Östermalm - Nedre Gärdet

Skeppargatan 98, 2 tr

Fin funkistvåa i högt läge med balkong i väster, snygg design och perfekt planlösning. Närhet till Karlaplan och Tessinparken.

Adress

Skeppargatan 98, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 750 000 kr

Avgift

2 234 kr/mån

Boyta

43,5 kvmOm bostaden

Välkommen till detta rofyllda och ostörda toppläge på Nedre Gärdet med ett stenkast från Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten! Med högt och härligt läge i huset finns denna ytterst väldisponerade funkistvåa i mycket gott skick, smakfullt renoverad 2010. Stram och stilren design, sober färgsättning och goda funktionslösningar samsas med väl bevarad känsla och typisk funkiskäraktär.

Lägenheten har en mycket trivsam planlösning, väl disponerad för två personer, med vardagsrum, kök och ett ”riktigt” sovrum med plats för dubbelsäng. Köket är välutrustat, snyggt designat och i toppskick med komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffgrupp, matbord och TV-möbel. Det stora fönsterpartiet i väster ger rikligt ljusinsläpp och vetter mot Skeppargatans lugna allégata. Rejält sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till balkong i väster med eftermiddagssol. Fräscht kaklat badrum.

Brf Mässen är en stor och populär förening med välskötta fastigheter och mycket god ekonomi.

– Hall med plats att hänga ytterkläder och ställa skor. Hallen har en möblerbar yta för att ställa garderob, ha en byrå, ett arbetsbord eller dylikt. Klinkergolv, fiskbensparkett och väggar i sober kulör.

– Kaklat badrum med klinkergolv, dusch med vikdörrar i glas, toalett, handdukstork, handfat, badrumsskåp och väggfast hylla.

– Smakfullt nytt kök från 2010 i stilrent utförande med god förvaring i skåp och draglådor. Bra arbetsytor och kaklad vägg ovan. Fyrlågig gashäll, separat varmluftsugn, fläkt samt kyl, frys och diskmaskin.

– Härligt och väldisponerat vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matbord. Stort fönsterparti i högt västerläge mot Skeppargatans lummiga allégata. Vardagsrummet har fiskbensparkett och väggar i sober kulör.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns utgång till ljuvlig balkong i högt och rofyllt västerläge mot Skeppargatans lummig allégata. Trägolv och väggar i sober kulör.

Pris: 3 350 000 kr

Månadsavgift: 2 234 kr

Andel i föreningen: 0,15300 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 64 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 150 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garage i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mässen bildades 1931 och ligger på Nedre Gärdet och är en av de största föreningarna i Stockholm. Föreningen äger marken och förvaltar fastigheterna Mässen 7-13, som byggdes under åren 1930-1938. Fastigheterna omfattar adresserna Skeppargatan 96-102, 75-83, Strindbergsgatan 37 och Erik Dahlbergsgatan 27-35.

Föreningen har 642 bostadsrättslägenheter och 30 hyreslokaler. Mässen består av många små lägenheter – endast ett fåtal är större än 60 kvm. För mer information, se föreningens hemsida www.massen.se.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Inga avgiftsförändringar aviserade.

Gjorda renoveringar i fastigheten:

1991-1993 V/A-stammar och elstigar byttes.
1988-1989 Hissarna renoverades.
1988-1990 Fasaderna putsades om.
1987-1989 Balkonger renoverades.
2007 Installerades ny sopsugsanläggning.
2007 Markupprustning.
2008 Renoverat gårdar med kullersten och nya lås i alla entrédörrar 2009.
2013-2016 Fönsterrenovering med byte till energiglas och OVK-kontroll.
2013 Renovering av tvättstugorna.
2014 Byte av elstigare och uppgradering av fastigheternas el till trefas.
2016 Renovering av värmecentral.
2016 Fönsterrenovering på Skeppargatan 77-79.
2017 Renovering av trapphuset Erik Dahlbergsgatan 29 (Mässen 12).
2017 Spolning köksstammar från plan 3 och nedåt.
2019 Stamrenovering avlopp Erik Dahlbergsgatan 29
2019 Trapphusrenovering Erik Dahlbergsgatan 35
2019 Belysning vindar Erik Dahlbergsgatan 29 & 35
2019 Asbetssanering av grovsoprum
2019 OVK anmärkningar färdigställs
2020 (Vinter) Stamrenovering avlopp Erik Dahlbergsgatan 27/ Strindbergsgatan 37 (Tvärgående i grunden)
2020 (Höst) Stamrenovering avlopp Skeppargatan 96-102 (Tvärgående i grunden)
2020 Trapphusrenovering Erik Dahlbergsgatan 27/ Strindbergsgatan 37

Föreningen har en underhållsplan upprättad för åren 2013-2030. För dessa löpande renoveringar görs avsättningar till reparationsfond via befintlig månadsavgift.

Ägande i föreningen: Föreningen godkänner inte juridiska personer i dagsläget. Delat ägande godkänns t ex mellan föräldrar och barn med krav på minsta ägarandel om 10%.

Bostadens indirekta nettoskuldsättning (2021-12-31): 178 863 kr.

Förening: Brf Mässen.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 642

Antal lokaler: 30

TV: Kabel-TV via ComHem. (obligatorisk kostnad om 55:-/månad som ingår i avgiften).

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Balkong i väster.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Stadion och Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av välsorterade mataffärer (t ex är Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker etc är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.