Östermalm - mellan Strandvägen och Östermalmstorg

Sibyllegatan 9 A, 2 tr

Stilren design möter vackert sekelskifte i underbar tvårummare med balkong & öppen, ljus planlösning. Drömläge invid Dramaten & Strandvägen.

Adress

Sibyllegatan 9 A, 2 tr

Rum

2

Slutpris

6 650 000 kr

Avgift

2 536 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Med ypperligt Östermalmsläge och på mycket eftertraktad adress i första kvarteret ovanför Strandvägen och Nybroplan, alldeles invid Dramaten, Armémuseum och Kungliga Hovstallarna såväl som Östermalmstorg och Hedvig Eleonora kyrka, bjuds en fantastisk, stilig och fin sekelskiftestvåa i mycket gott skick. Lägenheten är högt belägen med fönster mot tre väderstreck och har ett rofyllt och tyst hörnläge i vacker gårdshusfastighet från 1907 på Sibyllegatan 9.

Lägenheten har på senare tid med stil och finess renoverats och karaktäriseras av genomgående ljus färgsättning, stilsäkra materialval samt goda förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Det höga läget i kombination med stora fönsterpartier i flera väderstreck ger härligt ljusinsläpp och känsla av rymd.

Rymlig balkong med utgång från vackert sovrum ger härligt uterum mot innergård. Sovrummet har ljusinsläpp från två väderstreck och ger i övrigt plats för dubbelsäng och bra klädförvaring i garderober längs med vägg samt i klädkammare. Här finns även plats för arbetsplats med skrivbord.

Öppen och sällskapsvänlig planlösning mellan vardagsrum och kök. Köket är stilrent och välutrustat med skåp i dubbla rader ända upp till tak, matplats för 6-8 personer samt komplett maskinellt utrustat med kyl och frys, gasspis, varmluftsugn, ångugn, microvågsugn och diskmaskin.

Inbjudande hall med fönster och plats för ytterkläder och skor. I direkt anslutning till hallen finns ett fräscht kaklat badrum med dusch, WC, golvvärme, handdukstork och tvättmaskin.

OBS! Möjlighet finns att köpa lägenheten möblerad.

Välskött förening med garage och generösa lägenhetsförråd i fastigheten.

Pris: 5 995 000 kr

Månadsavgift: 2 536 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,64600 %

Byggår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 31 (1201)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Energiförbrukning: 154 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Järnlodet 20 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1994 och förvärvade fastigheten 2007. Marken innehas med äganderätt. Föreningen består av 22 bostadsrätter (2.364 kvm) samt 4 lokaler, en med bostadsrätt (34 kvm) och tre med hyresrätt (739 kvm). Garaget i fastigheten delas med föreningen på Nybrogatan 16, Järnlodet 20 har 11 garageplatser med separat kö för medlemmarna och kostnad på 3.000:-/månad.

Till lägenheten disponeras ett generöst källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga (delas med grannfastigheten på Nybrogatan 16), ett cykelförråd och en innergård.

Det finns inga planerade/beslutade avgiftsförändringar.

Gjorda renoveringar i fastigheten:
2008: Nytt värmesystem. Byte av elstigar (3-fas).
2009: Byte av V/A-stammar.
2010: Hissrenovering.
2011: Renovering av plåttak och balkonger.
2015-2016: Fönster- och fasdrenovering samt renovering av kungsbalkonger.
2016: Renovering av sop- och källsorteringsrum samt gårdsbrunn.
2017: Renovering av altan.
2018: Omläggning av stammar (från ett av gårdshusen och hyreslokal) samt dagvattenledning, ny pumpgrop m.m.
2018: Innergården renoverad.

Planerade renoveringar/investeringar i fastigheten:
Renovering av trapphus. Ny garageport och ny dörr till passagen som går till soprum, nytt säkerhetssystem istället för brickor med nattkod samt renovering av fasad år 2019.

Förening: Brf Järnlodet 20

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

Antal hyresrätter: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong mot innergården.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.