Östermalm - Nedre Gärdet

Starrängsringen 51, 2 tr

Stilsäker modern funkis med balkong och härligt gavelläge. Toppskick och nära Karlaplan!

Adress

Starrängsringen 51, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 100 000 kr

Avgift

2 349 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Modern funkis när den är som allra bäst, där arkitektonisk inspiration av1920-talets ideal genomsyrar detta boende. Här lever du i rofyllt attraktivt läge på Nedre Gärdet nära Tessinparken och Karlaplan.

Med högt fritt läge i huset finns denna härliga gavellägenhet som flödar av ljus från fönster i tre väderstreck. Lägenheten har en suveränt disponerad planlösning med ytor i toppskick som stilsäkert renoverats under senare tid och färdigställts 2009. Genomgående ekparkettgolv, sober färgsättning och underbar balkong. Lägenheten har smarta funktions- och förvaringslösningar, stilren inredning och många trevliga detaljer. Härliga sällskapsytor med vardagsrum som öppnar via glasat väggparti mot kök i stilrent vitt och rostfritt. Här finns matplats för många middagsgäster vid hörnburspråk. Rejält och lättmöblerat sovrum, fräscht kaklat badrum med badkar och smart alkov i anslutning till hallen som utmärkt disponeras som sovrum, arbetsrum, förråd eller dylikt. Välkommen till ett hem att verkligen trivas i!

– Hall med plats för avhängning och förvaring i platsbyggd garderob med inglasade skjutdörrar. Nytt ekparkettgolv och tapetserade väggar.

– Innanför hallen finns en smart alkov. Alkoven passar utmärkt som sovrumsdel, arbetsrum eller förråd. Alkoven har nymålade väggar och nytt ekparkettgolv.

– Fräscht helkaklat badrum med badkar, toalett, handfat, badrumsskåp och tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare) från 2007. Badrummet har nymålat tak, fönster och dörr.

– Härligt vardagsrum med ekparkettgolv, målat tak, tapetserade väggar och utgång till underbar balkong. 2007 installerades belysning och klinker lades på balkongen.

– Rejält sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Sovrummet har ekparkettgolv, nytapetserade väggar i sober färgsättning och stort fönsterparti.

– Nyrenoverat kök i stilrent vitt med gott om skåp och smart platsbyggd förvaring. Köket har bra arbetsytor med bänkskivor i massiv oljad ek och komplett maskinell utrustning i rostfritt såsom kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin och fläkt. Köket har matplats för många middagsgäster vid härligt hörnburspårk med stort fönsterparti.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 2 349 kr

Andel i föreningen: 0,96700 %

Byggår: 1991

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd och tvättstuga. Till lägenheten finns inget eget vinds- eller källarförråd. Idag hyrs ett förråd på samma våningsplan, till detta förråd är det separat kö. I lägenheten finns en alkov som också kan nyttjas som förråd.

Lägenhetsnummer: 594

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Parkering/Bilplats: Till föreningen hör 40 garageplatser med separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Ekern består av 3 olika fastigheter, två helt separata hus på Starrängsringen 43 till 45 samt 47 till 53 samt en del av Löjtnantsgatan från 10 till och med 18. Föreningen har 82 lägenheter totalt och består vi av 78 bostadsrätts- lägenheter samt 4 hyreslägenheter och 3 lokaler för affärsverksamhet. I dag hyr Östermalms Stadsdelsförvaltning en stor lokal för sin förskoleverksamhet och i en mindre lokal finns en bageriverksamhet.
Den tredje lokalen ” Navet” utnyttjas bland annat för styrelseverksamheten samt är även en helt utrustad lägenhet med ett sovrum för 3 bäddplatser ett badrum samt ett fullt utrustat kök för de boende i föreningen att hyra för fester och övernattningar.

Gemensam nyligen renoverad tvättstuga med två avdelningar för dubbla tvättpass. Två gemensamma cykelrum. Brf Ekern ingår i tre samfälligheter med de andra bostadsföreningarna i området med en stor parkanläggning med fontän. Det finns flera gårdar med utomhusmöbler och grillmöjligheter. Det finns externa förråd att hyras för 195 kr/mån oavsett storlek. Föreningen tillhandahåller även lägenhetsförråd (195 kr/mån) med normalt kort kö. För mer information, se www.ekern.se.

Föreningen har mycket god ekonomi. Föreningen är skuldfri och har dessutom ett stort dolt kapital. Nyligen installerades bergvärme och solceller vilket kommer sänka föreningens uppvärmningskostnader. Med anledning av bland annat denna åtgärd har föreningen nyligen erhållit Energiklass B av Boverket. Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
2009 Upprustning gårdar
2009 Ommålning tak
2010-2012 Uppgradering hissar
2012 Fiber från Ownit
2016 Utbytt passersystem
2018 Renovering trapphus
2019 Installation bergvärme samt solceller
2020 Pågående investering i föreningens trädgård.
Det finns inga större renoveringar planerade.

Förening: Brf Ekern

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Härlig balkong i rundad design med plats för bord och stolar.

Den viktigaste inspirationskällan till Starrbäcksängen var bostadsområdet La Butt Rouge utanför Paris som byggdes på 1920-talet. Tanken var att Starrbäcksängens arkitektoniska utformning skulle ha anknytning till den funktionalism som genomsyrar övrig bebyggelse på Gärdet. Byggarbetet inleddes 1989 och inflyttningen till lägenheterna ägde rum i etapper mellan 1990 och 1992.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Dessutom är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (främst en Konsumbutik på Erik Dahlbergsgatan och Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker m.m. är det gott om. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.