Östermalm

Eriksbergsgatan 26

Mycket eftersökt Östermalmsläge, genomgående planlösning och fint skick. Egen bastu, vackra trägolv och spröjsat fönster med djupa nischer!

Adress

Eriksbergsgatan 26

Rum

2

Slutpris

4 000 000 kr

Avgift

2 527 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna underbara tvårummare om 55 kvm totalyta fördelade på 51 kvm boarea + 4 kvm ej mätvärt utrymme (begränsad takhöjd) i vacker fastighet från 1924. Mycket attraktivt läge i eftersökta Eriksbergsområdet bara en kort promenad till Stureplan och Humlegården. Spröjsat fönster med djupa nischer, parkettgolv och genomgående planlösning. Sällskapsvänligt vardagsrum med plats för matbord för större sällskap och utsikt mot den trivsamma innergården. Stilfullt och väldisponerat kök med bl.a. diskmaskin och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. I anslutning till badrummet finns en egen bastu att njuta av. Lägenheten är belägen på nedre våningen i fastigheten med fönster mot föreningens trivsamma innergård. Denna lägenhet passar såväl singeln som paret. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Rymligt förvaringsutrymme alternativt arbetshörna. Parkettgolv och ljusa väggar.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Parkettgolv, spotlightbelysning samt spröjsat fönster med djupa nischer. Utanför fönstret finns föreningens trevliga innergård.

– Stilfullt och funktionellt kök från Ballingslöv. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och garderob. Parkettgolv och ljusa väggar.

– Rymligt badrum utrustat med dusch, infällbara duschväggar, handdukstork, handfat och wc. I anslutning till badrummet finns en bastu.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 2 527 kr

Andel i föreningen: 4,77000 %

Byggår: 1924

Lägenhetsnummer: 2 (0902)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 114 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns källarförråd, gemensam tvättstuga, cykelrum/soprum samt en innergård.

Bostadsrättsföreningen Furan 7 förvärvade fastigheten 1999 och består av 9 bostadsrättslägenheter på adressen Eriksbergsgatan 26. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Målning av fönster på framsidan kommer ske till våren (ev. byte av fönster). Inga beslut om avgiftsändringar finns i dagsläget enligt förenignen (avstämt 2015-10-29). Föreningen har planer på att eventuellt installera bergvärme (tidigast till våren). Överlåtelseavgift betalas av köparen.

Förening: Brf Furan 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är cirka 300 kr per månad och hemförsäkringen är cirka 150 kr per månad.

Boarea 51 kvm + ej mätvärt utrymme (begränsad takhöjd) 4 kvm enligt säljarens mätbevis SS21054:2009, utfärdat 2015-09-03. Enligt föreningen: yta ca 54 kvm.

Oslagbart läge på Östermalm mellan Karlavägen och Birger jarlsgatan. Här bor man tyst och rofyllt med knappt 10 minuters promenad till Stureplan. Nära till Humlegården, Lill-Jansskogen och KTH. Promenadavstånd till Östermalmstorg, Karlaplan och Djurgården. Utmärkta kommunikationer med tunnelbana, flertalet innerstadsbussar samt Östra Station.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.