Östermalm

Linnégatan 51, 3 tr

Unik tvåa på bästa adress! Högt och ljust läge, öppen spis och solig balkong i väster. Chans att förvärva ett drömboende!

Adress

Linnégatan 51, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 800 000 kr

Avgift

1 149 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

I välvårdad fastighet från 1939 och på en av Östermalms toppadresser finns denna högt och ljust belägna tvårummare om 56 kvm i toppskick. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats i ett stilsäkert utförande med genomgående tidlösa materialval, sober färgsättning samt smarta funktionslösningar.

Här finns en fungerande öppen spis, balkong i soligt västerläge med fin utsikt samt härlig stadsvy längs med Skeppargatan nedanför. Stora perspektivfönsterpartier, välbevarad fiskbensparkett och vita snickerier är ytterligare detaljer som sätter karaktär.

Planlösningen är yteffektiv och optimal för två personer, väl motsvarande lägenheter på både 60 och 65 kvm. En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt platsbyggd förvaring. Inre hall med tvättmaskin och förvaring dold i skjutdörrsgarderob, ansluter till ett välutrustat kök i stilren design, rymlig matplats och utgång till den härliga och stora balkongen. Köket som ansluter till vardagsrummet ger tillsammans härliga och naturligt sammanhängande sällskapsytor. I vardagsrummet finns en fungerande öppen spis och ett stort fönsterparti. Via glasade pardörrar med spröjs nås ett tyst och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng.

Lägenheten har dessutom en ovanligt låg avgift på 1.149:-/månad inklusive kostnaden för bredband i en skuldfri, äkta förening med ca 5.000.000 kr i kassan.

Välkommen till ett utmärkt boende för dig som vill bo mitt på Östermalm, mellan Karlaplan och Östermalmstorg, nära Stureplan med dess restauranger och nattliv, Humlegården, Dramaten samt skärgårdsbåtarna vid Nybrokajen!

– En välkomnande tambur med plats för ytterkläder och skor vid klädhängare och hatthylla som platsbyggts i tidstypiskt utförande.

– Fräscht badrum i stilren design med vitt kakel på vägg och klinkergolv i svart med golvvärme. Badrummet har duschhörna med vikdörr i glas, handfat på kommod med skåpförvaring, WC och badrumsskåp. I badrummet är det förberett för tvättmaskin eller plats för den som önskar ha ett badkar istället för dusch.

– Inre hallpassage med platsbyggd, dold förvaring i skåp och i en garderob med spegelglasdörrar. I denna garderob finns en tvättmaskin installerad. Hallen ansluter naturligt till kök och vardagsrum. Fiskbensparkett.

– Kök i stilren, minimalistisk design med bra förvaring i skåp samt med bra arbetsytor. Köket är komplett maskinellt utrustat med kyl/frys, spis, fläkt, varmluftsugn och diskmaskin. Här finns en rejäl matplats invid utgången till balkongen samt vid stor öppning mot vardagsrummet och som ger en halvöppen sällskapslösning.

– Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och TV, en fungerande öppen spis och ett stor fönsterparti som ger rikligt med ljusinsläpp. Fiskbensparkett.

– Via glasade pardörrar med spröjs nås ett tyst och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Fiskbensparkett.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 1 149 kr

Andel i föreningen: 2,98527 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 37 (1307)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Kumlet 7 består av 35 lägenheter varav en hyresrätt, samt två lokaler upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt. Föreningen bildades 1991 och förvärvade fastigheten 1994. Föreningen har en mycket god ekonomi, skuldfri med över 4 000 000 kr i omsättningstillgångar (kassa, bank mm) och dold tillgång i form av hyresrätt. Månadsavgifterna sänktes i april 2008 med 25% och i maj 2014 beslutade föreningen att sänka avgifterna med ytterliggare 15%. Inga ytterligare avgiftsförändringar finns beslutade i dagsläget. Juridisk person accepteras ej. Delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10%. Övernattningsbostad accepteras. Föreningen äger marken.
Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Genomförda renoveringar:
2017: Omålning delar av fasad.
2016: OVK.
2015: Renovering av torkutrymmet i tvättstugan.
2014: Renovering av elcentral samt eldragningar i allmänna utrymmen, renovering av parkeringsplats samt pelare.
2012: Byte avloppsstam.
2011: Högtrycksspolning avloppsstammar och köksstick samt avloppsrensningar. OVK. Justering av läckande tätskikt på innergården. Tätskiktsarbeten på den utvändiga gårdstrappan.
2010: Ny torktumlare. Sotning av rökgångar till de öppna spisarna.
2009: Brandskyddskontroll genomförs av öppna spisar och rökgångar.
2008: OVK besiktning.
2007: Renovering av fönstrens ytterbågar, (överklädds med aluminiumplåt).
2006: Snörasskydd monterades.
2005: Ny elstigare, till lägenheterna, och nya mätarplattor installeras.
Radonmätning utförs i fastigheten. Kontroll av ev. markföroreningar orsakade av den f d bensinstationen. Inga markföroreningar har kunnat konstateras.
2004: Yttertaket mot Linnégatan målas. Ommålning av taket. TV-nätet uppgraderas till Hip-Net Bredband. Nytt torkaggregat installeras i tvättstugan.
Nytt expansionskärl installeras i värmeundercentralen.
2003: Trapphus och entré målas om. Marmorgolven slipas. Entrén erhåller ny belysning. Tvättstuga ommålas. Hisskorgen förses med nya ytskikt och hisschaktet målas. Befintliga trädörrar byts till säkerhetsdörrar. Brandvarnare installeras.
2002: En tredje glasruta monteras på samtliga lägenhetsfönster i syfte att förbättra minska värmeförluster.
2001: Ny servisledning från gatan. Ny värmeundercentral installeras.
2000: fönstren målas om utvändigt.
1999: Tvättstugan renoveras och nya tvättmaskiner installeras.
1998: Stuprör mot gatan repareras och förses med el-värmekablar. Uthyrningslokalen förses med till- och frånluft.
1997: Stambyte och badrumsrenovering genomförs i fastigheten.
1996: Ny reglerutrustning installeras i värmeundercentralen. Nya stamreglerventiler installeras. Radiatorerna förses med termostatventiler.

Förening: Brf Kumlet 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Balkong i soligt västerläge med fin utsikt över vackra sekelskiftesfastigheter, samt härlig stadsvy längs med Skeppargatan nedanför.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Linnégatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.