Östermalm

Styrmansgatan 5 A, 3 tr

Underbar sekelskiftes 2:a invid Strandvägen. Perfekt planlösning, härlig takhöjd, vackra golv, generösa ljusinsläpp. Välkomna!

Adress

Styrmansgatan 5 A, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 900 000 kr

Avgift

2 723 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

Välkommen till Styrmansgatan och dessa attraktiva Östermalmskvarter invid Strandvägen. I gårdshuset i vacker fastighet från 1886, finns denna utmärkta och mycket fina lägenhet om 61 ljusa och välplanerade kvm. Lägenheten har nyligen smakfullt renoverats med stilsäker design och högklassig standard. Högt till tak (3,35 meter) med stuckatur, stora fönster med djupa nischer, vackra trägolv samt vita snickerier och spegeldörrar. Bygglov för balkong i öst med utgång från vardagsrummet finns.

Här bor du i Östermalms mysiga kvarter med närhet till pulsen kring Stureplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du strövområdena på Djurgården, Nobelparken, Gärdet och Humlegården. Omedelbar närhet till all tänkbar service vid Östermalmstorg samt Karlaplan och Fältöverstens butiker. Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med klinkergolv och plats för avhängning och skor. Säkerhetsdörr.

– Snyggt helkaklat badrum med golvvärme, dusch med vikbar glasdörr, handfat på kommod, toalett, badrumsskåp med spegel och dimbara spots i tak.

– Utmärkt kök med matplats, bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Exklusiv maskinell utrustning i rostfritt utförande från Miele bestående av kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, micro och fläkt.

– Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med möjlighet till balkong. Här finns även den stora klädkammaren. Fiskbensparkett.

– Rymligt sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Furugolv.

Pris: 5 990 000 kr

Månadsavgift: 2 723 kr
Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 3,40000 %

Byggår: 1886-87

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 1015 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 125 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ädelman Mindre 7 förvärvade fastigheten 1999 och upplåter samtliga 16 lägenheter med bostadsrätt. Det finns en uthyrd affärslokal i föreningen. Inga planerade avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar:
1983: Stambyte och byte av elstigare.
2002: Renovering av fasad.
2006: Renovering av trapphus samt byte av hissmotor och styrenhet.
2008: Fönstermålning samt OVK.
2009: Reperation av tak.
2011: Tätskikt gård.
2012: Renovering av balkonger gathus.
2014: Målning av fönster mot gatan.
2015: Målning av fönster mot gård, ventilationsförbättring samt renovering av port.
2016: Renovering av trapphus och gård.

Kommande renoveringar: Föreningen kommer så småningom behöva lägga om taket på gathussidan, på någon eller några års sikt.

Förening: Brf Ädelman Mindre 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Även möjlighet till Com Hem finns indragit i fastigheten.

Internet: Bredband. Leverantör: Telia. Även möjlighet till Com Hem finns indragit i fastigheten.

Sammanställning: Möjlighet till balkong i öst. Det finns bygglov för balkong med utgång från vardagsrummet.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Styrmansgatan invid Strandvägen och några stenkast från Djurgårdsbron. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.