Östermalm

Tyskbagargatan 3, 1 tr

Stilsäker och fulländad sekelskiftestvåa med stor balkong och fina, klassiska originaldetaljer. Vacker fastighet från 1892 på bästa Östermalmsadress.

Adress

Tyskbagargatan 3, 1 tr

Rum

2

Slutpris

6 250 000 kr

Avgift

3 027 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Med ett av Östermalms mest eftertraktade lägen och adresser, strax ovan Karlavägen i mysiga kvarter mellan Östermalmstorg och Karlaplan, finns denna, stilsäkra, underbara och rymliga sekelskiftestvåa i mycket gott skick. Den har en ljuvlig balkong och de klassiskt vackra originaldetaljerna intakta såsom högt till tak om ca 3 meter med stuckaturer och rosetter, stora fönsterpartier, spegelmönstrade pardörrar och fönsternischer, vackra golv etc.

Fastigheten anno 1892 på Tyskbagargatan 3 är omtalad som en av Östermalms allra vackraste. Här är lägenheten högt belägen på en och halv trappa med en genomgående planlösning som vetter mot en fin innergård och lugn, enkelriktad gata. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger maximalt ljusinsläpp och härlig känsla av rymd.

Lägenheten är väldisponerad och yteffektiv med välkomnande hall som har plats för ytterkläder och skor. Helkaklat badrum med duschplats, WC och tvättmaskin från Bosch. Stilrent kök med komplett maskinell utrustning. Rymligt vardagsrum med dubbla fönsterpartier mot lugna Tyskbagargatan. Stort sovrum med plats för dubbelsäng, bra förvaring i garderobsvägg samt utgång till balkongen. Balkongen ger möblerbart och rofyllt uterum mot föreningens lummiga innergård.

Synnerligen välskött och i princip skuldfri förening med god ekonomi.

– Möblerbar hall som har plats för ytterkläder och skor. Hallen har gott rumssamband. Parkettgolv.

– Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschplats, WC och tvättmaskin från Bosch

– Rymligt vardagsrum med två härliga fönster mot lugna Tyskbagargatan. Vackra sekelskiftsdetaljer bevarade såsom högt till tak med stuckatur, takrosett, pardörrar och speglade fönsternischer.

– Stort sovrum med garderobsvägg, plats för dubbelsäng samt utgång till balkongen. Balkongen med dubbeldörrar ger härligt uterum med plats för utomhusmöbler samt lungt läge mot föreningens fina innergård.

– Kök är i stilren design med bra förvaring och rejäla arbetsytor. Komplett maskinell utrustning från Siemens såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och diskmaskin. Plats för stort matbord och många middagsgäster.

Pris: 5 975 000 kr

Månadsavgift: 3 027 kr

Andel i föreningen: 8,40000 %

Byggår: 1892

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Föreningen har även en trevlig innergård utrustad med utemöbler, grill och cykelställ.

Lägenhetsnummer: 3 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 4.

Energiförbrukning: 138 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garageplatser i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Karl XV i Port nr 8 förvärvade fastigheten 1972 och besår av 9 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningens ekonomi är mycket god med endast 394.000 kr i långfristig skuld per 2015-12-31. Inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar finns i dagsläget.

Genomföra renoveringar:
1972: Byte av elstigare.
2000: Byggnation av balkoner.
2005: Renovering av tak.
2006: Renovering av fönster.
2007: Renovering av trapphus.
2008: Renovering av tvättstuga.
2016: Byte av 1 av de 4 V/A-stammar.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att byte de tre resterande V/A-stammarna inom 5 år.

Förening: Brf Karl XV:s Port nr 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong ger möblerbart och rofyllt uterum mot föreningens lummiga innergård.

Ett kvarter från Karlavägen och nära till bra kommunikationer med både bussar på Karlavägen och T-bana (Stadion). På Karlavägen hittar du den välsorterade livsmedelsaffären ICA Esplanad. Ypperliga träningsmöjligheter på S.A.T.S Stadion. Detta gör vardagen enklare så att du får tid över till annat.

Börja helgen med en brunch på Mornington, Mocco eller Foam. Besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Daphne´s. Runda av kvällen med allt vad Stureplan har att erbjuda i form av nöjesliv.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra grönområden samt promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.