Östermalm - invid Karlaplan

Gumshornsgatan 7, 4 tr

Parkidyll vid Karlaplan & Narvavägen. Högt & fritt läge, bra planlösning, bevarad tidsenlig charm & strålande utsikt över himmel & takåsar. Garage.

Adress

Gumshornsgatan 7, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 595 000 kr

Avgift

2 260 kr/mån

Boyta

49 kvmOm bostaden

Välkommen till Gumshornsgatan och detta fantastiska Östermalmsläge mellan Styrmansgatan och Narvavägen, alldeles invid Karlaplan och endast med kort promenadavstånd till Djurgårdsbron och Djurgårdens grönska. Gumshornsgatan är en rofylld, skyddad och grönskande parkidyll och oas med planteringar, fontän och trädgårdsmöbler.

På det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför) med rofyllt och strålande ljust söderläge i fastighet från 1932, saluförs nu denna välplanerade tvårummare om 49 kvm (upplevs som större) med vacker fri utsikt över park, himmel och kringliggande tinnar, torn och takåsar.

Lägenheten är mycket väldisponerad och tillgänglig. För den som önskar finns en god möjlighet att göra om den till en liten trea (se alternativ planlösning). Här finns en hall med plats för ytterkläder och skor samt klädförvaring i en rejäl klädkammare, ”walk in closet”. Hall ansluter till utmärkt kök med intilliggande mat-/sovrum. Vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. Bra sovrum med plats för dubbelsäng. Kaklat badrum med dusch, WC och handfat samt plats för tvättmaskin.

Välbevarade tidsenliga detaljer från byggåret finns på plats såsom rejäl takhöjd, fiskbensparkett, stora fönsterpartier med spanjolettbeslag, spegelmönstrade dörrar, ett skjutdörrsparti etc.

Brf Gumshornet har mycket god ekonomi och välskötta fastigheter med eget garage som är möjligt att hyra för medlemmarna till en kostnad om 2.800:-/månad.

Här finns en hall med plats för ytterkläder och skor samt klädförvaring i en rejäl klädkammare, ”walk in closet”. Hall ansluter till utmärkt kök med intilliggande mat-/sovrum. Vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. Bra sovrum med plats för dubbelsäng. Kaklat badrum med dusch, WC och handfat samt plats för tvättmaskin.

Pris: 4 595 000 kr

Månadsavgift: 2 260 kr
Driftskostnader: Hushållsel: ca 150 kr /mån och hemförsäkring ca: 100-150 kr/mån.

Andel i föreningen: 0,40500 %

Byggår: 1931

Uppvärmning: Bergvärme / Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 92 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Gumshornet bildades den 29 augusti 1983 och beskattas såsom äkta. På föreningens mark uppfördes runt 1930 sju fastigheter ritade av arkitekt B Borgström med adresser Gumshornsgatan 3, 5, 6, 7, 9, 11, 13 och 17 samt Narvavägen 25. Föreningen består av 198 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (totalt bostadsyta 12.153 kvm) samt 11 lokaler med hyresrätt (total hyresyta 1.215 kvm). Marken om 5.785 kvm innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi:
Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 6.484:-/kvm och omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 4,4 mkr.

Föreningen har i eget garage under fastigheten 111 garageplatser. Merparten av platserna är upplåtna och ingår i bostadsrätten till lägenheten. Övriga platser hyrs ut för ca 3.000:-/månad och för närvarande är det kö.

Genomförda renoveringar:
1980: Omputsning fasad.
1980-1994: Byta VA- och elstammar.
2000: Takmålning.
2005: Tvättstugerenovering.
2006: Fönsterrenovering.
2007: Hissrenovering.
2009: Trapphusrenovering, OVK, byte av lägenhetsdörrar samt porttelefon.
2010: Tätning av rökkanaler samt hissrenovering.
2013: Installation av bergvärme.
2014: Trapphusmålning.
2015: Anläggning av cykelparkering och byte av gårdsbjälklag.
2016: Stamspolning.
2018: Renovering av fönster.
2019: Takmålning och renovering av förråd.
2020: Ny tvättmasinpark.
2020-2022: Genomförande av OVK-åtgärder, översyn av belysning i allmänna utrymmen, slutförande av fönsterrenovering, utvärdering av nytt passersystem samt underhåll av några hissar.

Kommande renoveringar:
Inom några år ska renovering av golv och pelare i garaget att göras samt renovering av några hissar.

Föreningen har ett stort eget garage med platser som upplåts som dels bostadsrätt (kan enbart förvärvas av föreningens medlemmar) och dels går att hyra direkt ifrån föreningen för ca 3.000:-/mån.

Det finns källarförråd, cykelförråd, barnvagnsrum och tre tvättstugor. Gumshornsparken är en blomstrande parkidyll med fontän och trädgårdsmöbler. Parken förhöjer den lugna boendemiljön för de boende i föreningen.

Förening: Brf Gumshornet.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 198

Antal lokaler: 11

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Brf Gumshornets egna privata park gör Gumshornsgatan till är en rofylld, skyddad och grönskande parkidyll och oas med planteringar, fontän och trädgårdsmöbler.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva kvarter invid Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.