Östermalm

Brahegatan 48, 2 tr

Stilren design och toppskick, härlig tvårummare med ljusa och öppna sällskapsytor, högt läge, balkong i västerläge och öppen spis. 2.254:-/mån.

Adress

Brahegatan 48, 2 tr

Rum

2

Slutpris

7 000 000 kr

Avgift

2 254 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

I stilfullt uppförd fastighet från 1939, på ostörd återvändsgata i hörnan av Östermalmsgatan och Brahegatan, återfinns denna fantastiskt fina, strålande ljusa och högt belägna tvårummare om 64 suveräna kvm med både balkong och öppen spis. Lägenheten har på senare tid med både perfektion och känsla renoverats till toppskick, allt i bästa utförande med genomgående materialval av högsta kvalitet, stilren design och mängder av bra förvaringslösningar. Samtidigt har den tidsenliga stilen från byggåret väl bevarats med fiskbensparkett och stora fönsterpartier etc. Kort och gott, inget här har lämnats åt slumpen!

Stort och luftigt vardagsrum med utgång till solig balkong i västerläge, vacker och fungerande öppen spis samt plats för soffgrupp, matsalsbord, TV-möbel. Balkongen är den utmärkta platsen att avnjuta eftermiddagssolen och att blicka ut över vackra kringliggande sekelskiftesskiftesfastigheter.

I en halvöppen planlösning integreras vardagsrummet med ett kök i stilsäker design och minimalistiskt utförande. Köket har god förvaring, rejäla arbetsytor, matplats för 4-6 personer och maskinell utrustning av högsta kvalitet från bl a Gaggenau (Induktionshäll och ugn, fläkt från Fjärråskåpan och övriga maskiner av annat märke).

Fräscht helkaklat badrum i toppskick med dusch, handfat på stenskiva i Cararramarmor, vägghängd WC och tak med infällda spotlights. Via inre hallpassage med garderober i original nås ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderob sam väggfast och platsbyggd bokhylla. Hall med vackert stengolv och plats för ytterkläder.

Välskött förening med god ekonomi och renoverad och stambytt fastighet i mycket gott skick. Välkommen till ett kvalitetsboende på bästa Östermalmsadress och på lugn återvändsgata nära Humlegården, Stureplan och Östermalmstorg.

– Vardagsrum med utgång till solig balkong i väster. Balkongen är den utmärkta platsen att avnjuta eftermiddagssolen och att blicka ut över vackra kringliggande sekelskiftesskiftesfastigheter. Vacker och fungerande öppen spis samt plats för soffgrupp, matsalsbord och TV-möbel. I övrigt har vardagsrummet fiskbensparkett och vitmålade väggar samt tak.

– I en halvöppen planlösning integreras vardagsrummet med ett kök i stilsäker design och minimalistiskt utförande. Köket har vackert stengolv, god förvaring, rejäla arbetsytor, matplats för 4-6 personer och maskinell utrustning från bl a Gaggenau. Här finns integrerad kyl och frys, induktionshäll (Gaggenau), varmluftsugn (Gaggenau), integrerad diskmaskin och fläkt (Fjärråskåpan).

– Fräscht helkaklat badrum i toppskick med klinkergolv med golvvärme, dusch, handfat från Alape på stenskiva i Cararramarmor, blandare från Hans Grohe, vägghängd WC och tak med infällda spotlights.

– Via inre hallpassage med garderober i original nås ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderob och väggfast bokhylla.
– Hall med vackert stengolv och plats för ytterkläder.

Pris: 5 975 000 kr

Månadsavgift: 2 254 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV via ComHem. Övrig driftskostnad: Hushållsel ca 200-250:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 2,13157 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 204 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 175 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Renen 14, Brahegatan 48 och Östermalmsgatan 61 består av 39 lägenheter med bostadsrätt, 1 återstående hyresrätt (dold tillgång) samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2001, den beskattas som äkta och äger marken. Juridisk person godkänns inte. Delat ägande accepteras med krav på minst 10 % för den som ska bo i lägenheten. Vid andrahandsuthyrning så tar föreningen ut en avgift om 500:-/månad.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den lånen till ca 7,5 mkr vilket ger en belåningsgrad på 2.385:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 2,5 % av prisbasbeloppet och en pantsättningsavgift av pantsättaren på 1 %/pant.

Gjorda renoveringar:
2003: Byte av V/A-stammar i kök och badrum. Byte av elstigare.
2004: Översyn och renovering av hiss.
2003-2005: Renovering elstigare och tak.
2005: Renovering av trapphus och tvättstuga.
2007: Renovering av fönster mot gården.
2009/2015: Främre och bakre fasad delvis renoverade.
2011: Balkonger.
2017: Renovering av fasad och fönster mot gatan 2017.
2019: Renovering av trapphuset på Östermalmsgatan med såväl målning som belysning. Förbättrad sopsortering införd och luktproblem från avlopp löst.
2020: Renoveringar av hissen på Brahegatan.

Inga större renoveringar utöver löpande underhåll planeras.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd. I fastigheten finns ett cykelförråd och en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen har en lummig innergård.

Förening: Brf Renen 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. (Basutbud ingår i avgiften).

Internet: Bredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget (fiber Lan 100 Mbit/s som tecknas separat).

Sammanställning: Balkong i högt västerläge med eftermiddagssol och fin stadsvy över kringliggande sekelskiftesfastigheter.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Brahegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.