Östermalm - Lärkstan, 2 rum, 56 kvm

Östermalmsgatan 21, 3 tr.

Om bostaden

Unik takvåning i vackra Lärkstaden med enastående utsikt. Terrass, toppskick och utmärkt planlösning. Vacker, välskött fastighet från 1912.

Välkommen till Östermalmsgatan 21 och ett helt unikt boende i Lärkstaden med helt fantastisk utsikt över bl.a. Engelbrektskyrkan. I ståtlig och för området tidstypisk fastighet anno 1912, finns denna klassiskt vackra och trivsamma takvåning om 56 ljusa och välplanerade kvm fördelade på två rum och kök. 10-tals detaljerna är på plats såsom vitlaserade trägolv, snövita snickerier, spröjsade fönster med djupa nischer samt pardörrar. Stor terrass/balkong med en utsikt som måste ses och upplevas. Välkommen på visning!

Pris: 6 975 000 kr

Månadsavgift: 2 750 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 250 kr.

Andel i föreningen: 6,31000 %

Byggår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1303

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 147 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Piplärkan 14 bildades 1970 och består av 12 lägenheter, en lokal i källaren samt garage. Föreningen klassas som en äkta bostadsrättsförening. Det finns inga planerade avgiftsändringar. Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Senare års större genomförda investeringar och reparationer:
2015 – Investering i bergvärmeanläggning.
2014 – Reparation och uppgradering av lokal i källaren. Målning av yttertak.
2013 – Plåtarbeten på balkonger och tak. Dränerings- och upprustningsarbete på bakgård och skapande av uteplats.
2012 – Stambyte av såväl vatten, avlopp samt el. Samtliga badrum nyrenoverades. Upprustning av källargång.
2009 – Fönsterrenovering i trappuppgången.
2007 – Renovering och målning av samtliga fönster.
2006 – Utbyte av fjärrvärmeanläggning.

Förening: Brf Piplärkan 14

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Från slutet av 2015 finns även fiber från Stockholm stadsnätindraget i fastigheten.

Sammanställning: Stor södervänd balkong/terrass med ogenerad vy över Engelbrektskyrkan. Sol hela dagen! Föreningen har även en fin gemensam innergård med utemöbler och grill.

Lärkstaden är ett område på Östermalm, unikt för sin byggnadsarkitektur i engelsk stil, som huvudsakligen uppfördes mellan åren 1907-1917. Det finns många teorier om hur namnet Lärkstaden har kommit till. En vanlig förklaring är att det var här stadens glädjeflickor ”lärkor” höll till förr i tiden. En mer korrekt förklaring är att kvarteren namngavs efter fågelarter. Här hittar man bl.a. kvarteren Tofslärkan, Piplärkan, Skatan m.fl. Den norra delen av Lärkstan har karaktär av villastad där idag flera ambassader huserar. Den södra delen består av flerfamiljhus, med för kvarteren karaktäristiska tegelfasader, och domineras av pampiga Engelbrektskyrkan.

Här bor du med ett centralt innerstadsläge nära det mesta du kan önska av service såsom kommunikationer (T-bana Tekniska Högskolan, Roslagsbanan och flertalet innerstadsbussar), mataffärer, restauranger m.m. Med kort promenad når du bl a Humlegården och Stureplan samt rekreationsområdena kring Lill-Jansskogen, Brunnsviken och Hagaparken.

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.