Östermalm

Artillerigatan 36, 2 tr

Drömboende i fastighet från 1885 med fyra stora fönster i fil, trägolv och bästa Östermalmsadress. Ljus rymd och charm!

Adress

Artillerigatan 36, 2 tr

Rum

2

Slutpris

6 070 000 kr

Avgift

2 335 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett fantastiskt boende i vacker fastighet från 1885. Mycket eftersökt läge på Artillerigatan mellan Storgatan och Linnégatan. Här bor du i hjärtat av stadsdelen med närhet till allt från de trendiga restaurangerna och Saluhallens delikatessdiskar till Stureplan och skärgårdsbåtarna nedanför Dramaten. Lägenheten är i fint skick med charmen bevarad. Fyra stora vackra fönster med speglar och djupa nischer, genomgående oljad fiskbensparkett, spegeldörrar, generös takhöjd och takstuckatur. Bostaden är ytterst välplanerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap och trevliga middagar. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt väldisponerat arbetskök med bl.a. diskmaskin. Rymligt badrum samt goda förvaringsmöjligheter med bl.a. två inbyggda garderober och både vinds- och källarförråd. Lägenheten passar utmärkt för såväl singeln som paret. Snabbt tillträde är möjligt. Hiss finns. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt praktiskt överskåp och skolådor.

– Enastrående vardagsrum med tre stora vackra fönster med speglar och djupa nischer. Gott om plats för önskad möblering och matbord för större sällskap. Här finns även en inbyggd garderob. Pardörrar leder in i sovrummet.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra garderob eller byrå om så önskas. Stort fönster med speglar och djupa nischer samt en inbyggd garderob.

– Väldisponerat kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys. Spotlightbelysning.

– Rymligt badrum utrustat med dusch, infällbara duschväggar, handdukstork, handfat, skåp och wc.

Pris: 5 850 000 kr

Månadsavgift: 2 335 kr

Andel i föreningen: 5,13300 %

Byggår: 1885

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00122 (1202)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 133 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd samt ett vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel samt en innergård med cykelställ.

Bostadsrättsföreningen Havsfrun 24 förvärvade fastigheten 1999 och består av 16 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler. Lägenhetsytan är 1126 kvm och 111 kvm utgör lokalyta. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger marken. Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Föreningen har som krav vid delat ägande att minst 50% ska stå på den personen som ska bo i huset samt mantalskriva sig på adressen. Föreningen tar en kreditupplysning (UC) av köparen inför godkännandet av medlemskapet. Föreningen avser att under 2018 renovera fasad samt fönster mot gatan. Mer information finns i bifogad årsredovisning.

UTFÖRT UNDERHÅLL
2015-2016 Förbättring och intrimning av värmeanläggningen.
2014-2015 Snörasskydd och takvärmanläggning.
2013-2014 Spolning av stammar.
2011 Tätning av rökkanaler. Renovering av hiss.
2011-2012 Trapphusrenovering.
2009 Utbyte av låskolvar.
2008-2009 Ny porttelefonanläggning.
2008 Ny entréport och renovering av befintlig port till gårdsinfart.
2007-2008 Renovering av trapphusbalkonger.
2005 Omläggning av tak.
2003-2009 Installation av lägenhetsbalkonger.
2003 Byggande av tvättstuga.
1996 Byte av elstigare till 3-fassystem.
1996-1997 Omputsning av fasad.
1980-1996 Byte av rörstammar (delvis under 1980-talet och delvis under 1996).

Förening: Brf Havsfrun 24

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Föreningen har gemensamma balkonger i trapphuset.

Välkommen till Artillerigatan 36 och detta utsökta läge på Östermalm. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.