Östermalm

Styrmansgatan 57, 2 tr

Drömboende vid Karlaplan i toppskick. Härlig takhöjd, burspråk med spröjsade fönster, stavparkett samt vackra snickerier och spegeldörrar. Tillfälle!

Adress

Styrmansgatan 57, 2 tr

Rum

2

Slutpris

6 820 000 kr

Avgift

2 644 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 56 ljusa och välplanerade kvm i ett fantastiskt bra skick! Generösa ljusinsläpp via spröjsade fönster i burspråk, högt till tak med stuckatur och takrosett, stavparkett samt vackra detaljer med bl.a.platsbyggda elementskydd och inbyggd bokhylla. Delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger en stor härlig sällskapsyta. Sovrummet har bra förvaring och plats för dubbelsäng. Välkomnande hall, snyggt badrum och separat WC.

Synnerligen attraktivt läge invid Karlaplan i vacker och välskött hörnfastighet. Trygg och klok förening med god ekonomi. Vi är övertygade om att det här är Östermalmstvåan ni väntat på, bäst i klassen! Välkommen på visning.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder. Snyggt klinkergolv, hatthylla i original och ytterligare förvaring i klädkammare.

– Separat toalett med WC och handfat. Klinkergolv och infälld belysning via spotlights.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Bänkskiva och stänkskydd i Carraramarmor. Kyl/frys, induktionshäll (Smeg), varmluftsugn (Miele), fläkt (Miele) och diskmaskin. Stilren köksblandare i mässing med infällda rör. Delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Spotlights.

– Underbart och lättmöblerat vardagsrum med generösa ljusinsläpp via fyra spröjsade fönster i ett vackert burspråk. Högt till tak med stuckatur och takrosett, vackra elementskydd, stavparkett och inbyggd bokhylla.

– Sovrum med plats för dubbelsäng, spröjsat fönster, stavparkett och suverän förvaring i platsbyggda garderober.

– Badrum en suite med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch, handfat med kommod samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Bosch). Infälld belysning via spotlights.

Pris: 5 475 000 kr

Månadsavgift: 2 644 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 275 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 2,11000 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningens medlemmar kan nyttja en fullutrustad tvättstuga. Cykelförvaring kan ske i föreningens garage i källaren. I fastigheten finns ett garage med 5 parkeringsplatser för föreningens medlemmar (för närvarande kö).

Lägenhetsnummer: 1204

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Allmänt om föreningen: Brf Lyran 12 är en välskött äkta bostadsrättsförening som bildades 2001. Föreningen består av 27 lägenheter med bostadsrätt (2.655 kvm), 1 lägenhet med hyresrätt (53 kvm) och 2 lokaler med hyresrätt (795 kvm). Marken innehas med äganderätt. I källaren uthyrs 5 garageplatser.

Renoveringar:
2005 Fasad, tvättstuga, entréplan och hissar.
2009 Fönster och relining av stammar.
2013 Innergården.
2015/2016 Takomläggning med värmeslingor i stuprören.
2017 OVK, totalrenovering av trapphus och entré med infasning av el, ny belysning, målning, återskapande av dekor, ny matta m.m. Renovering av kökshissen och installation av nytt låssystem med brickor. Eventuell installation av fiber i huset har utretts.
2018 Installation av radiatorventiler samt genomsyn av hissarna.
2019 Fönstermålning.

Kommande renoveringar:
2019 balkonger. 2020 Tvättstugan.
I övrigt följer föreningen en underhållsplan.

Föreningens ekonomi är god med stora intäkter från sina hyresgäster som ligger i markplan (två restauratörer, (East India och Lo Scudetto), vilket subventionerar fastighetens kostnader. Belåningsgraden uppgår till ca 8.738:-/kvm. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade (avstämt 2019-01-16). För mer information och fler nyckeltal, se bifogad årsredovisning per 2017-12-31.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I källaren finns en fräsch och fullt utrustad tvättstuga. I anslutning till garaget finns plats för cyklar (nedfart från Kommendörsgatan).

Förening: Brf Lyran 12

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Fastigheten är ansluten till Comhem och basutbud kabel-TV ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Internet från Comhem tecknas separat.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva 1800-talskvarter vid Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.