Östermalm

Brahegatan 37, 1 ½ tr

Fulländad tvåa i absolut drömskick med modern lyx & stilren design, utmärkt planlösning, stor balkong i väster med rofyllt läge mot lummig innergård.

Adress

Brahegatan 37, 1 ½ tr

Rum

2

Slutpris

5 950 000 kr

Avgift

3 178 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Högt upp på andra våningsplanet i fastighet från 1880 på Brahegatan 37, med generöst ljusinsläpp från dubbla väderstreck och stor balkong i väster, ges nu tillfälle att förvärva ett boende rikt på så väl stil som modern design med fantastisk känsla. Balkongen ger ett härligt möblerbart uterum med tyst och rofyllt läge mot lummig innergård med ett vackert kastanjeträd.

Denna charmiga och optimerade tvårummare har på senare tid varsamt och med finess renoverats till toppskick. Exklusiva materialval, sober färgsättning och genomtänkta förvarings- samt funktionslösningar samsas med vackra detaljer såsom högt till tak, fiskbensparkett, snickerier i vitt samt fina fönsterpartier med djupa nischer är detaljer som ger bostaden en ombonad inramning.

Planlösningen är genomgående från gård till gata, ytterst kvadratsmart och tillgänglig för två personer. Här ges en hall med plats för ytterkläder och skor, en garderob och platsbyggt bokhyllesystem från Elfa. Hallen har gott rumssamband och ansluter till sociala sällskapsytor i vardagsrum med utgång till balkongen och ett nybyggt kök (2019) i stilsäkert utförande från Puustellii med komplett maskinell utrustning från Electrolux, bänkskiva i natursten Breccia Rosso (från stenfirma Bror Törner) samt ett rutigt linoleumgolv.

Inre hallpassage med en rymlig walk-in-closet, byggd 2017 och inredd med hyllor för skor och vikta kläder, skåp och stänger för skjortor, kavajer och klänningar samt en heltäckningsmatta. Ovan finns ett loft med plats för gästsäng eller övrig valfri förvaring.

Rymligt och väldisponerat sovrum med gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring. Fräscht helkaklat badrum från 2016 med marmorgolv och golvvärme, dusch, handfat, inbyggd tvättmaskin med marmorskiva ovan, toalett, rymligt badrumsskåp och handdukstork samt platsbyggd förvaring under handfat och ovan tvättmaskinen.

Välkommen till en mycket bra tvårummare på en av övre Östermalms mest eftertraktade adresser med ypperligt läge, strax ovan Karlavägen i lugna kvarter mellan Stureplan, Östermalmstorg och Humlegården. Mycket välskött och i princip skuldfri förening med urstark ekonomi (endast 750 tkr i långfristig skuld) och renoverad fastighet.

Pris: 5 595 000 kr

Månadsavgift: 3 178 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 4,85700 %

Byggår: 1880/1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 108 (1104)

Hiss: Ja

Våning: 1.5

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 181 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Hjorten 13 förvärvade fastigheten 1999. Fastigheten bebyggdes 1880 (ombyggnadsår 1934) och består av ett flerbostadshus. Föreningen beskattas såsom äkta, man äger marken och upplåter 23 lägenheter (1.140 kvm), varav 22 med bostadsrätt och 1 med hyresrätt (2:a på 58 kvm).

Föreningens ekonomi är mycket god och den är i princip skuldfri med endast 750.000:- i långfristig skuld (= skuldsättningsgrad på ca 691:-/kvm). Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Lägenheten disponerar ett källarförråd. Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren samt en trevlig innergård med gräsmatta, uteplats med grill och utemöbler, cykelställ och planteringar.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
Under åren 2000-2001 utfördes en totalrenovering av fastigheten. Renoveringen omfattade byte av fastighetens samtliga V/A-stammar och elstigare, målningsarbete i trapphus och hiss, nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter samt nya källarförråd. Utvändigt renoverades samtliga fasader, fönster samt plåtinklädning. Gården upprustades och förbättrades med cykelställ och uteplats samt att den befintliga springbrunnen renoveradedes. Vissa av lägenheterna försågs med balkong alternativt terrass på respektive bostadsrättsinnehavares bekostnad. Under 2003-2004 byggdes vinden om till ytterligare en bostadsrätt. Under 2004-2005 renoverades hissen. Under 2008 målades tvättstugan om en OVK-besiktning gjordes.
2015 gjordes spolning av V/A-stammarna, byte av tak, målning av boden på gården och lagning av gårdsmur. 2019 renoverades fönstren.

Planerat underhåll:
2020 reparation av en mindre fasadskada.

Förening: Brf Hjorten 13

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 23

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem.

Sammanställning: Balkong i ostört och idylliskt västerläge mot lummig innergård.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Brahegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.