Östermalm - invid Strandvägen

Riddargatan 29 C

Stilren design & fulländad funktion möter vacker sekelskiftescharm i utmärkt & mysig tvåa med kakelugn, fransk balkong & drömläge invid Strandvägen.

Adress

Riddargatan 29 C

Rum

2

Slutpris

5 050 000 kr

Avgift

1 906 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

Med ypperligt Östermalmsläge och på mycket eftertraktad adress i första kvarteret ovanför Strandvägen och Nybroviken, med närhet till både Östermalmstorg och Djurgårdsbron, bjuds en fantastiskt charmig och fin sekelskiftestvåa i mycket gott skick. Lägenheten är belägen med ett rofyllt och tyst gårdshusläge i vacker fastighet från 1902 på Riddargatan 29.

Lägenheten har på senare tid med stil och finess renoverats och den karaktäriseras av genomgående ljus färgsättning, stilsäkra materialval samt goda förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Generös takhöjd om ca 3,10 meter, breda plankgolv, speglade dörrar, fönsterpartier med djupa, speglade nisher, varav ett med fransk balkong och dubbla glasade dörrar samt en fungerande kakelugn, bidrar till bostadens genuina charm och hemtrevliga känsla.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig två personer, som en liten 3:a, väl motsvarande lägenheter på både 50 och 55 kvm. En välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och bra rumssamband. Hallen ger access till ett stort badrum som är stilrent inrett med vitt kakel på vägg och marockanskt klinkergolv med värme, rymlig duschhörna, handfat på kommod och hörna med tvättmaskin och hyllförvaring. Ett välutrustat och praktiskt kök med skåp och förvaring i dubbla rader till tak samt komplett maskinell utrustning. Två fina rum i fil bestående av vardagsrum och matsal/sovrum med kakelugn och fransk balkong. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i platsbyggda garderober.

Lägenheten fungerar idag som en tvåa med matsal, men kan enkelt disponeras/göras om till en liten trea med två sovrum.

Välskött bostadsrättsförening med garage i huset, mycket god ekonomi, låg skuldsättningsgrad och låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften endast 1.906:-/månad inklusive värme, vatten och fiberbredband (upp till 100/100 Mbit/s).

– Hall med plats för ytterkläder och skor. Rymlig förvaring i klädkammare. Hallen har gott rumssamband.

– Stort och fräscht badrum med helkaklade väggar i vitt och marockanskt klinker på golv med golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, dusch, handfat på kommod, tvättmaskin och hyllförvaring.

– Praktiskt kök med gott om skåp i dubbla rader till tak, bra arbetsytor samt maskinell utrustning bestående av kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin.

– Två trivsamma sällskapsrum i fil, vardagsrum och matsal/sällskapsrum/sovrum, med fina trägolv, ljusa väggar, en fungerande kakelugn och fransk balkong.

– Sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaring i tre garderober.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 1 906 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband 100/100 Mbit/s via Ownit. Övriga driftskostnader/månad: Hushållsel ca 200-250:-. Hemförsäkring ca 100-150:-. Balkongavgift ca 37:-.

Andel i föreningen: 1,53084 %

Byggår: 1902

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10028 (1001)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 3.

Energiförbrukning: 105 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lindormen nr 2 förvärvade fastigheten 1988 och upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 1902 och dess totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3.511 kvm, varav 3.292 kvm utgör lägenhetsyta och 219 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger marken. Delat ägande accepteras. Föreningen önskar permanentboende.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Den långfristiga skulden per 2016-12-31 uppgick till 4,2 mkr, vilket ger en skuldsättningsgrad på ca 1.276:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 2 mkr. Föreningen gjorde även ett nettoresultat efter avskrivningar på ca 288.000:-.

Genomförda renoveringar:
1998: Fasadrenovering mot innergården.
2005: Fasadrenovering mot gatan.
2007: Målning av taket.
2010: Renovering av gårdsbjälklaget.
2012: Stamspolning och garaget målades.
2015: Relining och filmning av fastighetens V/A-stammar. Varje enskild medlem ansvarar för stam mellan lägenhet och huvudstam, föreningen ansvarar för huvudstam.
2016: Vattenskador i fastigheten åtgärdade.
2017: Bättringsmålning i trapphus, hissrenovering i B-huset, säkerhetsförbättring och ombyggnad av cykelrum.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2029. Fönsterrenovering planeras utföras under 2018.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns ett cykelrum och garage med 9 st platser som kostar ca 1.800:-/månad. I dagsläget står det ca 10 personer i kö. Fastigheten saknar gemensam tvättstuga så varje medlem har egen tvättmaskin i respektive lägenhet.

Förening: Brf Lindormen nr 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Upp till 100/100 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Fransk balkong, uppförd 2016, med glasade dubbeldörrar. Balkongavgift om 37:-/månad tillkommer medlemavgiften till föreningen.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Riddargatan, alldeles invid Strandvägen och Nybroviken. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.