Östermalm

Östermalmsgatan 80, 4 tr

Högt & ljust belägen tvårummare med härlig sekelskifteskänsla, solig balkong & utsikt mot himmel & takåsar. Drömläge mellan Karlaplan & Östermalmstorg

Adress

Östermalmsgatan 80, 4 tr

Rum

2

Slutpris

7 700 000 kr

Avgift

1 471 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Med förstklassigt läge på attraktiva Östermalmsgatan, i kvarter med kort promenadavstånd till både Karlaplan och Djurgården såväl som Östermalmstorg och Stureplan, ges tillfälle att förvärva en sann sekelskiftesdröm som införlivar dina önskemål på stil, klass och fantastisk känsla!

Denna ”lilla Östermalmsvåning” är belägen på det högsta ordinarie våningsplanet (våning 4 av 5 och endast vindsvåning ovanför) i representativ och ståtlig hörnfastighet anno 1898. Planlösningen är genomgående och utmärkt disponerad och den präglas av ett strålande ljusinsläpp och vy mot himmel och takåsar. Alla vackra sekelskiftesdetaljer från byggåret är väl bevarade såsom högt till tak med stuckaturer, vitlaserade furutiljor, vita och spegelmönstrade snickerier samt franska pardörrar, höga golvsocklar, serveringsskåp m.m. Särskilt härlig karaktär ger de stora fönsterpartierna med spröjs och djupa nischer i såväl vardagsrum som sovrum.

Hall med plats för avhängning och egen ”tvättstuga” som byggts i en f.d. garderob. Kök i tidsenlig stil med gott om skåp och förvaring, komplett maskinell utrustning från Siemens och utgång via pardörrar till solig balkong i insynsskyddat sydvästläge. Balkongen ger en härlig förlängning av köket – ett litet ”uterum” med utsikt mot himmel och kringliggande takåsar.

Synnerligen välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och mycket låga månadsavgifter för medlemmar. För denna lägenhet är den endast 1.471:-.

Välkommen på visning!

Pris: 6 495 000 kr

Månadsavgift: 1 471 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Balkongavgift 50:-.

Andel i föreningen: 3,23510 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 242 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 143 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Karl XV:s port 5 bildades 1982 och förvärvade fastigheten 2003. Fastigheten, på adresser Sibyllegatan 69 och Östermalmsgatan 80, uppfördes under åren 1898-1899 (arkitekt är Carl Kleitz) och föreningen består av 21 lägenheter (totalyta bostadsyta om 2.101 kvm), varav 1 är en återstående hyresrätt (5:a om 156 kvm), och 3 lokaler (225 kvm). Föreningen klassas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen är solid och har en mycket god ekonomi med låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2017-12-31 uppgick de långfristiga skulden till ca 10,5 mkr (ger belåningsgrad på 16 % och ca 5.398:-/kvm/) och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 7,5 mkr (ger en soliditet på ca 80 %). Den goda kassan beror bl a på att föreningen i januari 2018 erhöll slutlikvid om 5,5 mkr för nyupplåtelse av hyreslägenhet nr 101 (såld för 6,1 mkr). Månadsavgifterna är ca 285:-/kvm/år.

Genomförda renoveringar i fastigheten:

2004: Byte av samtliga V/A-stammar. Byte av elstigare. Byggnation av 8 nya balkonger. Vindsombyggnation. Nya källarförråd.
2005: Fönsterrenovering. Nytt soprum. Ny plåtbeklädnad på taket och värmeslingor i stuprör samt takrännor. Tornbyggnad (återuppförd). Nyinstallation av hissar.
2006: Renovering av trapphus och tvättstuga. Gårdsrenovering (gårdsplanen förstärkt med stålbalkar i källaren) och nytt cykelförråd. Nytt låssystem i portarna.
2008: Byggnation av 6 nya balkonger. Målning i källare.
2011: Fasadrenovering, gårdssidan. Snörasskydd över de 4 burspråken. Installation av rökgasfläktar.
2012: Vissa takarbeten, reparation av takvärme.
2013: Renovering av tvättstuga.
2016: Installation av fibernätverk.
2019: Fasadrenovering samt ommålning av fönster mot gård och gata.

Planerade/diskuterade renoveringar i fastigheten:
Inga större renoveringar planeras/finns beslutade.

Till lägenheten disponeras 2 st källarförråd. I övrigt finns en gemensam tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel. Cykelförråd på gården och i källaren. Fin innergård med kullersten, krukväxter och trädgårdsmöbler.

För mer information, se http://karlxvport5.bostadsratterna.se/

Förening: Brf Karl XV:s port 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband från Stockholms stadsnät. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Solig balkong i insynsskyddat sydvästläge med utsikt mot takåsar. Balkongen byggdes 2008. Balkongavgift om 50:-/mån tillkommer.

Välkommen till Östermalm och detta svårslagna läge på Östermalmsgatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.