Östermalm

Grev Turegatan 59 A, n.b.

Rymlig, modern & stilsäker 2:a (möjlig 3:a) med ljus, öppen & luftig planlösning. Välskött förening & toppläge nära Östermalmstorg & Humlegården.

Adress

Grev Turegatan 59 A, n.b.

Rum

2

Slutpris

5 995 000 kr

Avgift

3 201 kr/mån

Boyta

73 kvmOm bostaden

Privatvisningar ordnas efter överenskommelse.
Magnus Larsson 070-949 00 81

I vacker, mycket välvårdad och representativ fastighet från 1879 (ombyggd och totalrenoverad 2007-2009), på attraktiv och lugn Östermalmsadress mellan Karlavägen och Östermalmsgatan, nära Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan, saluförs nu en rymlig tvårummare (möjlig 3:a) om 73 kvm med öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum.

Lägenheten är belägen på fastighetens entréplan som nås utan trappsteg och gör den både ”barnvagnsvänlig och handikappanpassad”, vilket inte hör till vanligheterna i liknande sekelskiftesfastigheter i området.

Lägenheten är både stilren och modern med sober färgsättning, ekparkettgolv samt gott om bra funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med karaktäristiska detaljer såsom gedigen takhöjd, vita snickerier och hela fyra fönsterpartier i fil med djupa nischer.

Planlösningen i fil är både funktionell och väldisponerad såsom en generös 2:a, men kan även disponeras om till en mer effektiv familjetrea. Här ges en öppen och social planlösning mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och matbord. Köket från Hagaköket går en i tidlös stil har bra förvaringslösningar med matplats, skåpinredning i sober vit ton och komplett maskinell utrustning från Siemens. De tre fönsterpartierna i bredd ger ett naturligt ljusinsläpp.

Ett stort sovrum (med möjlighet att dela av till två sovrum). Här ges plats för dubbelsäng och gott om väggytor för både arbetsbord och garderober. I anslutning till sovrummet finns ett helkaklat badrum med badkar, handfat, badrumsskåp och toalett.

Hall med plats för ytterkläder och skor. Här finns även en separat gäst-WC med toalett och handfat.

Lägenheten är belägen på entréplan i ytterst välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låg skuldsättning och fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 5 995 000 kr

Månadsavgift: 3 201 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad. Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,72000 %

Byggår: 1879

Byggår kommentar: Ombyggnadsår 2007-2009

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 5312

Hiss: Ja

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Brf Hinden 21 bildades den 4 oktober 2007. Under åren 2007-2009 genomgick fastigheten med adress Grev Turegatan 59 A-C en totalrenovering och byggdes om till 26 bostadslägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Total boyta uppgår till 2.655 kvm. Föreningen är äkta och marken om 928 kvm innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 12 mkr, vilket ger en belåningsgrad om 4.520:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,2 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Fastigheten genomgick en total renovering. Samtliga stammar och elstigare byttes etc. Föreningen har sedan våren 2013 en preliminär underhållsplan. Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Tvättstuga finns i markplan och den är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Bredvid tvättstugan finns ett återvinningsrum med grovsopsortering. Till fastigheten hör trädgårdsyta mot Grev Turegatan 63 samt en stenbelagd gårdsyta på innergården mot Grev Turegatan 57. Det finns även förvaring för cyklar och barnvagnar.

Förening: Brf Hinden 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 26

TV: Möjlighet till anslutning till digital-TV, bredband och IP-telefoni via ComHem. Detta bekostas av den enskilde medlemmen. Sedan 2012 har föreningen avtal om bredbandstjänster via Stockholms Stadsnät i fastigheten. Dessa ingår i avgiften till föreningen. Se vidare information under rubrik "Fastigheten" i bifogad årsredovisning.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Grev Turegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.