Östermalm

Runebergsgatan 11, 1 tr

Fantastiskt fin tvåa perfekt belägen intill Humlegården. Genomgående trägolv, vackra spröjsade fönster med djupa nischer och generös takhöjd!

Adress

Runebergsgatan 11, 1 tr

Rum

2

Slutpris

5 600 000 kr

Avgift

2 586 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna underbara tvårummare om 58 kvm i vacker fastighet från 1925. Mycket attraktivt läge i eftersökta Eriksbergsområdet bara en kort promenad till Stureplan och Humlegården. Vackra spröjsade fönster med speglar och djupa nischer samt utsikt mot Humlegården och Runebergsgatan. Genomgående fiskbensparkett och generös takhöjd. Underbart sällskapsvänligt vardagsrum med plats för matbord för större sällskap och trevliga middagar. Väldisponerat kök med bl.a. diskmaskin och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Rymligt badrum samt mycket goda förvaringsutrymmen med flertalet garderober. Denna lägenhet passar utmärkt för såväl singeln som paret. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Mycket goda förvaringsutrymmen med två inbyggda klädkammare och ytterligare två garderober. Fiskbensparkett och spotlightbelysning.

– Enastående vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt utrymme för större matbord. Spröjsat fönster med speglar och djupa nischer och utsikt mot Humlegården och Runebergsgatan. Fiskbensparkett.

– Trivsamt och väldisponerat kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys. Spotlightbelysning.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra byrå om så önskas. Spröjsat fönster med speglar och djupa nischer, fiskbensparkett och spotlightbelysning.

– Rymligt badrum utrustat med dusch, skjutbara duschväggar, handfat, skåp och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 5 490 000 kr

Månadsavgift: 2 586 kr

Andel i föreningen: 1,44725 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1102

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 133 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum, soprum, cykelrum samt en innergård med sommarmöblering.

Bostadsrättsföreningen Runebergsgatan 9-11 består av 32 lägenheter med bostadsrätt i ett flerbostadshus på adresserna Runebergsgatan 9 och 11. Fastigheten byggdes 1925 och hade privata ägare fram till och med augusti 2006 då föreningen köpte fastigheten. I fastigheten finns en garageplats (separat kö). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger marken. Föreningen planerar att framöver renovera klart fasaden samt fotrännor på taket. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida https://egrannar.se/runebergsgatan9-11.

Utfört underhåll:
– Stambyte 1980 samt 2007 – 2008.
– Byte av kall- och varmvattenledningar 2007 – 2008.
– Byte av elstigareledningar för 3-fas 2007 – 2008.
– Tätning av rökgångar samt ventilationskanaler 2007-2008.
– Byte av värmecentral, nya förråd, nytt soprum och cykelgarage, tvättstuga, garagemålning, byte/renovering av hissar, byggnation av vindslägenhet allt 2010.
– Reparation av tal 2009 – 2010.
– Säkerhetsdörrar 2011.
– Fönsterrenovering 2013.
– Fasadrenovering 2014 – forts.

Förening: Brf Runebergsgatan 9-11

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Boarea 58 kvm enligt säljarens uppmätning från 2008-03-12, enligt brf:s info 57 kvm.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel och hemförsäkringen är totalt ca 6000 kr/år.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.