Östermalm - Nedre Gärdet

Blanchegatan 4, 1 ½ tr

Ljust, öppet och insynsfritt läge! Välplanerad och fin funkistvåa vid Tessinparken!

Adress

Blanchegatan 4, 1 ½ tr

Rum

2

Slutpris

3 075 000 kr

Avgift

3 219 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till Blanchegatan och detta suveräna läge på Nedre Gärdet, alldeles invid Tessinparken! I välskött och stambytt fastighet från 1935 finns denna trivsamma funkislägenhet om två rum och kök. Ytor i gott skick, där vackra parkettgolv, stora fönsterpartier som ger rikligt med ljus och fri utsikt, stilfulla originaldetaljer samt sober färgsättning sätter en trivsam prägel på den i övrigt utmärkta planlösningen. Två rum i fil, varav ett stort sovrum med plats för rejäl dubbelsäng och ett härligt vardagsrum med burspråksfönster i fritt läge och utsikt i flera väderstreck. Vardagsrummet öppnar mot köket och en inre möblerbar hall med plats för bokhyllor, matsalsbord eller dylikt. Kaklat badrum.

Ett trevligt boende för dig som vill ha närhet till natur- och strövområden likväl ha promenadavstånd till den service som innerstaden har att erbjuda!

– Välkomnande instegstambur med klinkergolv och klädhängare med plats för ytterkläder. Tamburen leder till inre möblerbar hall med vackert parkettgolv och en större garderob. Här finns plats för skrivbord, matsalsbord, bokhyllor eller dylikt.

– Fräscht kaklat badrum (stambytt 2002) med klinkergolv, duschplats, handdukstork, WC, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin.

– Kök i vitt med gott om förvaring i skåp, lådor och på öppna hyllplan. Arbetsbänk i ek med sjösten på väggen ovan. Inbyggd kyl och frys, spis med ugn, fläkt, diskmaskin och microvågsugn. Matplats för 3-4 personer vid öppning mot vardagsrummet. Klinkergolv.

– Stort och luftigt vardagsrum med burspråksfönster i fritt läge med utsikt i flera väderstreck. Vackert parkettgolv.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderober eller dylikt längs med vägg. Här finns även en större garderob. Vackert parkettgolv och stort fönsterparti i fritt läge med utsikt.

Pris: 2 890 000 kr

Månadsavgift: 3 219 kr

Andel i föreningen: 2,45000 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I övrigt finns tvättstuga, gemensam takterrass, cykelställ på gården, utrymme för barnvagnar i källaren, hobbyrum och ett f.d. torkrum har blivit föreningsrum och arkiv.

Renoveringar: V/A-stambyte, elstambyte och elstigarbyte genomfördes 2002. Fasaden renoverades och fönster målades 2005. Tvättstugan renoverades 2010. Föreningen planerar att måla taket, göra en översyn av ventilationen och hissen.

Lägenhetsnummer: 1101

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Nybyggsgrind 6 bildades 2001. Fastigheten uppfördes 1935 och består av 39 lägenheter (2.320 kvm), samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är skattemässigt äkta och marken innehas med äganderätt. www.hemsidan.com/nybyggsgrind6

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 9,3 mkr, ca 4.000:-/kvm, och omsättningstillgångarna uppgick (kassa, bank etc) uppgick till ca 1,1 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Utförda renoveringar i fastigheten:
2002: Byte av V/A-stammar och elstigar där 3-fas finns framdraget till varje lägenhet.
2005: Renovering av fasad och målning av fönster (fönster även målade 2016).
2010: Renovering av tvättstugan.
2012: Målning-/renovering av tak.
2015: OVK.
2016: Fönsterrenovering.
2018: Trapphusrenovering och installation av toalett och dusch i källaren.
2019: Hissrenovering och uppförande av ett övernattningsrum för medlemmarnas gäster.

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar kommer ske under 2020. Planer finns på att renovera porten till fastigheten, en mindre häck planteras vid entrén och att ytterbelysningen ska uppdateras. Kostnader för detta tas från föreningens befintliga kassa.

Till lägenheten disponeras både ett rymligt källarförråd. I fastigheten finns gemensamma faciliteter såsom tvättstuga, hobbyrum, cykelrum, takterrass med sommarmöbler och ett övernattningsrum som kan hyras för 100:-/dygn.

Förening: Brf Nybyggsgrind 6.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 39

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Föreningen har en gemensam takterrass som är bokningsbar för medlemmarna. Takterrassen är södervänd och utsikten över Stockholms tinnar, torn och takåsar är fantastisk.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge på Blanchegatan och Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö vid Tessinparken med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Gärdet (runt husknuten) och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden, Gärdet samt Lill-Jansskogen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.