Östermalm

Östermalmsgatan 68D

Härligt sekelskifte på drömadress. Högt till tak, vitlaserade furugolv, balkong, kakelugn samt vackra snickerier och spegeldörrar. Här trivs man!

Adress

Östermalmsgatan 68D

Rum

2

Slutpris

7 600 000 kr

Avgift

2 673 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 64 välplanerade kvm i mycket bra skick. Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom högt till tak med slätstuckatur, fungerande kakelugn, fina furugolv, balkong, stora fönster med djupa nischer, perfekt planlösning och gott om förvaring. Utsikt över föreningens lummiga innergård med flera uteplatser och fontän.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder.
– Nyligen renoverad toalett med vägghängd WC och handfat. Marmor på väggar och golv.
– Utmärkt kök med bra arbetsytor och gott om skåp. Kyl/frys, diskmaskin samt spis med ugn och fläkt. Utgång till balkong.
– Balkong med utsikt över innergården.
– Lättmöblerat vardagsrum med delvis öppen planlösning mot köket.
– Sovrum med fungerande kakelugn, plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang.
– Mycket bra förvaring.

Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet, läget är fantastiskt med kort promenad till såväl Karlaplan som Östermalmstorg och Stureplan. En perfekt 2:a med alla rätt!

Rumsbeskrivning:

Pris: 6 975 000 kr

Månadsavgift: 2 673 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr, bredband 110 kronor (obligatorisk). Inga aviserade avgiftsförändringar.

Andel i föreningen: 1,38217 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1101

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bf Hemgården upa bildades 1921 som ekonomisk förening och beskattas som en äkta förening. Fastigheten har sex uppgångar (Stora, A, B, C, D, E). Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Marken är friköpt.
Nyckeltal:
Antal lägenheter 60
Total bostadsyta 4.612 m2
Årsavgift/m2 501 kr
Föreningens lån 3.230 tkr
Lån/m2 bostadsyta 700 kr
Elkostnad/m2/år 16 kr
Vattenkostnad/m2/år 16 kr
Värmekostnad/m2/år 127 kr
(uppvärmd yta 6310 m2).
Överlåtelseavgiften är 3,5% av ett basbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift är 1,5% av ett basbelopp per tillfälle och lån.
Renoveringar:
Stambyte utfördes 1993 tillsammans med takomläggning, renovering av entré och trappuppgångar samt byte till säkerhetsdörrar. Hissarna renoverade med nytt maskineri och styrning 2000. Fasadrenoveringar mot innergården 1972/73 samt mot yttergården och gatan 2001. Energideklaration senast gjord i mars 2019. Radonmätning genomförd våren 2009. Samtliga värden låg betydligt under gränsvärdet 200 Bq/m3. ?Ommålning av tak sommaren 2010. Fjärrvärmeundercentralen utbytt och moderniserad november 2011. En omfattande renovering av alla balkonger har genomförts under 2012. Hissen i A-uppgången ombyggd till ny säkerhetsstandard med talande våningsvisare, nödtelefon med pictogram mm 2014-06. OVK-besiktning senast utförd 2016. Digitalt inpasseringssystem (porttelefon) och bokning av tvättstuga och gästrum installerat 2015/2016. Värmedistributionssystemet har effektiviserats och balanserats med nya konstantflödestermostater på alla element 2017-2019 samt har förbättrad isolering av stamledningar i källarplan utförts. Förbättrad taksäkerhet med stegar och räcken 2019. Målning av taket mellan A och B sommaren 2019. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Det finns en gemensamhetslokal med tillhörande kök (som kan hyras av medlemmar 300:-/gång). Tvättstugan har 3 stora tvättmaskiner, 2 torktumlare, en centrifug, en mangel samt två mindre och ett större torkrum och bokas för tretimmarspass mot avgift. Tvättiderna bokas i ett digitalt passersystem med bokningstavla utanför tvättstugan, via webben eller mobilapp. Bastu finns och kan bokas och användas mot en mindre årsavgift. Det finns även ett gästrum med två bäddar i källaren intill bastun. Rummet kan bokas av medlem för sina gäster mot en smärre avgift, för närvarande 150 kr per natt.

Förening: Bf Hemgården u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: TV från det digitala marknätet distribueras via centralantenn och kräver Boxer, utom för de fria digitala kanalerna som kan ses gratis.

Internet: Fastigheten är ansluten med fiber till Ownit och alla lägenheter har 100 Mbit Ethernet indraget, abonnemang tecknas individuellt för bredband, telefoni och TV. Aktivt ansluten medlem debiteras en grundavgift för bredband som f.n. är 330 kr/kvartal.

Sammanställning: Balkong

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Karlaplan, Stadion eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl a), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) m.m. är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.