Östermalm - invid Strandvägen

Riddargatan 29 C

Stilren design & fulländad funktion möter vacker sekelskiftescharm i utmärkt & mysig 2:a (3:a) med kakelugn, fransk balkong & drömläge vid Strandvägen

Adress

Riddargatan 29 C

Rum

2

Slutpris

6 850 000 kr

Avgift

1 906 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

Med ypperligt Östermalmsläge och på mycket eftertraktad adress i det första kvarteret ovanför Strandvägen och Nybroviken, med närhet till både Östermalmstorg och Djurgårdsbron, bjuds en fantastiskt charmig och fin sekelskifteslägenhet om 2 rum och kök (möjlig 3:a) i mycket gott skick. Lägenheten är belägen med ett rofyllt och tyst gårdshusläge på Riddargatan 29 i en vacker fastighet från 1902, gårdshusen är från slutet av 1800-talet.

Lägenheten har på senare tid med stil och finess renoverats och den karaktäriseras av genomgående ljus färgsättning, stilsäkra materialval samt bra förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Generös takhöjd om ca 3,10 meter, breda plankgolv, speglade dörrar, fönsterpartier med djupa, speglade nisher, varav ett med fransk balkong och dubbla glasade dörrar samt en fungerande kakelugn bidrar till bostadens genuina charm och hemtrevliga känsla.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer. Lägenheten fungerar idag som en tvåa med matsal, men kan enkelt disponeras/göras om till en liten trea med två sovrum.

En välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och bra rumssamband. Hallen ger access till ett nytt toppfräscht, stilrent och helkaklat badrum med golvvärme, rymlig duschhörna, handfat på kommod och hörna med kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt hyllförvaring.

Ett välutrustat och praktiskt kök med skåp och förvaring i dubbla rader till tak samt komplett maskinell utrustning.
Två fina rum i fil bestående av vardagsrum och matsal/sovrum med kakelugn och fransk balkong mot innergården. Rofyllt sovrum med god klädförvaring i platsbyggda garderober.

Välskött bostadsrättsförening som äger marken, har garage i huset, mycket god ekonomi, låg skuldsättningsgrad om endast 1.883:-/kvm och låga månadsavgifter för medlemmarna. För denna lägenhet är avgiften endast 1.906:-/månad inklusive värme, vatten och fiberbredband (upp till 250/250 Mbit/s).

Föreningen har dessutom som ”dold tillgång” oinredd råvind (för närvarande vindsförråd) som det förts diskussioner om att exploatera till bostäder och därmed generera en rejäl intäkt.

Pris: 6 195 000 kr

Månadsavgift: 1 906 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband 250/250 Mbit/s via Ownit. Övriga driftskostnader/månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-. Balkongavgift ca 37:-.

Andel i föreningen: 1,53084 %

Byggår: 1902

Lägenhetsnummer: 10028 (1001)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 3.

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2021-06-03

Energiklass: D

Parkering/Bilplats: Garage med 9 platser för 1.500:-/månad där samtliga platser fn är uthyrda.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lindormen nr 2 förvärvade fastigheten 1988 och upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheten med adresser Riddargatan 29 A, B, C och D bebyggdes 1902, gårdshusen i slutet av 1800-talet, och dess totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3.619 kvm, varav 3.292 kvm utgör lägenhetsyta och 327 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger marken och beskattas såsom äkta. Delat ägande accepteras. Föreningen önskar permanentboende.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Den långfristiga skulden per 2020-12-31 uppgick till 6,2 mkr, vilket ger en skuldsättningsgrad på ca 1.883:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen har dessutom som "dold tillgång" oinredd råvind (för närvarande vindsförråd) som det förts diskussioner om att exploatera till bostäder och därmed generera en rejäl intäkt.

Genomförda renoveringar:
1998: Fasadrenovering mot innergården och trapphusrenovering.
2005: Fasadrenovering mot gatan.
2007: Målning av tak.
2010: Renovering av gårdsbjälklaget.
2012: Stamspolning och garaget målades.
2014: Relining och filmning av fastighetens V/A-stammar. Varje enskild medlem ansvarar för stam mellan lägenhet och huvudstam, föreningen ansvarar för huvudstam. Modernisering av porttelefon med elektroniska taggar/nycklar och automatisk dörröppnare.
2016: Byggnation av balkonger.
2017: Bättringsmålning i trapphus, hissrenovering i B-huset, säkerhetsförbättring och ombyggnad av cykelrum.
2018: Fönsterrenovering.
2019: Förbättringsmålning av taket.
2020: Installation av laddstolpar i garaget och ny inre garageport, renovering av värmesystemet och installation av kameraövervakning.
2020-2021: Fasadrenovering.

Föreningen planerar renovering av innergården och fönsterrenovering samt OVK planeras till 2028.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2029.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns ett cykelrum och garage med 9 st platser som kostar ca 1.500:-/månad där samtliga platser fn hyrs ut. Fastigheten saknar gemensam tvättstuga så varje medlem har egen tvättmaskin i respektive lägenhet. I övrigt finns ett soprum för hushållssopor och cykelparkering (en inomhus med elektrisk luftpump och en utomhus).

El mäts individuellt och varje lägenhet har egen mätare som innehavaren betalar själv för.

Förening: Brf Lindormen nr 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 36

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via Ownit. Upp till 250/250 Mbit/s ingår i avgiften. Det finns även möjlighet att teckna bredband via ComHem och Telia (FiberLAN) som varje medlem får bekosta själv.

Sammanställning: Fransk balkong, uppförd 2016, med glasade dubbeldörrar. Balkongavgift om 37:-/månad tillkommer medlemsavgiften till föreningen.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Riddargatan, alldeles invid Strandvägen och Nybroviken. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.