Östermalm - invid Karlaplan

Gumshornsgatan 9

Parkidyll invid Karlaplan och Narvavägen. Trivsam funkistvåa med perfekt planlösning och bevarad tidsenlig charm. Låg avgift.

Adress

Gumshornsgatan 9

Rum

2

Slutpris

3 300 000 kr

Avgift

1 655 kr/mån

Boyta

37 kvmOm bostaden

Välkommen till Gumshornsgatan och detta fantastiska läge mellan Styrmansgatan och Narvavägen, alldeles invid Karlaplan och endast med kort promenadavstånd till Djurgårdsbron. Gumshornsgatan är en rofylld, skyddad och grönskande parkidyll med planteringar, fontän och trädgårdsmöbler.

Med knäpptyst och insynsskyddat läge i fastighet från 1932 finns denna suveräna och optimalt planerade funkistvåa om 37 kvm med välbevarad tidsenlig charm och härlig känsla. Lägenheten är mycket väldisponerad och tillgänglig för 1-2 personer och motsvarar väl lägenheter på både 40 som 45 kvm. Här finns en hall med plats för ytterkläder och skor samt klädförvaring i en rejäl klädkammare, ”walk in closet”. Hall ansluter till utmärkt kök och vardagsrum som integreras i öppen sällskapsvänlig planlösning. Vardagsrummet har ett generöst fönsterparti och god plats för önskad möblering med soffa, matsalsbord etc. Köket är väldisponerat och har bevarad skåpinredning, delvis i original samt en köksö mot vardagsrummet. Bra sovrum med skjutdörr och plats för 140 cm säng. Kaklat badrum med dusch, WC och handfat samt plats för tvättmaskin (OBS Ej förberett i dagsläget).

Brf Gumshornet har mycket god ekonomi och välskötta fastigheter med garage som är möjligt att hyra för medlemmarna.

– Välkomnande hall med plats för skor, avhängning och förvaring i en stor klädkammare, ”walk in closet”. Parkettgolv.

– Utmärkt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Här finns gasspis, ugn, fläkt, kyl och frys. Trägolv.

– Kaklat badrum. Här finns WC, handfat och dusch samt plats för tvättmaskin (OBS! Ej förberett för tvättmaskin i dagsläget).

– Härligt vardagsrum i ostört, tyst läge med stort fönsterparti som ger rikligt ljusinsläpp. Lättmöblerat med naturlig plats för soffa, TV och matbord. Parkettgolv.

– Rofyllt sovrum med vita väggar och trägolv. Skjutdörr. Fönster i ostört, tyst läge. Parkettgolv.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 1 655 kr

Andel i föreningen: 0,32599 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Bergvärme / Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, cykelförråd, barnvagnsrum och tre tvättstugor. Gumshornsparken är en blomstrande parkidyll med fontän och trädgårdsmöbler. Parken förhöjer den lugna boendemiljön för de boende i föreningen.

Lägenhetsnummer: 109 (1003)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 5.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området för mantalskrivna. Parkering sker bäst längs Narvaallén, Narvavägen eller Styrmansgatan. Föreningen har ett stort eget garage med platser som upplåts som dels bostadsrätt (kan enbart förvärvas av föreningens medlemmar) och dels går att hyra direkt ifrån föreningen för ca 2.500:-/mån.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Gumshornet bildades den 29 augusti 1983 och beskattas såsom äkta. På föreningens mark uppfördes runt 1930 sju fastigheter ritade av arkitekt B Borgström med adresser Gumshornsgatan 3, 5, 6, 7, 9, 11, 13 och 17 samt Narvavägen 25. Föreningen består av 198 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (totalt bostadsyta 12.153 kvm) samt 11 lokaler med hyresrätt (total hyresyta 1.215 kvm). Marken om 5.785 kvm innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi:
Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 6.484:-/kvm och omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 4,4 mkr.

Föreningen har i eget garage under fastigheten 111 garageplatser. Merparten av platserna är upplåtna och ingår i bostadsrätten till lägenheten. Övriga platser hyrs ut för ca 3.000:-/månad och för närvarande är det kö.

Genomförda renoveringar:
1980: Omputsning fasad.
1980-1994: Byta VA- och elstammar.
2000: Takmålning.
2005: Tvättstugerenovering.
2006: Fönsterrenovering.
2007: Hissrenovering.
2009: Trapphusrenovering, OVK, byte av lägenhetsdörrar samt porttelefon.
2010: Tätning av rökkanaler samt hissrenovering.
2013: Installation av bergvärme.
2014: Trapphusmålning.
2015: Anläggning av cykelparkering och byte av gårdsbjälklag.
2016: Stamspolning.
2018: Renovering av fönster.
2019: Takmålning och renovering av förråd.
2020: Ny tvättmasinpark.
2020-2022: Genomförande av OVK-åtgärder, översyn av belysning i allmänna utrymmen, slutförande av fönsterrenovering, utvärdering av nytt passersystem samt underhåll av några hissar.

Kommande renoveringar:
Inom några år ska renovering av golv och pelare i garaget att göras samt renovering av några hissar.

Föreningen har ett stort eget garage med platser som upplåts som dels bostadsrätt (kan enbart förvärvas av föreningens medlemmar) och dels går att hyra direkt ifrån föreningen för ca 3.000:-/mån.

Det finns källarförråd, cykelförråd, barnvagnsrum och tre tvättstugor. Gumshornsparken är en blomstrande parkidyll med fontän och trädgårdsmöbler. Parken förhöjer den lugna boendemiljön för de boende i föreningen.

Förening: Brf Gumshornet.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 198

Antal lokaler: 11

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva kvarter invid Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.