Östermalm - invid Strandvägen

Riddargatan 64

Ljuvligt sekelskifte med högt till tak, vackra 1880-talsdetaljer och utgång till "egen" uteplats i söderläge mot gården. Drömläge invid Strandvägen.

Adress

Riddargatan 64

Rum

2

Slutpris

5 900 000 kr

Avgift

1 973 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

I ståtliga och vackra Bünsowska huset på Riddargatan från 1888-1892, med lugnt och enastående läge i det första kvarteret ovanför Strandvägen, Nybroviken och Djurgårdsbron, saluförs nu en underbar tvårummare med ”egen” uteplats i söderläge mot föreningens lummiga och fina innergård.

Lägenheten om 62 kvm har en väldisponerad, luftig och genomgående planlösning med villakänsla och alla vackra sekelskiftesattribut såsom högt till tak om ca 3,30 med stuckarturer och rosetter, spegelmönstrande dörrar och snickerier, sockelpaneler, trägolv och fiskbensparkett samt två stora och välvda fönsterpartier med djupa nischer ger bra ljusinsläpp.

Hall med plats för ytterkläder, förvaring och bra rumssamband. Härligt och väl tilltaget vardagsrum med två vackra fönsterpartier, plats för soffgrupp samt matsalsbord. Sovrum i lugnt och rofyllt läge med plats för dubbelsäng, förvaringsmöbel längs med vägg samt fönster mot gården. Mysigt kök med utgång till uteplatsen med trätrall och plats för trädgårdsmöblering. Duschrum samt separat WC med toalett och handfat.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låg belåningsgrad, låga avgifter för medlemmarna samt garage i fastigheten.

Rumsbeskrivning: – Hall med plats för ytterkläder, förvaring och bra rumssamband. I anslutning till hallen finns ett duschrum samt separat WC med toalett och handfat.

– Härligt och väl tilltaget vardagsrum med två vackra och välvda fönsterpartier med djupa nischer, plats för soffgrupp, TV-möblering samt matsalsbord. Parkettgolv.

– Sovrum i lugnt och rofyllt läge med plats för dubbelsäng, förvaringsmöbel längs med vägg samt fönster mot gården.

– Mysigt kök med utgång till den ”egna” uteplatsen med trätrall och plats för trädgårdsmöblering. Uteplatsen ansluter till föreningens fina och lummiga innergård.

Pris: 5 850 000 kr

Månadsavgift: 1 973 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-. Hemförsäkring ca 100-150:-.

Andel i föreningen: 0,40700 %

Byggår: 1888-1892

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 18 (1001)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 5.

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: I fastigheten finns 30 st garageplatser till en kostnad om 3.500:-/mån och 4 st MC-platser till kostnad om 750:-/mån. Till platserna är det separat kö.

Allmänt om föreningen: Fastighetsbeteckningen är Korporalen 9 med adresserna Strandvägen 29-33, Grev Magnigatan 4, Riddargatan 60-64 och Torstenssonsgatan 3. Kvarteret bestod ursprungligen av sju fastigheter och uppfördes under åren 1886- 1892. Det var vid den tidpunkt då den äldre kåkbebyggelsen längs Nybrovikens strand fick ge vika för den nya esplanaden Strandvägen och den nya stadsdelen Östermalm. Inom kvarteret uppfördes först den del som vetter mot Strandvägen. Byggherre var träpatronen Fredrik Bünsow och Hjalmar Söderberg skrev: "Solen glödde starkt på Bünsowska Huset, en trotsig och lysande riddardikt i sten."

Fastigheten förvärvades den 1 juni 2010 av Bostadsrättsföreningen Korporalen 9. Den omfattar nu 87 lägenheter, varav 82 lägenheter med bostadsrätt och 5 lägenheter med hyresrätt – totalt c:a 16.700 m2 bostadsarea. Därtill kommer bostadskomplement och parkeringsgarage i källarplanet med 30 platser. Till platserna är det kö, kostnad 3.500:-/mån. 4 st MC-platser, kostnad 750:-/mån.

Tomtmarken om 5.239 kvm innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god och belåningsgraden är låg med ca 2.695:-/kvm per 2016-12-31.

Bostäderna grupperar sig kring en gemensam gård med en tidigare stallbyggnad som nyttjas för gemensamma ändamål, uteplatser, rekreations- och lekmöjligheter m.m. I övrigt finns gemensamma faciliteter såsom tvättstuga, föreningslokal och grovsopsortering inkl sortering för t ex elartiklar och glas förutom den vanliga hushållssophanteringen. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

För mer information om föreningen, se www.brfkorporalen9.se

Förening: Brf Korporalen 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Utgång via köket till gården där uteplats med trätrall fritt disponeras av lägenhetsinnehavaren (markytan tillhör föreningen).

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Kaptensgatan, alldeles invid Strandvägen och Nybroviken. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.