Östermalm - Nedre Gärdet

Skeppargatan 77, 4 tr

Snyggt, rätt och stilrent i fulländad och kvadratsmart tvåa för två personer med högt, rofyllt läge och solig balkong i väster. Bäst i klassen!

Adress

Skeppargatan 77, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 600 000 kr

Avgift

2 208 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Högt upp på fjärde våningen i fastighet från 1932, med generöst ljusinsläpp och solig balkong i väster, finns denna fantastiskt fina och fulländade tvårummare i toppskick. Lägenheten har under 2016 med finess och stilsäker hand renoverats till ett kompromisslöst boende utöver det vanliga på eftertraktad adress nära Karlaplan och Tessinparken.

Lägenheten präglas av genomgående stilren design och moderna materialval, sober färgsättning, utmärkta förvarings-/funktionslösningar samt snygga och platsbyggda inredningsdetaljer såsom bl a höga golvsocklar och snickeritillverkade elementskydd i ljusgrå kulör. Samtidigt bevaras de genuina originaldetaljerna från byggåret såsom vitpigmenterade och hårdvaxoljade trägolv, högt till tak, spegeldörrar och stora fönster med spanjoletthandtag.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och ytterst väldisponerad samt tillgänglig två personer, väl motsvarande tvåor på både 45 och 50 kvm. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt en inre hallpassage med platsbyggda garderober för generös förvaring. I anslutning finns ett helkaklat och stambytt badrum med klinkergolv, badkar och WC.

Det splitternya köket är modernt och stilrent inrett med gråa luckor, dörrknoppar i krom, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Väldisponerat och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, TV och matbord. Tyst och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och möblerbara väggytor för garderob, byrå eller arbetsbord. Vackert, glasat dörr- och väggparti i original mot köket och utgång till balkongen i väster. Balkongen ger under sommarhalvåret ett härligt möblerbart uterum med, eftermiddags- och kvällssol, plats för bord och stolar samt utsikt mot himmel, kringliggande takåsar och grönskande gårdar nedanför.

Kom och se en ”riktig pärla” i välskötta och populära brf Mässen!

– Hall med plats att hängar ytterkläder och skor. Vitpigmenterad och hårdvaxoljat trägolv. Vitmålade väggar och tak.

– Inre hallpassage med platsbyggda garderober i vitt med läderhandtag. Vitpigmenterad och hårdvaxoljat trägolv. Vitmålade väggar och tak. Hög golvsockel samt övriga snickerier i grå ton.

– Kaklat badrum med klinkergolv, badkar, WC, handfat, badrumsskåp och infällda spotlights i tak.

– Splitternytt kök i stilrent utförande med god förvaring i skåp och draglådor med gråa luckor. Bra arbetsytor med vitt kakel på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Vackert glasat vägg- och dörrparti i original ansluter till sovrummet. Vitpigmenterad och hårdvaxoljat trägolv. Vitmålade väggar och tak.

– Utmärkt sovrum med plats för fullstor dubbelsäng och möjlighet att ställa garderob, byrå eller arbetsbord längs vägg. Här finns utgången till den möblerbara balkongen i väster med eftermiddags- och kvällssol.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 2 208 kr

Andel i föreningen: 0,15300 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I mån av tillgång kan även ett extra förråd hyras av föreningen till en kostnad av ca 100:-/månad. Ett flertal fullutrustade tvättstugor finns i föreningen samt en grovtvättstuga för mattor och dylikt. Dessutom finns cykelrum, grovsoprum och pingisrum i föreningen. Bakom Erik Dahlbergsgatan 35 finns en boulebana som medlemmarna kan använda.

Lägenhetsnummer: 265 (1407)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energiförbrukning: 150 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mässen bildades 1931 och ligger på Nedre Gärdet och är en av de största föreningarna i Stockholm. Föreningen äger marken och förvaltar fastigheterna Mässen 7-13, som byggdes under åren 1930-1938. Fastigheterna omfattar adresserna Skeppargatan 96-102, 75-83, Strindbergsgatan 37 och Erik Dahlbergsgatan 27-35.

Föreningen har 642 bostadsrättslägenheter och 30 hyreslokaler. Mässen består av många små lägenheter – endast ett fåtal är större än 60 kvm. För mer information, se föreningens hemsida www.massen.se.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Inga avgiftsförändringar aviserade.

Gjorda renoveringar i fastigheten:

1991-1993 V/A-stammar och elstigar byttes.
1988-1989 Hissarna renoverades.
1988-1990 Fasaderna putsades om.
1987-1989 Balkonger renoverades.
2007 Installerades ny sopsugsanläggning.
2007 Markupprustning.
2008 Renoverat gårdar med kullersten och nya lås i alla entrédörrar 2009.
2013-2016 Fönsterrenovering med byte till energiglas och OVK-kontroll.
2013 Renovering av tvättstugorna.
2014 Byte av elstigare och uppgradering av fastigheternas el till trefas.
2016 Renovering av värmecentral.
2016 Fönsterrenovering på Skeppargatan 77-79.
2017 Renovering av trapphuset Erik Dahlbergsgatan 29 (Mässen 12).
2017 Spolning köksstammar från plan 3 och nedåt.
2019 Stamrenovering avlopp Erik Dahlbergsgatan 29
2019 Trapphusrenovering Erik Dahlbergsgatan 35
2019 Belysning vindar Erik Dahlbergsgatan 29 & 35
2019 Asbetssanering av grovsoprum
2019 OVK anmärkningar färdigställs
2020 (Vinter) Stamrenovering avlopp Erik Dahlbergsgatan 27/ Strindbergsgatan 37 (Tvärgående i grunden)
2020 (Höst) Stamrenovering avlopp Skeppargatan 96-102 (Tvärgående i grunden)
2020 Trapphusrenovering Erik Dahlbergsgatan 27/ Strindbergsgatan 37

Föreningen har en underhållsplan upprättad för åren 2013-2030. För dessa löpande renoveringar görs avsättningar till reparationsfond via befintlig månadsavgift.

Ägande i föreningen: Föreningen godkänner inte juridiska personer i dagsläget. Delat ägande godkänns t ex mellan föräldrar och barn med krav på minsta ägarandel om 10%.

Bostadens indirekta nettoskuldsättning (2021-12-31): 178 863 kr.

Förening: Brf Mässen.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 642

Antal lokaler: 30

TV: Kabel-TV och bredband via ComHem. Obligatorisk avgift om 100:-/månad tillkommer på månadsavgiften kabel-TV och bredband upp till 100 Mbit/s.

Sammanställning: Balkong i högt och lugnt västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Stadion och Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av välsorterade mataffärer (t ex är Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker etc är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.