Östermalm

Artillerigatan 43

Stilren design och fulländad funktion möter vacker sekelskiftescharm i utmärkt och mysig tvåa på bästa adress mellan Karlaplan och Östermalmstorg.

Adress

Artillerigatan 43

Rum

2

Slutpris

5 800 000 kr

Avgift

2 762 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

I fastighet från 1898 och på toppadress i hjärtat av Östermalm mellan Karlaplan, Östermalmstorg och Djurgården, ligger denna väldisponerade och stilrena lägenhet om 57 effektiva och väldisponerade kvadratmeter i mycket gott skick. Lägenheten, en kvadratsmart tvårummare, har på senare tid renoverats med genomgående sober färgsättning, stilsäkra materialval och oerhört bra förvaringslösningar. Samtidigt bevaras den genuina känslan med fina originaldetaljer från byggåret såsom högt till tak med stuckaturer, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier samt tre högresta och välvda fönsterpartier med djupa nischer.

Planlösningen i fil är både social och funktionell med stora fönsterpartier och utsikt mot vackra sekelskiftesfastigheter. Här ges en välkomnande, möblerbar hall och en inre halldel med bra förvaring i garderober. I anslutning till den inre hallen finns ett fräscht badrum med kaklade väggar i halvförband och klinkergolv med golvvärme, badkar, toalett och handfat på kommod.

Vardagsrum och kök i ett ger sociala, öppna och tillgängliga sällskapsytor. Vardagsrummet med härlig takhöjd, vackra stuckaturer och två stora fönsterpartier ger en känsla av både ljus och rymd. Här ges naturlig plats för både soffa och matbord.

Fullt utrustad köksdel i ett stilrent utförande med god förvaring, bra arbetsyta med bänkskiva i komposit och underlimmad ho samt köksmaskiner bestående av kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin.

Rymligt sovrum, även det med härlig takhöjd, stuckatur och stort fönsterparti, ger plats för dubbelsäng. Angränsande sovrummet finns ett praktiskt ”halvrum”, utmärkt att nyttja som ”walk in closet”, ett mindre barnrum eller som hemmakontor.

Välskött förening med mycket god ekonomi och låg skuldsättning.

Välkommen på visning!

Pris: 5 695 000 kr

Månadsavgift: 2 762 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Bredband och TV 347:-. Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 3,95900 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 01 (1004)

Hiss: Ja

Våning: 0.5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Brandmästaren 23 bildades 1980 och upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt om en totalyta på 1.326 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick lånen till 4.246.500:- vilket ger en belåningsgrad på ca 3.200:-/kvm. Inga avgiftsförändringar finns beslutade men en mindre höjning av avgifterna för att balansera mot föreningens kostnader kan inte uteslutas.

Överlåtelseavgift om 2,5 % av rådande prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1 %/pant betalas av pantsättaren.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2005: Relining av V/A-stammarna.
2007: Renovering av balkonger.
2012: Fasadrenovering mot innergården.
2013: Förbättring av ventilationen.
2014: Takrenovering och fasadrenovering mot gatan. Filmning av V/A-stammarna.
2016: Fönsterrenovering.
2017: Indragning av fiber. Fasadrenovering samt målning av dörrar och fönster mot gården. Takrenovering med nya kupor och skorstenar. Ny motor till rullband för sopor. Nyplantering på innergården.

Planerade/beslutade renoveringar i fastigheten:
Föreningen planerar för en relining av V/A-stammar och byte av termostater på radiatorerna.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam och fullt utrustad tvättstuga samt gemensam innergård med trädgårdsmöblering och planteringar.

Förening: Brf Brandmästaren 23

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Internet: Bredbandsbolaget 250/100 (obligatoriskt tillägg i månadsavgiften) för både TV och bredband.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.