Östermalm - invid Lärkstan

Odengatan 2, ½ tr

Fantastiskt tillfälle att förvärva en blivande sekelskiftespärla med utmärkt läge invid Lärkstan. En renoveringschans du inte vill missa!

Adress

Odengatan 2, ½ tr

Rum

2

Slutpris

4 900 000 kr

Avgift

2 961 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

På uppdrag av Brf Trasten 14 upplåts denna möjligheternas sekelskifteslägenhet med omfattande renoveringsbehov och enastående potential. Ett tillfälle att sätta din egen prägel och skapa ditt drömboende i attraktiva och genuina kvarter invid Lärkstan där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. Utmärkt planlösning fördelad på två rum och kök. Bevarade originaldetaljer som högt till tak om ca 3,40 meter, parkettgolv, väggpaneler, pardörrar och stora bågformade fönster med spegelmönstrade nischer som ger trivsamt ljusinsläpp.

Välskött fastighet från 1892 och förening med god ekonomi som ytterligare kommer stärkas efter upplåtelsen av denna lägenhet.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor, samt gott om förvaring i garderober.

– Helkaklat badrum med dusch, torkskåp, handfat och WC.

– Kök med gott om förvaring i skåp och lådor. Här finns spis, fläkt, kyl och frys.

– Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med bra ljusinsläpp från två stora bågformade fönster med spegelmönstrade nischer.

– Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng.

*Vid renovering och ombyggnation kräver föreningen en bygganmälan till styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar m.m. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 2 961 kr

Andel i föreningen: 0,01806 %

Byggår: 1892

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns ett källarförråd. Det finns hobbylokal, cyckelförråd och tvättstuga. Föreningen har även en fin innergård med trädgårdsmöbler.

Lägenhetsnummer: BV:1 (1001)

Hiss: Ja

Antal våningar: 5

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Brf Trasten 14 är en äkta förening i vacker hörnfastighet med adressen Odengatan 2 och Valhallavägen 56. I föreningen finns 29 bostäder, varav 28 bostadsrätter och 1 hyresrättslägenhet. Den totala boytan uppgår till 3537 kvm varav 90 kvm utgör hyresrätt. Den vackra fastigheten uppfördes 1891- 1892 och har tidigare varit både en kyrka och ett BB. Föreningen köpte huset av Svenska bostäder 1993 och marken innehas med tomträtt (f.n. ca 527 tkr/år och avtalet löper tom 2024-03-30). Dolda tillgångar finns i oexplaterade vindsutrymmen samt en kvarvarande hyresrättslägenhet som ger löpande intäkter om 136.000kr/år (2019). Föreningen har en stabil ekonomi med ca 2 Mkr i omsättningstillgångar (2019) och långfristig belåning endast 1660 kr/kvm (2019). Juridisk person accepteras ej som medlem. Inga avgiftsförändringar beslutade.

Besök gärna föreningens hemsida på www.trasten14.se.

Utförda renoveringar:
Fastigheten totalrenoverades 1984-85 av Svenska bostäder med bl.a. stambyte.
1995 Utfördes en trapphusrenovering.
2006 Målning tak.
2009 Målning fönster.
2012 Trapphus.
2015 Stamspolning.
2016 Ny fjärrvärmecentral, portrenovering, radon och OVK-besiktning.
2020 Hissrenovering.

Kommande renoveringar:
Tak, balkongreparationer och fasadåtgärder planeras.

Gemensamma utrymmen:
I fastigheten finns en gemensam innergård med utemöbler, grillmöjlighet och lekplats på sommaren. I källarplan finns en fullt utrustad tvättstuga, hobby/gemensamhetsrum, grovsoprum samt cykelrum med direkt utgång till Odengatan. Cykelställ finns även på gården. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

För ytterligare information se årsredovisningen.

Förening: Brf Trasten 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 29

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: CanalDigital, Ownit. Grundutbud ingår i avgiften

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit.

Sammanställning: Föreningen har en grönskande innergård med trädgårdsmöbler.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Norrmalm och Östermalm har att erbjuda inom gångavstånd. Direkt närhet till Handelshögskolan och KTH. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och trevliga restauranger finner du även paradgator som Birger Jarlsgatan och Karlavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Norra Djurgården med såväl Hagaparken som Lill-Jansskogen. Även kort promenadavstånd till bl.a. Stureplan, Hötorget och Odenplan.
Mycket goda kommunikationer i form av flera busslinjer, Roslagsbanan samt tunnelbana utanför porten.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.