Östermalm

Skeppargatan 72, 5 tr

VISNING 6/10 kl 15.00-15.30! Strålande ljus och fin takvåning med tornrum, högst upp bland takåsarna invid Karlaplan.

Adress

Skeppargatan 72, 5 tr

Rum

2

Slutpris

4 250 000 kr

Avgift

3 579 kr/mån

Boyta

57 kvm

Biyta

3 kvmOm bostaden

Högt uppe bland takåsarna på Skeppargatan saluförs nu en takvåning av allra bästa slag. Här lever man lugnt och ostört på bästa östermalmsadress, alldeles invid Karlaplan och Östra Real. Våningen, en suverän tvårummare med tillhörande tornrum, är belägen högst upp i vacker och välvårdad fastighet från 1909. Den har en totalyta på 57 kvm, varav 54 kvm är boyta och 3 kvm är tornrummets ”icke mätbara yta”. Våningen är genomgående i mycket gott skick med fina golv och sober färgsättning. Den har en unik käraktär och hemtrevlig känsla tack vare flertalet fönsterpartier (totalt 8 st!) som ger fantastiskt ljusinsläpp och fri vy mot takåsarna. Öppna och luftiga sällskapsytor i vardagsrum och kök i snygg design. Mysigt och rofyllt sovrum med plats för rejäl dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober. Sovrummet ansluter till tornrummet, ett rum att inreda för avkoppling och lämpligt att använda som kontor, loungerum, bibliotek eller dylikt. Via lucka i golvet nås dessutom ett rymligt förråd/förvaringsutrymme. Hall med ytterligare förvaring i platsbyggda garderober och ett fräscht badrum med ljusinsläpp från takfönster. Välskött förening med god ekonomi och renoverade fastigheter.

– Inbjudande hall med generös förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Fönsterparti med vy mot takåsar. Parkettgolv.

– Kaklat badrum med dusch och tvättmaskin/torktumlare. Klinkergolv, WC, handfat, badrumsskåp samt ett takfönster.

– Öppna sällskapsytor i vardagsrum och kök. Sällskapsdelarna är strålande ljusa tak vare flertalet fönsterpartier med vy mot himmel och takåsar. Vardagsrummet har plats för rejäl soffa och matbord för många middagsgäster. Köket i stilrent utförande har god förvaring i skåp och draglådor. Generösa arbetsytor och komplett maskinell utrustning i rostfritt såsom kyl och frys, spis med glashäll och varmluftsugn, fläkt samt diskmaskin. Parkettgolv.

– Ljust, rofyllt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i två platsbyggda garderober. Intill sovrummet finns ett tornrum, ett rum att inreda för avkoppling och lämpligt att använda som kontor, loungerum, bibliotek eller dylikt. Via lucka i golvet nås dessutom ett rymligt förråd/förvaringsutrymme.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 3 579 kr

Andel i föreningen: 2,74490 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I källaren finns ett cykelrum, en bastu och en tvättstuga med 2 maskiner, 2 torktumlare, 1 mangel och 1 torkskåp. Stor gemensam innergård med uteplats. Sophus finns friliggande. Avfall kastas genom avfallsrör i trapphus.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigare byttes 1987. Innergården och fasaden mot gården renovarde 2003. Fönster ommålade 2004. OVK-besiktning 2007. Trapphus 2009/2010. Hissrenovering, renovering av portar 2011. Energideklaration 2011. Fasader gatsida och tak 2011/2012. Fjärrvärme, ny värmeanläggning 2013. För mer information, se bifogad årsredovisning.

Lägenhetsnummer: 27 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 152 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Veterinären 5 & 6 bildades och förvärvade fastigheterna med adresser Skeppargatan 70 och 72 år 1980. Föreningen består av 31 bostadsrättslägenheter, 2 bostadsrättslokaler och 1 hyreslokal. Föreningen höjde avgifterna med 15 % i januari 2012. F.n. finns inga planerade avgiftshöjningar.

Förening: Brf Veterinären 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. Abonnemang tecknas separat av varje enskild bostadsrättsinnehavare.

Internet: Bredband via ComHem eller ADSL-abonnemang. Tecknas separat av varje enskild bostadsrättsinnehavare.

Fantastiskt läge på Östermalm och i synnerligen attraktiva kvarter in vid Östra Real, mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.