Östermalm

Brahegatan 48, vån 1

Funkisdröm i toppskick med grym planlösning, nybyggd balkong och öppen spis! Bäst i klassen!

Adress

Brahegatan 48, vån 1

Rum

2

Slutpris

3 350 000 kr

Avgift

2 779 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

Funkispärla i absolut toppskick med suverän och genomgående planlösning som sträcker sig från lugn återvändsgata till rofylld innergård. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med stilren design, sober färgsättning och snygga materialval. Härliga och luftiga sällskapsytor med välutrustat kök som öppnar mot stort vardagsrum med fungerande öppen spis. Stora fönsterpartier ger här rikligt med ljusinsläpp. Inre hallpassage med toppfräscht badrum. Skönt sovrum i knäpptyst läge mot gården med utgång till nybyggd balkong. Välkommen till Brahegatan och detta attraktiva Östermalmsläge med närhet till så väl Humlgården som Östermalmstorg. Här trivs man!

– Hall med plats för avhängning och förvaring i garderob. Svart klinkergolv.

– Kök i stilrent vitt med gott om skåp, öppna hyllösningar och bra arbetsytor. Bänkskivor i ek och mosaik på väggen ovan. Gasspis, fläktkåpa i rostfritt, kyl och frys. Svart klinkergolv. Intill köket finns matplats för många middagsgäster. Matplatsen öppnar mot vardagsrummet och ger härliga umgängesytor. Fiskbensparkett.

– Härligt och luftigt vardagsrum med fiskbensparkett och vita väggar. Här finns en fungerande öppen spis och bra möblerbara ytor för TV- och soffmöblemang.

– Inre hallpassage till sovrummet. Här finns två garderober. I anslutning till passagen finns ett toppfräscht helkaklat badrum med klinkergolv, dusch (möjligt att sätta in badkar), handfat, badrumsskåp och handdukstork. I badrummet är det förberett för tvättmaskin.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns fiskbensparkett, platsbyggd garderobsvägg med förvaring från golv till tak och utgång via helglasade pardörrar till nybyggd balkong. Balkongen vetter mot ostörd innergård.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 2 779 kr

Andel i föreningen: 2,15328 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Renoveringar: 2005: Renovering trapphus och tvättstuga. 2003: Rörstambyte i kök och badrum. 2003-2005: Eldragningar och tak. 2009: Delvis, fasad främre och bakre. 2009: Balkonger. 2007: Fönster. 2005: Trapphus och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 16

Hiss: Nej

Våning: 0.5

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan. För info, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Brf Renen 14, Brahegatan 48 och Östermalmsgatan 61 består av 39 lägenheter med bostadsrätt, 1 återstående hyresrätt (dold tillgång) samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2001, den beskattas som äkta och äger marken. Juridisk person godkänns inte. Delat ägande accepteras med krav på minst 10 % för den som ska bo i lägenheten. Vid andrahandsuthyrning så tar föreningen ut en avgift om 500:-/månad.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den lånen till ca 7,5 mkr vilket ger en belåningsgrad på 2.385:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 2,5 % av prisbasbeloppet och en pantsättningsavgift av pantsättaren på 1 %/pant.

Gjorda renoveringar:
2003: Byte av V/A-stammar i kök och badrum. Byte av elstigare.
2004: Översyn och renovering av hiss.
2003-2005: Renovering elstigare och tak.
2005: Renovering av trapphus och tvättstuga.
2007: Renovering av fönster mot gården.
2009/2015: Främre och bakre fasad delvis renoverade.
2011: Balkonger.
2017: Renovering av fasad och fönster mot gatan 2017.
2019: Renovering av trapphuset på Östermalmsgatan med såväl målning som belysning. Förbättrad sopsortering införd och luktproblem från avlopp löst.
2020: Renoveringar av hissen på Brahegatan.

Inga större renoveringar utöver löpande underhåll planeras.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd. I fastigheten finns ett cykelförråd och en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen har en lummig innergård.

Förening: Brf Renen 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem och Bredbandsbolaget (Fiber LAN 100 Mbit/s), samt möjlighet till IP telefoni och Digital TV via dem.

Sammanställning: Nybyggd balkong som vetter i rofyllt läge mot innergården.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Brahegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.