Östermalm - Karlaplan

Karlavägen 92 A, 1 tr

Drömtvåa vid Karlaplan med utmärkt planlösning, ytor i toppskick & fina originaldetaljer som ger ljuvlig sekelskifteskänsla. Bygglov för balkong.

Adress

Karlavägen 92 A, 1 tr

Rum

2

Slutpris

6 050 000 kr

Avgift

1 853 kr/mån

Boyta

49 kvmOm bostaden

Med ypperligt Östermalmsläge och på mycket eftertraktad adress invid Karlaplan, Narvavägen och Oscarskyrkan, med direkt närhet till både Djurgårdsbron och Strandvägen, bjuds en fantastiskt fin och fulländad sekelskiftestvåa i toppskick. Lägenheten är belägen med ett rofyllt, tyst och ogenerat gårdshusläge i fastighet från 1898.

Lägenheten har med stil och finess topprenoverats och den karaktäriseras av genomgående stilsäker design, snygga materialval, sober färgsättning samt goda förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd med stuckaturer och rosetter, vitlaserade furutiljor, vackra golvsocklar, speglade dörrar och snickerier, strömbrytare i porslin samt hela fyra fönsterpartier med spanjoletthandtag och djupa, speglade nisher samt fri utsikt över innergården, bidrar till bostadens genuina charm, ljus och hemtrevliga känsla. Kort och gott, inget har här lämnats åt slumpen för att skapa ett kompromisslöst boende.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig två personer. En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt bra förvaring i två originalgarderober med vackra spegeldörrar. Fint kök som snickertillverkats och platsbyggts i klassisk stil och utförande med skåp i dubbla rader till tak, bänkskivor i Carraramarmor och komplett maskinell utrustning från Smeg. Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp, matbord och TV-möbel.

OBS! Från vardagsrummet finns möjlighet att bygga balkong likt de ovanliggande grannlägenheterna som sedan tidigare byggt. Nuvarande lägenhetsinnehavare har fått förnyat bygglov hos Stadsbyggnadskontoret. (Se bifogad och godkänd bygglovshandling).

Välplanerat och rofyllt sovrum med två stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp, plats för dubbelsäng och förvaring i rymlig och inredd klädkammare. Nytt och exklusivt badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande med vitt kakel på vägg, Carraramarmor på golv med värme, rymlig duschhörna, WC, kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt i övrigt komplett inredning från Burlington.

Välskött och i princip skuldfri bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften 1.853:-/månad.

– En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt bra förvaring i två originalgarderober med vackra spegeldörrar. Vitbetsade furutiljor och vitmålade väggar samt tak.

– Fint kök som snickertillverkats och platsbyggts i klassisk stil och utförande med skåp i dubbla rader till tak, bänkskivor i Carraramarmor med underlimmad diskho och komplett maskinell utrustning från Smeg såsom spis, fläkt och inbyggd kyl, frys samt diskmaskin. Vitbetsade furutiljor och vitmålade väggar samt tak. Matplats för 4-5 personer.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp, matbord och TV-möbel. Vitbetsade furutiljor och vitmålade väggar samt tak. OBS! Från vardagsrummet finns möjlighet att bygga balkong likt de ovanliggande grannlägenheterna som sedan tidigare byggt för ca 10-12 år sedan. (Nuvarande lägenhetsinnehavare har fått förnyat bygglov hos Stadsbyggnadskontoret).

– Välplanerat och rofyllt sovrum med två stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp, plats för dubbelsäng och förvaring i rymlig och inredd klädkammare. Vitbetsade furutiljor och vitmålade väggar samt tak.

– Nytt och exklusivt badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande med vitt kakel på vägg, Carraramarmor på golv med värme, rymlig duschhörna, WC, kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt i övrigt komplett inredning från Burlington.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 1 853 kr

Andel i föreningen: 3,03970 %

Byggår: 1896

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Föreningens medlemmar har tillgång till en vinkällare med separata och låsningsbara fack med ca 80 flaskor var. Gemensam tvättstuga finns i källaren med tvättmaskin, torktumlare, centrifug, torkskåp och mangel.

Lägenhetsnummer: 211 (1101)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 147 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Förening: Fanan 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Möjlighet finns att bygga balkong med placering från lägenhetens vardagsrum, i enlighet med de ovanliggande grannlägenheterna som sedan tidigare har balkonger. Föreningen har gett sitt medgivande till byggnation av balkong och nuvarande lägenhetsinnehavare har fått förnyat bygglov hos Stadsbyggnadskontoret. Se bifogad godkänd bygglovshandling.

Välkommen till härliga Östermalm och detta perfekta läge invid Karlaplan med närhet till så väl Strandvägen som Djurgårdsbron och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk utmed Djurgårdskanalen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Karlaplan med Fältöverstens shopping och närbutiker vid Garnisonen så når man med kort promenad Östemalmstorg med trevliga Saluhallen. Bra kommunikationer med tunnelbana (Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.