Östermalm - Nedre Gärdet

Askrikegatan 17, 2 tr

Funkisdröm på Askrikegatan med öppna ytor, eldstad, balkong i sydväst och vy mot Tessinparken!

Adress

Askrikegatan 17, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 700 000 kr

Avgift

2 330 kr/mån

Boyta

53 kvmOm bostaden

Välkommen till denna fantastiskt fina hörnlägenhet på attraktiva och anrika Askrikegatan*, alldeles invid Tessinparken! Lägenheten har varsamt renoverats år 2006-2007 till toppskick, men utan att tumma på den tidsenliga funkisstilen! Genomgående minimalistisk och tidlös design, snövita väggar och tak, oljad stavparkett och många genomtänkta funktionslösningar sätter prägel på den mycket yteffektiva planlösningen. Fyra stora fönsterpartier, varav ett burspråksfönster med utgång till balkongen i sydväst, gör att lägenhetens öppna sällskapsytor flödar av ljus. Balkongen, som ger en trevlig förlängning av vardagsrummet, har utsikt mot Tessinparken och härlig eftermiddags- och kvällssol. Kök i vitt med strama linjer och komplett maskinell utrustning från Smeg och Siemens, ansluter till vardagsrum med balkong och fungerande öppen spis. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Stort och fint badrum i snygg design med massagebadkar och inbyggda högtalare med musikanläggning.

I denna bostad har inget lämnats åt slumpen! Kombinationen med läget, adressen och den genuina funkiskänslan, gör detta till en lägenhet vi tror många väntat på!

*Askrikegatan är inte enbart känd och omtalad för sitt utmärkta läge invid Tessinparken, utan även för fastigheternas intressanta arkitektur. Bebyggelsen längs Askrikegatan med små friliggande punkthus påminner om stora villor. Husen har påtagliga funktionalistiska drag med platta tak, expressivt utformade balkonger och ljusa putsade fasader. Arkitekten som ritade fastigheterna var Sture Frölén, även känd för att ha ritat Kungliga Tennishallen och flerfamiljshus i bl a Traneberg och Hammarbyhöjden.

– Hall med klinkergolv och plats att hänga ytterkläder vid klädhängare samt förvaring i garderob. Vitmålade väggar och tak.

– Stort, snyggt och stilrent badrum från 2006. Helkaklade väggar i vitt och sjöstensgolv med golvvärme. Bubbelbadkar från Gustavsberg, WC, handfat på kommod med skåp, badrumsskåp, handdukstork, tak med infällda spotlights och ett inbyggt högtalarsystem med musikanläggning.

– Härliga öppna sällskapsytor med kök som integreras med vardagsrum. Köket är inrett i minimalistisk och stram design, i vitt och rostfritt. Gott om skåp och draglådor, måttbeställd bänkskiva och stänkskydd ovan den i aluminiumdesign, kyl och frys från Smeg, gashäll, varmluftsugn kombinerad med microvågsugn, kaffemaskin och fläkt från Siemens samt integrerad diskmaskin från Whirlpool. Stor matplats för många middagsgäster. Vardagsrum med fungerande öppen spis och utgång via burpråksfönster till balkong i sydväst med eftermiddags- och kvällssol samt vy mot Tessinparken. Oljad stavparkett. Vitmålade väggar och tak.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober längs med vägg. Fin fondtapet. Vitmålade väggar. Oljat parkettgolv.

Utförda renoveringar år 2006-2007 i lägenheten: Parkettgolv slipade och oljade. El omdragen inklusive ny elcentral. Skorsten och öppen spis genomgången och tätad så det går att elda i den. Badrum stambytt och totalrenoverat. Kök stambytt och totalrenoverat. Tak, väggar och snickerier målade. Väggar och tak även målade 2011. Ny elmätare installerad av elleverantör 2008.

Pris: 3 450 000 kr

Månadsavgift: 2 330 kr

Andel i föreningen: 5,95210 %

Byggår: 1936

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Förråd, tvättstuga och cykelförråd – allt ligger på entréplanet.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar 2003-2004. Balkong- och fasadrenovering 2008-2009. Fönster 2009-2010. Omläggning av tak 2009. Tvättstuga 2010. Ommålning fönster 2010.

Lägenhetsnummer: 8 (1205)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: Föreningen har 3 st p-platser och 3 st garageplatser som går att hyra. F.n. är det kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Verkstadsklubben förvärvade fastigheten 1999 och består av 14 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt.

Förening: Brf Verkstadsklubben 37

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong i sydväst med eftermiddags- och kvällssol samt vy mot Tessinparken.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge på Askrikegatan och Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö vid Tessinparken med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Gärdet (runt husknuten) och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden, Gärdet samt Lill-Jansskogen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.