Östermalm - nära Karlaplan

Jungfrugatan 43 B

Ljuvligt sekelskifte möter modern lyx & komfort i fulländad & drömlik 2:a med öppen sällskapsyta & kakelugn. Skuldfri brf & toppläge nära Karlaplan.

Adress

Jungfrugatan 43 B

Rum

2

Slutpris

4 200 000 kr

Avgift

1 541 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

I skuldfri förening och kulturminnesmärkt fastighet anno 1893 på toppadress nära Karlaplan, saluförs denna kvadratsmarta, maximalt yteffektiva och drömlika sekelskiftestvåa utöver det vanliga om 44 uppmätta kvm.

Lägenheten, rik på så väl stil som fantastisk känsla, har under 2018 totalrenoverats och karaktärieras av stilfull design, genomtänkta funktionslösningar, smakfulla färg- och materialval samt massor av charm. Här bevaras den genuina och mysiga sekelskiftesatmosfären med rejäl takhöjd om dryga 3 meter, stora fönsterpartier med speglade nischer, fina golv och väggsocklar samt en kakelugn (plomberad men tillåtet att återställa).

Planlösningen är optimerad, ytterst kvadratsmart och genomgående från rofylld innergård till lugn och enkelriktad gata. Öppna sällskapsytor med kök och vardagsrum i ett. Köket är välutrustat med gott om skåp och förvaring, stora arbetsytor och komplett maskinell utrustning, köksö med sittplatser etc. Kort och gott – ett drömkök för den matlagningsglade! Vardagsrumsdelen ger plats för soffa invid det vackra fönsterpartiet som vetter mot innergården.

Stort sovrum, som ett ”master bedroom”, med plats för dubbelsäng och väggyta för garderob, byrå etc. Här finns kakelugnen och ett vackert fönsterparti mot Jungfrugatan.

En välkomnande hall ansluter till ett splitternytt och helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna, toalett, handfat och badrumsskåp. Här ges två rum, varav ett med en pentrydel och ett med en vacker kakelugn. Hall med plats för klädhängare och ytterskor. Halvkaklat badrum med WC och handfat.

Mycket välskött förening med kulturminnesmärkta fastigheter (blå klass) och urstark ekonomi. I september 2017 blev föreningen helt skuldfri och avgifterna sänktes med 1/3-del.

Välkommen på visning!

Pris: 4 200 000 kr

Månadsavgift: 1 541 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband (fiber via Ownit). Övriga driftskostnader: Hushållsel cirka 200-300 kr/månad. Hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Byggår: 1893

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 101 (1002)

Hiss: Nej

Antal våningar: 3

Energiförbrukning: 186 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Föreningen består av sammanlagt cirka 4.492 kvm bostadsyta fördelat på 77 lägenheter, varav 76 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. I föreningen finns också 12 affärslokaler med hyresrätt på en totalyta om cirka 725 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en stark ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri.
Styrelsen arbetar också med att gå igenom och förbättra avtal med diverse leverantörer och att se över samtliga avtal med hyresgäster.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras.

Fastigheten är kulturhistoriskt värdefull (blåklassad, byggnadsminnesförklarades 1987) och ritades av arkitekter A G Forsberg och E O Ulrich på initiativ av lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola. Agnes Lagerstedt är också den som tog intiativet till verksamheten med skollovskolonier i Sverige och Barnens dag. I en skrift utgiven av Stockholms Stadsmuseum kan man inledningsvis läsa:

"Högst upp på Östermalm, på Sibyllegatan i det sista kvarteret mot Valhallavägen står några enkla hyreshus som med sina röda tegelfasader bjärt avviker från omgivande bebyggelse. Få torde känna till att bakom de röda husfasaderna döljer sig en intressant bit av stockholmsk arbetarhistoria. När husen stod nyuppförda på 1890-talet hörde de till några av Stockholms föredömligaste arbetarbostadshus. Initiativtagare till husen var lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola, som genom sitt arbete kommit i kontakt med arbetarbarnens usla bostadsförhållanden. Denna del av det framväxande Östermalm präglades ännu i slutet av 1800-talet av en undermålig och rivningsmogen kåkbebyggelse. Trångboddheten i dessa utkantsbostäder var stor…" Läs mer under dokument och länkar.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Det finns en rymlig, fräsch och välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Förening: Brf Storken 12

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Gemensam och grönskande innergård med planteringar och trädgårdsmöbler.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.