Östermalm

Birger Jarlsgatan 78, 5 tr

Välplanerad och ljus tvåa med stor balkong, utsikt och parkläge. Låg avgift och garage i huset!

Adress

Birger Jarlsgatan 78, 5 tr

Rum

2

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

1 793 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Med förstklassigt Östermalmsläge, mellan Lärkstaden, Humlegården och endast med ett fåtal minuters promenad till Stureplan, ges nu tillfälle att förvärva ett blivande drömboende med stor möblerbar balkong och högt, ljust och rofyllt parkläge. Lägenheten är synnerligen välplanerad och yteffektiv med goda förvaringsmöjligheter. Ytskicket har ett visst renoverings-/uppfräschningsbehov, men kan med enkla medel återfå sitt toppskick.

Mycket välskött äkta bostadsrättsförening med stora intäkter från lokalhyresgäster som ger mycket god ekonomi och låga månadsavgifter för medlemmarna. Garage i huset för 1.400:-/mån.

– Inbjudande och praktisk hall med plats för ytterkläder och möjlighet att ställa en byrå, garderob eller dylikt. Parkettgolv och vitmålade väggar och tak.

– Stort fräscht badrum med badkar, WC, handfat, handdukstork och tvättmaskin.

– Välutrustat kök med god skåp- och lådförvaring, bra arbetsytor samt komplett maskinell utrustning. Här finns kyl och frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Plats för stort matbord och många middagsgäster.

– Luftigt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns utgången till balkongen, som ger en härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Den rymliga balkongen ger plats för bord och stolar och vetter i rofyllt läge mot lummig, parklik innergård. Parkettgolv och vitmålade väggar samt tak.

– Rejält sovrum med plats för dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter i form av garderobsvägg och i anslutning till sovrummet finns en praktiskt inredd klädkammare. Parkettgolv och vitmålade väggar samt tak.

Pris: 3 990 000 kr

Månadsavgift: 1 793 kr

Andel i föreningen: 0,35780 %

Byggår: 1994

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Renoveringar: 2009 genomfördes en uppfräschning av alla trapphus. Det målades om och investerade i ny armatur i entréer, trappuppgångar och våningsplan. Dessutom installerades lågenergilampor överallt och rörelsevakter på alla våningsplan. Ny hiss har installerats 2014.

Lägenhetsnummer: 353 (1503)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7.

Energiförbrukning: 101 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen innehar 175 st garageplatser i 2 plan under gatuplanet som nås från trapphusen och hissarna i fastigheten. Till garageplatserna är det särskild kö. För föreningens medlemmar kostar en plats endast 1400:- i månaden.

Allmänt om föreningen: Brf Träskfloden är en äkta bostadsrättsförening som består av 10 flerbostadshus i 6-7 våningar. Föreningen upplåter 193 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter med hyresrätt samt 17 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1998 och förvärvade fastigheten 2000.

Föreningen har en mycket god ekonomi och har inga planer att förändra avgiften. Inga avgiftsförändringar har skett mellan 2009 och 2013. 2007 och 2008 sänktes avgiften med 12% respektivt 10%. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Marken som tillhör fastigheten är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal gäller fram till 2022.

Gjorda renoveringar i fastigheten.
Modernisering av fläktsystem och alla hissar 2016.
Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade. Endast förebyggande och löpande underhåll.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Föreningen tillhandahåller även extra förråd som kan hyras av medlemmarna enligt separat kölista. I övrigt finns tvättstuga, bastu, cykelrum, barnvagnsrum, återvinning, grovsoprum och en stor fin och grönskande innergård.

Förening: Brf Träskfloden 15.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 197

Antal lokaler: 17

Antal hyresrätter: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong om ca 5 kvm med morgon- och förmiddagssol samt härligt, rofyllt läge mot föreningens lummiga och parklika innergård.

Utsökt Östermalmsläge mellan Lärkstaden, Humlegården och alldeles invid Jarlaplan samt vackra Ellen Keys park. Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Med ett stenkast når man till Kungliga Tekniska Högskolan och Handelshögskolan. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i Humlegården runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.