Östermalm - Nedre Gärdet

Erik Dahlbergsgatan 37, 5 tr, högst upp!

Drömmarnas funkisvåning, högst upp, med balkong i sydväst, kvällssol och makalös utsikt. Öppen spis och toppskick!

Adress

Erik Dahlbergsgatan 37, 5 tr, högst upp!

Rum

2

Slutpris

3 900 000 kr

Avgift

2 278 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Högst upp i fastigheten med fantastiskt läge, helt utan insyn och grannar ovanför, finns denna drömtvåa med allt du kan önska av bevarad funkisstil, rikliga ljusinsläpp och underbar känsla. Här lever du i genuina kvarter på Nedre Gärdet, nära Tessinparken och Karlaplan. Lägenheten är suveränt disponerad och renoverades 2006 till toppskick med genomgående stilsäker design, snygga materialval och sober färgsättning. Samtidigt bevaras ursprungliga funkisdetaljer såsom oljad fiskbensparkett, stora fönsterpartier, snövita snickerier och vackra blyinfattade fönster som vetter ut mot trapphuset. Planlösningen är luftig, öppen och mycket trivsam med ett påkostat Claessonkök i läcker design och med exklusiv maskinell utrustning från Siemens och Ilve. Stort härligt vardagsrum med fungerande öppen spis och utgång till balkongen i högt fritt sydvästläge med eftermiddags-/kvällssol och makalös utsikt över tinnar, torn och takåsar. Balkongen ger skön förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och generös förvaring. Fräscht kaklat badrum med tvättmaskin. Synnerligen välskött förening med god ekonomi och renoverad stambytt fastighet från 1936.

Det höga fria och helt ostörda läget, lägenhetens skick och känsla, balkongen med kvällssol och storslagen utsikt och det mer än utmärkta läget nära Tessinparken och Karlaplan bidrar tillsammans till ett boende vi tror många har väntat på!

– Välkomnande hall med klädhängare för ytterkläder och garderob för förvaring. Hallen har svart gummigolv och vitmålade väggar. Blyinfattat originalfönster.

– Stilrent och snyggt Claessonkök med gott om skåp i dubbla rader ända upp till tak och draglådor i vitt. Bra arbetsytor såsom diskbänk med kaklad vägg ovan och en baröppning med bänkskiva i trä. Exklusvia maskiner från Siemens såsom kyl och frys, inbyggd diskmaskin, varmluftsugn och fläkt. Dessutom finns en femlågig gashäll från Ilve.

– Stort, öppet och luftigt vardagsrum med separat del för rejäl soffgrupp och en matsalsdel med plats för många middagsgäster. Här finns en fungerande öppen spis. Stort fönsterparti med utgång till balkong i sydväst med eftermiddags- och kvällssol. Härifrån är utsikten fri och milsvid över himmel, takåsar och vackra kyrktorn. Väggar i sober färgsättning och oljad fiskbensparkett.

– Inre hallpassage med garderober leder till ett bra disponerat sovrum. Sovrummet har plats för dubbelsäng och förvaring i garderober längs vägg. Väggar i sober färgsättning och oljad fiskbensparkett. Fönster med härlig fri utsikt över himmel och takåsar.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Dusch, toalett, handfat, handdukstork och tvättmaskin.

Pris: 3 550 000 kr

Månadsavgift: 2 278 kr

Andel i föreningen: 2,86000 %

Byggår: 1936

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Föreningen har en tvättstuga i källaren utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Vindsförråd om ca 8 kvm. Cykelrum i källaren.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar 2004, elstigar 2004, trapphus 2004, nya maskiner i tvättstugan 2007, renovering av fönster 2008 och taket ommålat 2010. Föreningen har beslutat om att renovera fasaden.

Lägenhetsnummer: 1506

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan eller externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett garage på Armfeltsgatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Markententeriet 2 förvärvade år 2003 fastigheten på Erik Dahlbergsgatan 37. Föreningen består av 36 lägenheter och 1 lokal.

Förening: Brf Markententeriet 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Härlig balkong i högt fritt sydvästläge, helt utan insyn, med eftermiddags- och kvällssol. Storslagen fri utsikt över himmel, takåsar och flera av stadens vackra kyrktorn.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden, Gärdet samt Lill-jansskogen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.