Östermalm - invid Karlaplan

Kommendörsgatan 40 A

Stilren design & fulländad funktion möter vacker sekelskiftescharm i utmärkt & mysig tvåa invid Karlaplan med tillgång till uteplats om 10 m².

Adress

Kommendörsgatan 40 A

Rum

2

Slutpris

5 640 000 kr

Avgift

2 623 kr/mån

Boyta

52 kvmOm bostaden

I fastighet från 1887 och på toppadress i hjärtat av Östermalm mellan Karlaplan, Östermalmstorg och Djurgården, ligger denna väldisponerade och stilrena lägenhet om 52 effektiva, uppmätta och väldisponerade kvadratmeter i mycket gott skick och tillgång till altan/uteplats om ca 10 m². Uteplatsen ger ett härligt och rofyllt ”uterum” med plats för sommarmöblering.

Lägenheten, en kvadratsmart tvårummare, har på senare tid renoverats med genomgående sober färgsättning, stilsäkra materialval och bra förvaringslösningar. Samtidigt bevaras den genuina känslan med fina originaldetaljer från byggåret såsom högt till tak med stuckaturer, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier samt fyra högresta och välvda fönsterpartier med djupa nischer.

Planlösningen i fil är både social och funktionell med stora fönsterpartier och utsikt mot föreningens innergård. Här ges en välkomnande hall med plats för ytterkläder. Hallen ansluter till ett stilrent och välutrustat kök med matplats för 6 personer, bra förvaring, och komplett maskinell utrustning bestående av kyl och frys, spishäll, ugn och diskmaskin. Med access från köket ges ”egen liten tvättstuga” med tvättpelare och plats för linne.

Rymligt vardagsrum, med härlig takhöjd, vackra stuckaturer och två stora fönsterpartier som ger ett behagligt ljusinsläpp och en känsla av rymd. Här finns plats för soffa och TV-möbel. Vardagsrummet ger access till helkaklat badrum med dusch, WC och handfat på kommod med förvaring.

Bra sovrum, även det med härlig takhöjd, stuckatur och stort fönsterparti, ger plats för dubbelsäng och bra klädförvaring i platsbyggda garderober. Här ges utgång till altanen.

Välskött förening med mycket god ekonomi och låg skuldsättning.

Välkommen på visning!

Pris: 5 395 000 kr

Månadsavgift: 2 623 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,83010 %

Byggår: 1887

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0012 (1002)

Hiss: Ja

Våning: 0.5

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2014-09-15

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kommendören 40 består av 17 bostadsrättslägenheter, 1 bostadsrättslokal och en källarlokal som hyrs ut. Den totala bostadsytan uppgår till 1.213 kvm och 194 kvm lokaler. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken. Föreningen kräver att köparen mantalsskriver sig på adressen och avser att bosätta sig permanent i bostaden.

Föreningens ekonomi är mycket god. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 7.030.020:- vilket ger en belåningsgrad på 5.796:-/kvm bostadsyta. Inga avgiftsförändringar är beslutade.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet som betalas av förvärvaren samt en pantsättningsavgift om 1 %/pant av pantsättaren.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1994: Byte av V/A-stammar och elstigare.
2007: Installation av hiss.
2008: Trapphusrenovering.
2009: Fasadrenovering mot innergården, omdragning av el, uppförande av barnvagnsförråd och sopstation.
2009-2010: Installation av bergvärme.
2010-2011: Yttertaket renoverades och målades.
2017: OVK och sotning utfördes.
2019: Reparation av rör i källaren. Installation av automatiska entrédörrar och ommålning av portbågen.
2020: Nya maskiner i tvättstugan. Nya lås till vindsförråd och källaren i gårdshusfastigheten.
Fasadrenovering och upprustning av innergården planeras att göras.

Styrelsen arbetar med en underhållsplan. Utifrån denna görs en flerårsbudget och en avgiftsanalys. Inga avgiftsförändringar finns beslutade i dagsläget, men avgiftshöjning kan ske för att ta höjd för framtida investeringar i fastigheten.

Gemensamt för medlemmarna finns plats för cyklar, barnvagnsförråd, tvättstuga och sopstation.

Förening: Brf Kommendören 40

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 17

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Tillgång till altan och uteplats om ca 10 kvm med plats för sommarmöblering. Uteplatsen är upplåten med bostadsrätten, föreningen äger marken.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.