Östermalm

Nybergsgatan 9, 2 tr

Eldstad, luftiga ytor och gott skick! Bygglov för balkong och förstklassigt Östermalmsläge!

Adress

Nybergsgatan 9, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 525 000 kr

Avgift

3 370 kr/mån

Boyta

70 kvmOm bostaden

Välkommen till detta förstklassiga Östermalmsläge, i hjärtat av stadsdelen mellan Karlaplan och Östermalmstorg, alldeles intill Carlssons skola. I välskött fastighet anno 1898 på trevliga Nybergsgatan, finns denna synnerligen trivsamma och läckra bostad. Lägenheten är högt belägen i huset med ljus och härlig planlösning som är genomgående mot trädgårdslik innergård och ostörd enkelriktad gata. Planlösningen är flexibel med två stora rum, som efter eget tycke och smak kan användas som vardagsrum eller sovrum. Det ena har en vacker fungerande öppen spis och det andra ligger vägg i vägg med köket mot gården. Här kan du med fördel skapa en härlig öppen planlösning med balkong, kök och vardagsrum i ett. Lägenheten har en härlig karaktär och präglas av smakfulla detaljer såsom fiskbensparkett, högt till tak, flertalet stora fönster samt snövita snickerier och fräscha nymålade ytskick.

– Inbjudande entréhall med vacker fiskbensparkett, vitmålade väggar och tak samt god plats för att sätta klädhängare. Hallen har gott rumssamband och en passage till kök med en rymlig garderob.

– I anslutning till hallpassagen finns ett fräscht badrum som renoverades i samband med stambytet 1999. Badrummet har kaklade väggar och klinker på golv, badkar, toalett, handfat, badrumsskåp och en handdukstork.

– Kök med matplats för 4 personer vid fönster mot gården. Härifrån kan balkongen byggas. Köket har ett bevarat serveringsskåp med god förvaring, diskbänk med underskåp, kyl och en gasspis.

– Vägg i vägg med köket finns rum nr 1. Detta rum kan med fördel integreras med köket och ge en öppen sällskapslösning med kök och vardagsrum i ett. Rummet har två spröjsade fönster mot den trevliga innergården, fiskbenskparkett, vitmålade väggar och tak samt två garderober.

– Rum nr 2 vetter i högt läge mot lugna Nybergsgatan. Rummet är mycket lättmöblerat och luftigt. Här finns en fungerande öppen spis, fiskbensparkett, vitmålade väggar och tak samt två spröjsade fönster som ger rikligt med ljusinsläpp.

Pris: 3 150 000 kr

Månadsavgift: 3 370 kr

Andel i föreningen: 3,35700 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Lummig och trädgårdslik innergård med gräsmatta, trädgårdsmöbler och plats för cyklar.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar byttes samt tak, trapphus och tvättstuga renoverades 1999. Balkonger byggdes 2000. Bygglov för balkong sträcker sig t.o.m. 2010-08-07.

Lägenhetsnummer: 224

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garageplatser i området.

Allmänt om föreningen: Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter och en lokal med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1898 och totalrenoverades 1999 då bl.a. stambyte utfördes. Diskussioner har förts om målning av fönster. Föreningen har god ekonomi med 5 Mkr i långfristiga skulder per 2008-12-31. Avgiftsförändringar är inte aktuella.

Förening: Brf Kronkvarnen 31

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Bygglov för balkong finns t o m 2010-08-07 (beslut fattades 2005-08-08). Den blivande balkongen kan då byggas från köket och vetter mot föreningens innergård.

Fantastiskt läge på Östermalm och i synnerligen attraktiva kvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.