Östermalm - Lärkstan

Östermalmsgatan 30, 1tr

Klassiskt 20-tal i Lärkstan med härlig takhöjd, vackra snickerier, ekparkett samt spröjsade fönster med vacker vy över Danderydsgatan.

Adress

Östermalmsgatan 30, 1tr

Rum

2

Slutpris

4 950 000 kr

Avgift

2 850 kr/mån

Boyta

49 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 49 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Perfekt planlösning med stora sälllskapsytor, snyggt badrum, sovrum med plats för dubbelsäng samt mycket bra förvaring.

Härligt läge i Lärkstan med fantastisk utsikt över den finaste delen av Danderydsgatan. Missa inte detta tillfälle, välkommen på visning!

– Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter samt garderobsvägg med bra förvaring. Vacker stavparkett i ek. I anslutning till hallen finns två inbyggda garderober.

– Underbart sällskapsyta med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Härlug utsikt mot vackraste delen av Danderydsgatan via stort spröjsat fönster med speglar och djupa nischer. Generöst utrymme för önskad möblering. Stavparkett i ek.och vitmålade väggar. Utmärkt kök gott om skåp och bra arbetsytor. Köksö med spishäll och kombinerad ugn och micro. Integrerad kyl/frys och diskmaskin.

– Sovrum med plats för rejäl säng och utsikt mot Danderydsgatan. Ljusa väggar och stavparkett.

– Stort badrum med helkaklade väggar, badkar, WC, handfat, handukstork och tvättmaskin. Kalksten med golvvärme.

Pris: 4 400 000 kr

Månadsavgift: 2 850 kr
I avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-TV. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 250 kr, hemförsäkring 150 kr.

Byggår: 1924

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten tillhör ett källarförråd. Tvättstugan ligger i källaren, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och torkskåp. Lummig innergård med grillplats, trådgårdsmöbler och cykelställ. Cykel och barnvagnsförråd.

Lägenhetsnummer: 740

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Brf Näktergalen 23 förvärvade fastigheten 2000. Föreningen består av 31 lägenheter med bostadsrätt. Inga avgiftsförändringar planeras i dagsläget. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld gäller tom 2025-06-30. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Ekonomistöd AB och den tekniska förvaltningen av AB Energibevakning. Den tidigare hyresrätten såldes 2018 och har gett föreningens kassa ett bra tillskott. Välskött förening med ca 3 187 kr/kvm enligt år-18.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd. Tvättstugan ligger i källaren, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och torkskåp. Lummig innergård med grillplats, trädgårdsmöbler och cykelställ. Cykel och barnvagnsförråd

Genomförda renoveringar:
2018 Fasad entrésida färgas om
2016 Installation av fiber
2015 Stamspolning
2015 Vinds och takrenovering
2014 OVK besiktning
2008 Installerades en ny hiss i samband med att vinden exploaterades
2004 Fasad
1993 Utfördes stambyte, nya elstigar och ny elcentral

Planerade renoveringar:
2019 Fönstermålning och nya dörrar till samtliga lägenheter.

Förening: Brf Näktergalen 23.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 31

TV: Kabel-tv basutbud via ComHem ingår.

Internet: Bredband fiber via IP-Only. Varje lägenhet tecknar separata abonnemang.

Lärkstaden är ett område på Östermalm, unikt för sin byggnadsarkitektur i engelsk stil, som huvudsakligen uppfördes mellan åren 1907-1917. Det finns många teorier om hur namnet Lärkstaden har kommit till. En vanlig förklaring är att det var här stadens glädjeflickor ”lärkor” höll till förr i tiden. En mer korrekt förklaring är att kvarteren namngavs efter fågelarter. Här hittar man bl.a. kvarteren Tofslärkan, Piplärkan, Skatan m.fl. Den norra delen av Lärkstan har karaktär av villastad där idag flera ambassader huserar. Den södra delen består av flerfamiljhus, med för kvarteren karaktäristiska tegelfasader, och domineras av pampiga Engelbrektskyrkan.

Här bor du med ett centralt innerstadsläge nära det mesta du kan önska av service såsom kommunikationer (T-bana Tekniska Högskolan, Roslagsbanan och flertalet innerstadsbussar), mataffärer, restauranger m.m. Med kort promenad når du bl a Humlegården och Stureplan samt rekreationsområdena kring Lill-Jansskogen, Brunnsviken och Hagaparken.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.