Östermalm - Nedre Gärdet

Skeppargatan 102, 3 tr

Snygg design och bra skick, perfekt planlösning för 2 personer och utsikt mot Tessinparken. Juridisk person OK!

Adress

Skeppargatan 102, 3 tr

Rum

2

Slutpris

2 825 000 kr

Avgift

2 180 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Välkommen till detta suveräna och eftersökta läge på Nedre Gärdet med direkt närhet till Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten! Med högt och ljust läge i huset finns denna fina och optimalt planerade funkislägenhet i mycket gott skick. Med andra ord, det är en ”riktig” 2:a för två personer. Härlig sällskapslösning med kök från Unoform, som via vackra spegelmönstrade skjutdörrar från tiden, öppnar mot vardagsrum. Tack vare de stora fönsterpartierna, med öppet läge mellan huskropparna och fri utsikt mot Tessinparken och Kaknästornet, så känns ljuset alltid närvarande i denna lägenhet. Här finns ett rejält sovrum (ej ett f.d. matrum som är vanligt i dessa fastigheter) med plats för dubbelsäng och platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar från Elfa. Lägenheten är smakfullt renoverad i stilren design och sober färgsättning, samtidigt bevaras känslan av den typiska och genuina funkiskaraktären. Brf Mässen är en stor och populär förening med välskötta fastigheter. Föreningen accepterar juridisk person som förvärvar för privat boende.

– Hall med plats att hänga ytterkläder. Hallen ansluter till kök och vardagsrum. Vitmålade väggar och tak. Säkerhetsgrind.

– Ljust och härligt vardagsrum med stora fönster och öppet läge mellan husen som ger bra ljusinsläpp och utsikt mot Tessinparken samt Kaknästornet. Nyslipad fiskbensparkett och vitmålade väggar samt tak. Vardgsrummet öppnar via spegelmönstrade skjutdörrar mot köket.

– Kök i stilrent utförande från Unoform med skåp och luckor i vitt. Arbetsbänk med kaklad vägg ovan. Kyl och frys (Gorenje), fläkt (Gorenje) och ny gasspis från IGF.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar från Elfa. Stort fönsterparti med vy mot Tessinparken och Kaknästornet. Vitmålade väggar och tak samt slipad fiskbensparkett.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, dusch med vikdörrar i glas, handfat, toalett och handdukstork. Ny tvättmaskin.

Pris: 2 250 000 kr

Månadsavgift: 2 180 kr

Andel i föreningen: 0,16200 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett förråd i källaren om ca 4-5 kvm. Flera fräscha och moderna tvättstugor (den närmaste på Skeppargatan 98), varav en obokningsbar för drop in. I övrigt finns cykelrum i källaren, grovsoprum, bastu (Skeppargatan 79), pingisrum och samlingslokal (Skeppargatan 75).

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar byttes 1991-1993, hissarna renoverades 1988-1989, fasaderna putsades om 1988-1990, balkonger renoverades 1987-1989, ny sopsugsanläggning installerades 2007, markupprustning 2007, renoverat gårdar med kullersten 2008 och nya lås i alla entrédörrar 2009. Föreningen har en underhållsplan upprättad för åren 2006-2025. För dessa löpande renoveringar görs avsättningar till reparationsfond via befintlig månadsavgift.

Lägenhetsnummer: 169

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: hemsida www.massen.se
Bostadsrättsföreningen Mässen ligger på Nedre Gärdet och är en av de största i Stockholm. Föreningen bildades på 30-talet och är en äkta bostadsrättsförening. Den äger och förvaltar fastigheterna Mässen 7-13, som byggdes under åren 1930-1938. Fastigheterna omfattar adresserna Skeppargatan 96-102, 75-83, Strindbergsgatan 37 och Erik Dahlbergsgatan 27, 29 och 35. Föreningen har 642 bostadsrättslägenheter, 2 lokaler med bostadsrätt (Konsum) och 30 hyreslokaler. Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.massen.se

Förening: Brf Mässen i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 642

Antal lokaler: 30

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbudet är obligatoriskt och kostar 55:-/mån som tillkommer på avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Dessutom är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (främst en Konsumbutik på Erik Dahlbergsgatan och Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker m.m. är det gott om. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.