Östermalm

Östermalmsgatan 80, 4 tr, hiss

Vit sekelskiftesdröm, högst upp med solig balkong, vy mot takåsar och fantastisk känsla!

Adress

Östermalmsgatan 80, 4 tr, hiss

Rum

2

Slutpris

4 910 000 kr

Avgift

1 684 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Med förtklassigt läge på attraktiva Östermalmsgatan, i kvarter nära Karlaplan såväl som Östermalmstorg, ges tillfälle att förvärva en sann sekelskiftesdröm som införlivar dina krav och önskemål på stil, klass och fantastisk känsla! Denna ”lilla östermalmsvåning” är belägen på det högsta ordinarie våningsplanet (endast en vindsvåning ovanför) i representativ och ståtlig fastighet anno 1898. Planlösningen är genomgående, utmärkt disponerad och präglas av luft, strålande ljusinsläpp och vy mot takåsar. På senare tid har varsam renovering skett där vackert bevarat ursprung möter modern design och sober färgsättning. Här finns vitlaserade furutiljor, snövita och spegelmönstrade snickerier samt franska pardörrar, paneler, serveringsskåp och högt i tak med dekorativa stuckaturer. Särskilt härlig karaktär ger två stora fönsterpartier med spröjs och djupa nischer i så väl vardagsrum som sovrum. Hall med plats för avhängning och smart ”tvättstuga” som byggts i en f.d. garderob. Nytt kök från Kvik med luckor i tidsenlig stil och toppmodern komplett maskinell utrustning från Siemens. Här finns utgång via pardörrar till solig balkong i sydväst med härlig takåsvy. Balkongen ger förlängning av köket, vilket förenar ute med inne.

Synnerligen välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och renoverade fastigheter. Föreningen sänkte avgifterna med 25 % per 2010-01-01.

– Välkomnande hall med plats för avhängning vid klädhängare i original och förvaring i skåp ovan. Egen ”tvättstuga” med tvättmaskin i f.d. garderob. Hallen integreras med köket och öppnar mot sov- och vardagsrummet.

– Stilfullt kök från 2008 i dansk design (Kviks modell Rimini) med komplett maskinell utrustning från Siemens såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin. Induktionshäll, fläkt och ugn med kombinerad varmlufts- och microvågsugn. Gott om köksskåp samt ett bevarat serveringsskåp. Arbetsbänk i massiv valnöt med underlimmad diskho i silgranit. Glasskiva ovan diskbänk. Från köket finns utgång till solig balkong i sydväst, helt utan insyn, med vy mot takåsar. Balkongen byggdes 2008.

– Fint kaklat badrum med sjöstensgolv och golvvärme. Duschplats, toalett, handfat med kommod och infälld spegel ovan. Handdukstork.

– Ljust härligt vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsmöbler. Två stora fönsterpartier med välvda överdelar ger rikliga ljusinsläpp och vy mot takåsar. Vitlaserade furutiljor och väggar i sober kulör.

– Rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng och klädförvaring i platsbyggd garderob med skjudörrar i tidsenlig stil. Två stora fönsterpartier med välvda överdelar ger rikliga ljusinsläpp och vy mot takåsar. Vitlaserade furutiljor och väggar i sober färgsättning.

Pris: 3 950 000 kr

Månadsavgift: 1 684 kr

Andel i föreningen: 3,33230 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Två st källarförråd, varav ett på ca 7 kvm och ett på ca 2 kvm. Tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel. Cykelförråd på gården och i källaren. Fin innergård med kullersten, krukväxter och trädgårdsmöbler.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar byttes 2004. Fönsterrenovering 2005. Trapp- och takrenovering (nytt plåttak) 2006. Balkonger byggda 2004 och 2008. Tvättstugan renoverades 2007 och 2010. Ny stenbeläggning, planteringar och cykelförråd byggdes på gården 2007. 3 vindslägenheter, 2 nya hissmotorer/linor, elslingor i stuprör, nytt soprum och källarförråd 2006. Föreningen planerar att renovera fasaden mot gården, start i september 2011.

Lägenhetsnummer: 242

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Karl XV:s port 5 bildades 1982 och förvärvade fastigheten 2003. Fastigheten, på adresser Sibyllegatan 69 och Östermalmsgatan 80, uppfördes under åren 1898-1899 (arkitekt är Carl Kleitz) och föreningen består av 21 lägenheter (totalyta bostadsyta om 2.101 kvm), varav 1 är en återstående hyresrätt (5:a om 156 kvm), och 3 lokaler (225 kvm). Föreningen klassas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen är solid och har en mycket god ekonomi med låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2017-12-31 uppgick de långfristiga skulden till ca 10,5 mkr (ger belåningsgrad på 16 % och ca 5.398:-/kvm/) och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 7,5 mkr (ger en soliditet på ca 80 %). Den goda kassan beror bl a på att föreningen i januari 2018 erhöll slutlikvid om 5,5 mkr för nyupplåtelse av hyreslägenhet nr 101 (såld för 6,1 mkr). Månadsavgifterna är ca 285:-/kvm/år.

Genomförda renoveringar i fastigheten:

2004: Byte av samtliga V/A-stammar. Byte av elstigare. Byggnation av 8 nya balkonger. Vindsombyggnation. Nya källarförråd.
2005: Fönsterrenovering. Nytt soprum. Ny plåtbeklädnad på taket och värmeslingor i stuprör samt takrännor. Tornbyggnad (återuppförd). Nyinstallation av hissar.
2006: Renovering av trapphus och tvättstuga. Gårdsrenovering (gårdsplanen förstärkt med stålbalkar i källaren) och nytt cykelförråd. Nytt låssystem i portarna.
2008: Byggnation av 6 nya balkonger. Målning i källare.
2011: Fasadrenovering, gårdssidan. Snörasskydd över de 4 burspråken. Installation av rökgasfläktar.
2012: Vissa takarbeten, reparation av takvärme.
2013: Renovering av tvättstuga.
2016: Installation av fibernätverk.
2019: Fasadrenovering samt ommålning av fönster mot gård och gata.

Planerade/diskuterade renoveringar i fastigheten:
Inga större renoveringar planeras/finns beslutade.

Till lägenheten disponeras 2 st källarförråd. I övrigt finns en gemensam tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel. Cykelförråd på gården och i källaren. Fin innergård med kullersten, krukväxter och trädgårdsmöbler.

För mer information, se http://karlxvport5.bostadsratterna.se/

Förening: Brf Karl XV:s port 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Via kabel-TV. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Solig balkong, högst upp, i insynsskyddat sydvästläge med utsikt mot takåsar. Balkongen byggdes 2008. Balkongavgift om 50:-/mån tillkommer.

Nära till bra kommunikationer (strax intill T-bana Stadion och bussar), träning (S.a.t.s Stadion) och välsorterad livsmedelsaffär (Ica Esplanad). Detta gör vardagen enklare och tid över till annat.

Börja helgen med en brunsch på Mocco eller Foam, besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Daphnès.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.