Östermalm - invid Lärkstan

Odengatan 18

Stilren design & fulländad funktion möter romantiskt sekelskifte i väldisponerad & genomgående 3:a i fint skick med drömläge på Odengatan. Låg avgift.

Adress

Odengatan 18

Rum

3

Slutpris

7 900 000 kr

Avgift

1 803 kr/mån

Boyta

68 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Odengatan 18 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en trivsam atmosfär som överträffar det mesta. Perfekt för lilla barnfamiljen eller paret som vill ha riktigt gott om plats. Attraktivt och tyst belägen mellan lummiga innergårdar i vacker sekelskiftesfastighet från 1897 i eftersökta kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten är smakfullt renoverad till en svårslagen, optimalt planerad trea med perfekt genomgående planlösning, fina golv, högt till tak och vackra detaljer. Vardagsrum med gott om plats för social yta och öppning till den ljuvliga innergården genom glasade pardörrar. Stilrent kök med smakfull interiör, plats för matbord och all maskinell utrustning. Två bra sovrum, varav ett stort föräldrasovrum med suverän förvaring i garderober och ett barn-, gäst eller arbetsrum. Smakfullt helkaklat badrum. Lägenheten är lugnt och praktiskt belägen på entréplan med samtliga fönster mot grönskande innergårdar med mysig uteplats, grill, träd och planteringar som ger en härlig ”villakänsla” – mitt i stan!

Med det bästa av två världar bor du här på suverän adress, i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm. Tyst läge mellan lummiga pittoreska innergårdar endast några kvarter från såväl Stureplan, Odenplan och City. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Dessutom Stockholms tätaste restaurangkvarter med bl a Balzac, Mahalo, Meno Male, Lilla Ego, Jim & Jakob, Svartengrens och Pom & Flora. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Välskött fastighet och bostadsrättsförening med god ekonomi, låg belåning och mycket låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften 1 830 kr inkl både kabel-TV och bredband.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Golv med värme samt gott om plats för ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr.

– Stilrent kök (Canadakök) som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Komplett maskinell utrustning som kyl och frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Plats för stort matbord.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Balkongdörrar öppnar upp mot den pittoreska innergården.

– Två utmärkta sovrum, varav ett master bedroom med plats för dubbelsäng och generös förvaring i klädkammare. Det andra passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Smakfullt badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Utrustat med dusch, WC och handfat på kommod.

Pris: 7 695 000 kr

Månadsavgift: 1 803 kr
Inkl. Värme, vatten, bredband (250 Mbit), kabel-TV (basutbud). Beräknad driftkostnad/månad ca: hemförsäkring 200 kr, hushållsel 300 kr.

Andel i föreningen: 2,19000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1897

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 55 (1001)

Hiss: Nej

Antal våningar: 4

Energideklaration: Ej utförd

Allmänt om föreningen: Brf Trasten äger två vackra sekelskifteshus med adress Odengatan 16-18. De byggdes 1896-1897 av O W Carlsson och K Andersson. Arkitekt var Johan Arvid Wallin. Föreningen bildades 1992 och tog över de båda husen från Svenska bostäder 2001. Tomten är 1 758 kvm på fri och egen grund. Föreningen är äkta och består av 36 bostadslägenheter varav 35 (2 825 kvm) är upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt (54 kvm) som utgör således en dold tillgång samt två uthyrda lokaler (300 kvm).

Föreningen har en mycket god ekonomi och är lågt belånade med en belåningsgrad om 556 kr/kvm per 2022-12-31. Det finns inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Lägenhetens nettoskuld i föreningen per 2022-12-31 uppgår till 15 775:- (totala skulder – kassa och bank x andel i föreningen).

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts sedan 2001 av Hansson & Hööglund Fastighetsförvaltning AB.

Det finns idyllisk, lummig innergård med grill och trädgårdsbord, tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum samt källsorteringsrum. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar/underhåll
1977: Byte av samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2005: Fönster renoverades och målades.
2007: Spolning av stammar i kök och badrum.
2007: Byte av fjärrvärmecentral.
2008: Fasadrenovering.
2012: Samtliga trapphus renoverades.
2013: Spolning av stammar i kök och badrum.
2013: 2014 Totalrenovering av taken.
2015: Ny lägenhet byggdes i tidigare förråd och såldes som bostadsrätt.
2015: Dagvattensystemet på inre gården renoverades.
2015: Renovering av innergårdar med cykelparkering och ny uteplats.
2015: OVK.
2016: Byte av hissmaskineri och hisskorg.
2017: Tillträde till tak monterades på fasaden.
2018: Stammarna spolades.
2020: reparation och målning av fönsterkarmar och ytterbågar på fasader i syd och sydväst.
2022: Tvättstugan renoverades och flertalet maskiner byttes ut.
2022: Fuktskada i källarvägg vid Odengatan 18B åtgärdades.
2022: Beskärning av några träd har genomförts.

Följande underhåll/renoveringar är planerade till 2027:
Stamrenovering planeras till 2024 (preliminärt relining).
Montering av arbetsplattformar på skorstenar för ökad säkerhet.
Byte av stamventiler (värme) samt byte av stamventiler (kallvatten).
Infodring av avloppsledningar.
Renovering av badrum i hyreslägenhet.

Lägenheten står upptagen som 2,5 r o k i föreningens lägenhetsregister.

För mer information, se årsredovisningen eller besök föreningens utmärkta hemsida www.trasten.com

Förening: Brf Trasten 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 36

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Tele2 basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband 250 Mbit/s via Tele2 ingår i avgiften.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.