Östermalm

Birger Jarlsgatan 80, 6 tr

Fulländad tvåa i drömskick med modern & stilren design, öppen & ljus planlösning, balkong & fri utsikt mot himmel & takåsar. Garage för 1.400:-/mån.

Adress

Birger Jarlsgatan 80, 6 tr

Rum

2

Slutpris

6 500 000 kr

Avgift

1 793 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Med ypperligt Östermalmsläge, mellan Lärkstaden och Humlegården, alldeles intill Engelbrektskyrkan, Balettakademin och Ellen Keys park, ges nu tillfälle att förvärva ett drömboende utöver det vanliga, rikt på så väl stil som fantastisk känsla med balkong. Balkongen med sol från morgon till lunchtid ger ett härligt ”uterum” med fri utsikt mot himmel, kringliggande takåsar och Engelbrektskyrkans pampiga torn.

Lägenheten är högt, strålande ljust och fritt belägen på våning 6 av 7 och fastigheten är modern och har en rymlig hiss som är lättillgänglig och nås utan trappsteg direkt från entréplanet. Med andra ord är den både ”barnvagnsvänlig och handikappanpassad” vilket inte hör till vanligheterna i övriga fastigheter i området.

Lägenheten är smakfullt totalrenoverad 2018 med stilren design, diskret lyx och känsla för det moderna med sober färgsättning, fina parkettgolv i vit mattlackad ask samt gott om måttanpassade och platsbyggda funktions- och förvaringslösningar. Planlösningen är ytterst kvadratsmart och tillgänglig med öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum med utgång till balkongen.

Köket i ett stilsäkert utförande med luckor i grå ton, arbetsbänkar i komposit från TechniStone, diskho i vit silgranit från Blanco, blandare från Tapwell och maskinell utrustning från Siemens såsom kyl och frys, induktionshäll, kombinerad ugn/mikro samt fläkt. I övrigt finns en diskmaskin och en vinkyl (Caso). Äntligen ett kök med plats för större matbord.

Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och TV-möbel. Två fönsterpartier i bredd ger ett naturligt ljusinsläpp och härlig utsikt mot takåsarna. Ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i skjutdörrsgarderob samt en ”walk in closet” med inredning från Elfa.

Som ”pricken över i:et” finns ett stort, helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch med tak- och handdusch från Tapwell samt duschväggar i glas (Ifö), toalett (Ifö) handfat på kommod med förvaring och spegel ovan, handdukstork (INR Mark) och kombinerad tvättmaskin/torktumlare (LG). Hall med plats för ytterkläder och skor.

Övrigt:
Nydragen el med jordade uttag.
Eluttag och dimbara lampknappar från Schneider solid vit glas.
Plejdsystem (styrs via app) för belysning i kök, ovan matbord och soffbord.

Mycket välskött äkta bostadsrättsförening med stora intäkter från lokalhyresgäster som ger mycket god ekonomi och låga månadsavgifter för medlemmarna. Garage i huset för 1.400:-/mån och med kort kö.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 1 793 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 0,35780 %

Byggår: 1994

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glasfönster

Lägenhetsnummer: 263 (1603)

Hiss: Ja

Våning: 6

Antal våningar: 7

Parkering/Bilplats: Föreningen har ett garage med 176 garageplatser i två våningsplan. Det är både medlemmar och icke medlemmar som hyr garageplats. För närvarande är det en liten kö. Medlemmarna har förtur priset per plats är 1.400:-/månad.

Allmänt om föreningen: Brf Träskfloden är en äkta bostadsrättsförening som består av 10 flerbostadshus i 6-7 våningar. Föreningen upplåter 193 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter med hyresrätt samt 17 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1998 och förvärvade fastigheten 2000.

Föreningen har en mycket god ekonomi och har inga planer att förändra avgiften. Inga avgiftsförändringar har skett mellan 2009 och 2013. 2007 och 2008 sänktes avgiften med 12% respektivt 10%. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Marken som tillhör fastigheten är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal gäller fram till 2022.

Gjorda renoveringar i fastigheten.
Modernisering av fläktsystem och alla hissar 2016.
Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade. Endast förebyggande och löpande underhåll.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Föreningen tillhandahåller även extra förråd som kan hyras av medlemmarna enligt separat kölista. I övrigt finns tvättstuga, bastu, cykelrum, barnvagnsrum, återvinning, grovsoprum och en stor fin och grönskande innergård.

Förening: Brf Träskfloden 15.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 197

Antal lokaler: 17

Antal hyresrätter: 4

TV: Kabel-TV, IP-telefoni och bredband via Com Hem. Basabonnemangen ingår i avgiften.

Internet: Bredband 100 Mbit/s via Com Hem ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong i högt läge med utsikt mot himmel, takåsar och Engelbrektskyrkans torn.

Utsökt Östermalmsläge mellan Lärkstaden, Humlegården och alldeles invid Jarlaplan samt vackra Ellen Keys park. Lill-Jansskogens rekreationsområde finns inom kort gångavstånd.

Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Med ett stenkast når man till Kungliga Tekniska Högskolan och Handelshögskolan. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i Humlegården runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana inom 5 minuters gångavstånd (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.