Östermalm - Gustav Adolfsparken

Valhallavägen 174, 2 tr

Högt, härligt och rofyllt läge invid vackra Gustav Adolfsparken. Funkisdröm med optimal planlösning och solig balkong i söder.

Adress

Valhallavägen 174, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 850 000 kr

Avgift

2 028 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Med ett av Östermalms mest eftertraktade lägen, alldeles invid Karlaplan och vackra Gustav Adolfsparken, finns denna suveräna och stilrena 2:a om 43 maximalt yteffektiva och väldisponerade kvm i toppskick. Lägenheten är högt och ljust belägen med solig balkong i söder och rofyllt, knäpptyst läge mot trädgårdslik innergård. Den har på senare tid varsamt renoverats i stilsäkert utförande med smakfulla material, ljus färgsättning samt genomtänkta förvarings- och funktionstionslösningar. Samtidigt bevaras den genuina funkiskänslan med alla fina originaldetaljer från byggåret såsom parkettgolv, dörrar med tillhörande tidsenliga beslag, stora fönsterpartier etc.

Planlösningen är ytterst trivsam och väldisponerad och motsvarar lägenheter på såväl 45 som 50 kvm. Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring. Toppfräscht badrum med dusch och tvättmaskin. Stort sällskapskök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för många middagsgäster. Vardagsrum med plats för soffa, TV och utgång till balkongen i söder. Den möblerbara balkongen ger ett härligt ”uterum” under sommarhalvåret och förenar ute med inne. I anslutning till vardagsrummet finns en praktisk sovrumsdel/sovalkov med plats för dubbelsäng samt platsbyggd exklusiv klädförvaring från Livingood.

Välkommen till underbart boende i lugn parkmiljö med omedelbar närhet till såväl Karlaplan och Fältöverstens butiker som strövområdena på Gärdet och Djurgården.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring. Säkerhetsdörr.

– Toppfräscht helkaklat badrum med dusch och vikdörrar i glas, WC, handdukstork och platsbyggd badrumsmöbel med handfat, förvaring och inbyggd tvättmaskin.

– Stort sällskapskök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för många middagsgäster vid stort fönsterparti i söder. Kyl och frys, spis och fläkt. Klinkergolv.

– Vardagsrum med plats för soffa, TV och utgång till balkongen i söder. Den möblerbara balkongen ger ett härligt ”uterum” under sommarhalvåret och förenar ute med inne. Parkettgolv. Vitmålade väggar och tak.

– I anslutning till vardagsrummet finns en praktisk sovrumsdel/sovalkov med plats för dubbelsäng samt platsbyggd exklusiv klädförvaring från Livingood. Parkettgolv och skjutdörrar mot vardagsrummet.

Pris: 3 425 000 kr

Månadsavgift: 2 028 kr

Andel i föreningen: 1,79880 %

Byggår: 1937

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 1201

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7.

Energiförbrukning: 185 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Tamburmajoren 7 bildades 1999, förvärvade fastigheten 2000 och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 51 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 lägenhet upplåts med hyresrätt (dold tillgång) och 4 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3.050 kvm, varav 2.552 kvm utgör lägenhetsyta och 498 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick skuldsättningen till ca 8.160.000:- vilket ger en belåningsgrad på 3.198:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1.340.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2019: Golv i källaren ommålat och kök i hyreslägenhet renoverat.
2018: Fuktspärr/dränering källarförråd.
2017: Byte av radiatorer.
2016: Röklucka.
2015: Installation av centraldammsugare till entré och källare, spolning av V/A-stammar, fönstermålning på plan 0-4.
2014: Ommålning och renovering av fönster,och installation av tryckstegspump för vatten.
2013: Byte av tak samt undercentral för fjärrvärmen, hissrenovering, taket byttes och renovering av allmänna ytor.
2012: Nya fläktar, byte av avloppsrör i källaren, byte av termostatventiler i alla lägenheter, nya förråd i källaren, renovering av grovsoprum, dörröppnare entré och vindsförsäljning samt byggnation av vindslägenheter.
2011: Byte av port och belysning entré.
2009: Stamspolning och byte av dörrar till bageriet.
2008: Elstigare byttes, målning trapphus samt säkerhetsdörrar installerades.
2006: Renovering av tvättstuga.
2003: V/A-stammar byttes.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009 och sträcker sig fram till 2089.

Föreningen är medlem i Tamburmajorens samfällighetsförening. Föreningens andel är 13,2%. Samfälligheten förvaltar park, gård, väg och belysning.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. I fastigheten finns grovsoprum och cykelrum. Innergård med gräsmatta, trädgårdsmöbler, grill, sandlåda och gungor.

Förening: Brf Tamburmajoren 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 52

Antal lokaler: 4

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Även bredband via Bredbandsbolaget finns indragit i fastigheten.

Sammanställning: Solig balkong i söder med öppet, fritt och ostört läge över lummiga innergårdar.

Attraktivt läge på Östermalm vid Gustav Adolfsparken och Gustav Adolfs kyrka. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.