Östermalm

Artillerigatan 40, 3 tr i gårdshus

Arkitektonisk och stilren design i ljus 1890-talsvåning med balkong, öppna ytor och härlig känsla!

Adress

Artillerigatan 40, 3 tr i gårdshus

Rum

2

Slutpris

4 850 000 kr

Avgift

1 872 kr/mån

Boyta

76 kvmOm bostaden

Välkommen till Artillerigatan och detta suveräna Östermalmsläge, alldeles intill Östermalmstorg och Hedvig Eleonora kyrka, endast ett stenkast från Strandvägen, Nybroviken och Stureplan. Med högt, ljust och rofyllt gårdsläge i fastighet anno 1891 finns denna arkitektritade och makalöst fina lägenhet som totalrenoverades och färdigställdes 2009. Stilren och minimalistisk design, exklusiva och snygga materialval, smarta disponerings- och förvaringslösningar, snövit färgsättning och fantastisk takhöjd sätter unik prägel på lägenheten och skapar en känsla av maximal trivsel och komfort.

Planlösningen är genomtänkt och mycket väldisponerad. Välkomnande entréhall med platsbyggd förvaring i smart ”walk in closet”. Inre hallpassage med gott rumssamband ansluter bl a till rymligt sovrum med platsbyggd arbetshörna och utrymme för dubbelsäng. Toppfräscht och snyggt badrum med alla bekvämligheter. Härliga, öppna och ljusa sällskapsytor med snickeritillverkat kök i stilren och stram design som integreras med stort och luftigt vardagsrum med flera fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns utgång till underbar balkong i högt läge med vy över innergården. Balkongen ger trivsam förlängning av sällskapsytorna, vilket förenar ute med inne.

Den här bostaden uppfyller den kräsnes krav och önskemål på stil, klass och finess. Samtidigt som man inte behöver tumma på det utmärkta Östermalmsläget med närhet till allt!

OBS! I den låga avgiften ingår hushållsel.

– Välkomnande entréhall rejäl klädkammare, ”walk in closet”, med platsbyggd inredning för generös förvaring. Klinkergolv med golvvärme och spotligts infällda i ljuslådor i tak. Pampig hallpassage med gott rumssamband leder till badrum, sovrum och de generösa sällskapsytorna. Mörkbetsad ekparkett.

– Toppfräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Dusch med kombinerad tak- och handdusch. Handfat på kommod, WC, handdukstork, tvättmaskin och infällda spotlights samt högtalare i tak.

– Rejält sovrum med rejäl takhöjd och plats för dubbelsäng. Platsbyggd arbetshörna, mörkbetsad ekparkett och fönster mot gården.

– Härliga och öppna sällskapsytor med kök som integreras med vardagsrum och utgång till balkong.

– Det platsbyggda köket är utformat i stilren, stram och minimalistisk design. Generös förvaring i draglådor samt skåp i högblankt vitt. Maskinell utrustning såsom inbyggd kyl, frys och dismaskin. Microvågsugn, varmluftsugn och fläktkåpa i rostfritt samt induktionshäll. Arbetsytor med infälld diskho i svart silgranit och glasskiva som stänkskydd ovan. Mörkbetsad ekparkett och infällda spotlights i taket.

– Stort, luftigt och lättmöblerat vardagsrum med utgång till den ljuvliga balkongen i högt läge med vy över innergården. Vardagsrummet har stora fönsterpartier som ger ljusinsläpp från två väderstreck, vitmålade väggar, fantastisk takhöjd och mörkbetsad ekparkett.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 1 872 kr

Andel i föreningen: 2,40000 %

Byggår: 1891

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd, tvättstuga och ett barnvagnsförråd.

Renoveringar: Fastigheten Havsfrun 25, belägen på Artillerigatan 40 uppfördes 1891 och totalrenoverades 1973-74. Då byttes bl a V/A-stammar och elstigare. Stammarna spolades i slutet av 1990-talet. Taken målades på 1990-talet. Under hösten 2009 genomfördes reparation av fasad och takfot. 2010-2011 renoverades tvättstugan.

Lägenhetsnummer: 25 (1302)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sjöjungfrun bildades 1985, förvärvade fastigheten 1986 och består av 27 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningens ekonomi är god med ca 4.500.000:- i långfristig skuld och ca 2.000.000:- i omsättningstillgångar (kassa och bank).

Förening: Brf Sjöjungfrun

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva kvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Här lever man med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Vid Östermalmstorg finns Saluhallen och flertalet restauranger som bl a Lisa På Torget, Texas Longhorn m.fl. Med några minuters promenadavstånd nås Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.