Östermalm

Grev Magnigatan 10

Drömboende invid Strandvägen i ett fantastiskt bra skick. Perfekt planlösning med stora sällskapsytor och en solig, ogenerad uteplats. Bäst i klassen!

Adress

Grev Magnigatan 10

Rum

2

Slutpris

6 600 000 kr

Avgift

2 853 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Välkommen till Grev Magnigatan och en suverän lägenhet om 56 ljusa och välplanerade kvm i absolut toppskick. Synnerligen eftersökt Östermalmsläge invid Strandvägen. Här lever man idylliskt och ostört i ett vackert gårdshus med bekvämt promenadavstånd till Karlaplan, Djurgårdsbron och båtarna vid Nybroviken.

Lägenheten har under senare tid renoverats med varsam hand och stor respekt och är i ett absolut toppskick. Härlig takhöjd, generösa ljusinsläpp, vitlaserad fiskbensparkett samt snövita snickerier, höga golvsocklar och väggfält. Optimal planlösning med villakänsla där varenda kvm fyller sin funktion, härliga sällskapsytor, fantastiskt kök, lättmöblerat vardagsrum, ogenerad uteplats om hela 12 kvm med bästa solläge, sovrum med walk in closet samt ett helt fantastiskt badrum klätt i Calacatta.

Det kan låta klyschigt men denna lägenhet måste verkligen ses och upplevas, välkommen på visning!

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för ytterkläder och bra rumssamband. Callacatta och vitlaserad ekparkett.

– Nyrenoverat badrum med Callacatta på väggar och golv. Dusch med vikbara glasväggar, vägghängd WC och handfat. Infälld belysning via spotlights och golvvärme.

– Utmärkt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, integrerad varmluftsugn (Miele) och diskmaskin. Snygg och smart köksö med induktionshäll, höj och sänkbar bänkfläkt (Miele) samt vinkyl och bra förvaring. Vitlaserad fiskbensparkett. Tvättmaskin/tumlare.

– Lättmöblerat vardagsrum med generösa ljusinsläpp, vitlaserad fiskbensparkett och vackra snickerier och väggfält. Utgång via pardörrar till uteplatsen.

– Solig och helt ogenerad uteplats med gott om plats för bord, stolar, parasoll och planteringar.

– Sovrum med vitlaserad fiskbensparkett och plats för dubbelsäng. Suverän förvaring i rymlig walk in closet. Snyggt glasparti med skjutdörrar mot vardagsrummet ger ljus, rymd och en härlig atmosfär!

Pris: 5 750 000 kr

Månadsavgift: 2 853 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband 100 Mbits. Beräknad driftkostnad/månad; hushållsström 250:-, hemförsäkring: 150:- Balkongtillägg 71:-/månad.

Andel i föreningen: 2,90000 %

Byggår: 1894

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett stort och rymligt vindsförråd. Fin gemensam innergård med uteplatser, fontän och planteringar. Tillgång till cykeluppställning på gården och cykelförråd i källaren. Gemensam tvättstuga i källarplan med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, ett torkskåp och en mangel.

Lägenhetsnummer: 23 (1002)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Fontänen förvärvade fastigheten på Grev Magnigatan 10 år 1994 och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken om ca 982 kvm. Föreningen består av ett gatu- och gårdshus med 38 bostadsrätter (ca 1.933 kvm) och en affärslokal (ca 114 kvm). Juridisk person accepteras inte.

Föreningens ekonomi är mycket god och den långfristiga skuldsättningen är låg med endast ca 3 mkr i lån per 2018-12-31 vilket ger en belåningsgrad om 1.552:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Fin gemensam innergård med uteplats, fontän och planteringar. Tillgång till cykeluppställning på gården och cykelförråd i källaren i gårdshuset. Gemensam tvättstuga i gårdshusets källarplan med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, ett torkskåp och en mangel.

Renoverad och välskött fastighet:
1990 Uppvärmning
1990 Hiss
1990 Tvättstuga
1990 Tak
1990 Fasad
1990 Trapphus
2001 Eldragningar
2011 Trapphus
2013 VA-stammar
Ca 75 % av V/A-stammarna i fastigheten är stambytt. Denna bostadsrätt har bytt både köks- och badrumsstam.
Föreningen har som policy att renovera stammarna i en lägenhet när medlemmen renoverar denna och ger då ett bidrag som skall täcka kostnaden för stambytet, s k partiellt stambyte.
Elstigar är utbytta 2005.
2008/2009 Fönster
2008 Installation av bredbandskabel till samtliga lägenheter
2009 Balkonger
2011 Trapphus
2018 Fasad
2019 Installation av ny entréport.

Förening: Brf Fontänen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele 2. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband, fiber 100 Mbits från Tele 2. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Ogenerad uteplats om ca 12 kvm med utgång från vardagsrummet. Uteplatsen vetter mot föreningens mindre innergård som är oerhört lugn och ostörd.

Välkommen till härliga Östermalm och detta toppläge på Grev Magnigatan invid Strandvägen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.