Östermalm - invid Karlaplan

Linnégatan 77 A

Stilren design och fulländad funktion möter vacker sekelskiftescharm i utmärkt och mysig tvåa på bästa adress invid Karlaplan och Djurgårdsbron.

Adress

Linnégatan 77 A

Rum

2

Slutpris

5 650 000 kr

Avgift

1 875 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Med ypperligt Östermalmsläge och på mycket eftertraktad adress invid Karlaplan, Narvavägen och Oscarskyrkan, med direkt närhet till både Djurgårdsbron och Strandvägen, bjuds en fantastiskt fin och fulländad sekelskiftestvåa i toppskick. Lägenheten är belägen med ett rofyllt, tyst och ogenerat gårdsläge i fastighet från 1898.

Lägenheten har med stil och finess nyligen totalrenoverats och den karaktäriseras av genomgående minimalistisk design, stilsäkra materialval, sober färgsättning samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,10 meter, speglade dörrar och snickerier samt hela fyra fönsterpartier med spanjoletthandtag och djupa, speglade nisher, varav ett med balkongdörrar och egen utgång till innergården, bidrar till bostadens genuina charm, ljus och hemtrevliga känsla. Kort och gott, inget har här lämnats åt slumpen för att skapa ett kompromisslöst drömboende utöver det vanliga.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig två personer, väl motsvarande tvåor på både 50 och 55 kvm. En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor ansluter till öppna och härliga sällskapsytor där stilrent kök i vitt med komplett maskinell utrustning och vardagsrum med utgång till innergården integreras i ett. I direkt anslutning till utgången finns plats och disponeringsmöjlighet för innehavaren av denna lägenhet att ställa eget bord och stolar.

Välplanerat och rofyllt sovrum med två stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp, plats för dubbelsäng och optimerad klädförvaring för två personer i platsbyggda skjutdörrsgarderober. Nytt och exklusivt badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande med vitt kakel på vägg, stora klinkerplattor på golv med värme, rymlig duschhörna med inkaklad Unidrainbrunn samt tvättmaskin. I anslutning till hallen/entrén finns även en f.d. gäst-WC. Idag används det som garderob alternativt förråd men det är förberett med både vatten och avlopp så toalett och handfat kan med enkla medel åter installeras.

Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och låga månadsavgifter För denna lägenhet är avgiften endast 1.875:-/månad.

Öppna och härliga sällskapsytor där stilrent kök i vitt med komplett maskinell utrustning och bra arbetsytor integreras med vardagsrum. Här finns utgång till innergården. I direkt anslutning till utgången finns plats och disponeringsmöjlighet för innehavaren av denna lägenhet att ställa eget bord och stolar. Trägolv och högt till tak om ca 3,10 meter.

Välplanerat och rofyllt sovrum med två stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp och vy över innergården. Här finns plats för dubbelsäng och optimerad klädförvaring för två personer i platsbyggda skjutdörrsgarderober. Trägolv och högt till tak om ca 3,10 meter.

Nytt och exklusivt badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande med vitt kakel på vägg och stora klinkerplattor på golv med värme. Rymlig duschhörna med inkaklad Unidrainbrunn, handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp och tvättmaskin.

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen/entrén finns även en f.d. gäst-WC. Idag används det som garderob alternativt förråd men det är förberett med både vatten och avlopp så toalett och handfat kan med enkla medel åter installeras.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 1 875 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader är hushållsel ca 200-250:-/månad och hemförsäkring ca 100-150:-/månad. Efter beslutad avgiftshöjning per 1 januari 2017 blir avgiften för denna lägenhet 2.063:-.

Andel i föreningen: 2,47790 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Möjlighet förvaring av cyklar och barnvagnar finns med egen ingång från gatan.

Lägenhetsnummer: 05842-9029 (1001)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 4.

Energiförbrukning: 169 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Harpan 31 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2013. Fastigheten på Linnégatan 77 uppfördes 1898 och består av ett flerbostadshus fördelat på ett gatu- och gårdshus med 14 bostadsrätter. Juridisk person accepteras ej som förvärvare.

Föreningen gjorde en avgiftshöjning om 10 % 1 januari 2017 för att bl a finansiera kommande års fastighetsrenoveringar i enlighet med den underhållsplan som tagits fram. Avgiften kan komma att höjas med 5-10 % under nästa kalenderår.

Gjorda renoveringar:
2004: Byttes V/A-avloppsstammar.
2007: Renoverades tvättstuga, hiss, eldstäder och uppvärmningssystemet (även gjort 2012).
2009: Renoverades fönster och fasaden mot gatan.
2010: Renoverades innergården.
2013-2014: Entréportarna renoverades med hjälp av konstmålare.

Planerade/beslutade renoveringar:

Föreningen har med hjälp av en konsult upprättat en längre underhållsplan för framtida renoveringar. Det som planeras att göras inom 3 år är fasadrenovering mot innergården, ommålning av trapphus, ommålning av fönster mot gatan samt gårdsplanering. Föreningen har även beslutat att dra in fiber i fastigheten.

Förening: Brf Harpan 31

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem. Föreningen har beslutat att dra in fiber i fastigheten.

Sammanställning: I lägenhetens vardagsrum finns balkongdörrar med egen utgång till innergården. I direkt anslutning till utgången finns plats och disponeringsmöjlighet för innehavaren av denna lägenhet. Gårdsytan tillhör inte lägenheten formellt, men föreningen tillåter principiellt att den nyttjas av lägenhetsinnehavaren med egna bord och stolar.

Välkommen till härliga Östermalm och detta perfekta läge invid Karlaplan, Narvavägen och Oscarskyrkan med närhet till så väl Strandvägen som Djurgårdsbron och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk utmed Djurgårdskanalen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Karlaplan med Fältöverstens shopping och närbutiker vid Garnisonen så når man med kort promenad Östemalmstorg med trevliga Saluhallen. Bra kommunikationer med tunnelbana (Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.