Östermalm

Östermalmsgatan 68b, 1 tr

Härligt sekelskifte på bästa adress. Balkong, högt till tak och ljuvlig känsla. Här trivs man!

Adress

Östermalmsgatan 68b, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 600 000 kr

Avgift

2 187 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till denna vackra östermalmstvåa från förra sekelskiftet. Slätstuckatur, perfekt planlösning, snövita snickerier, vitlaserade furugolv och gott om förvaring. Generösa ljusinsläpp i fyra väderstreck! Lättmöblerat vardagsrum i hörna, sovrum med plats för dubbelsäng, utmärkt kök med balkong mot vacker, lugn innergård. Snyggt, helkaklat badrum samt gästtoalett i anslutning till hallen. Det finns även rökkanal för kamin för den som önskar installera en sådan, den behöver. Trygg förening med god ekonomi och en mycket välskött fastighet. Missa inte detta tillfälle här trivs man!

Hall
Välkomnande hall med plats för ytterkläder och förvaring. Två fönster mot innergård. Snyggt stengolv med golvvärme.

Gästtoalett
Angränsande till hallen finns en separat toalett med handfat. Klinker på golv.

Kök
Utmärkt kök med utgång till balkongen. Kyl, frys, diskmaskin samt spis med glaskeramikhäll, fläkt och varmluftsugn. Stengolv med golvvärme, gott om skåp och bra arbetsytor. Matplats för två.

Vardagsrum
Härligt vardagsrum med två stora ljusinsläpp, högt till tak med slätstuckatur och vitlaserat furugolv. Lättmöblerat med naturlig plats för matsalsbord, soffa och vägghängd TV.

Sovrum
Plats för dubbelsäng och skrivbord. Klädkammare och ingång till badrummet. Vitlaserat furugolv.

Badrum
Snyggt, helkaklat badrum med dusch. Klinker på golv med golvvärme. Toalett, handfat, tvättpelare och handduksvärmare. Infälld belysning via spotlights samt fönster.

Pris: 3 475 000 kr

Månadsavgift: 2 187 kr

Byggår: 1907

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, festlokal, källarförråd, tvättstuga, vindsförråd och gästrum att hyra. Stor, fin gemensam innergård med planteringar.

Lägenhetsnummer: 29

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bf Hemgården upa bildades 1921 som ekonomisk förening och beskattas som en äkta förening. Fastigheten har sex uppgångar (Stora, A, B, C, D, E). Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Marken är friköpt.
Nyckeltal:
Antal lägenheter 60
Total bostadsyta 4.612 m2
Årsavgift/m2 501 kr
Föreningens lån 3.230 tkr
Lån/m2 bostadsyta 700 kr
Elkostnad/m2/år 16 kr
Vattenkostnad/m2/år 16 kr
Värmekostnad/m2/år 127 kr
(uppvärmd yta 6310 m2).
Överlåtelseavgiften är 3,5% av ett basbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift är 1,5% av ett basbelopp per tillfälle och lån.
Renoveringar:
Stambyte utfördes 1993 tillsammans med takomläggning, renovering av entré och trappuppgångar samt byte till säkerhetsdörrar. Hissarna renoverade med nytt maskineri och styrning 2000. Fasadrenoveringar mot innergården 1972/73 samt mot yttergården och gatan 2001. Energideklaration senast gjord i mars 2019. Radonmätning genomförd våren 2009. Samtliga värden låg betydligt under gränsvärdet 200 Bq/m3. ?Ommålning av tak sommaren 2010. Fjärrvärmeundercentralen utbytt och moderniserad november 2011. En omfattande renovering av alla balkonger har genomförts under 2012. Hissen i A-uppgången ombyggd till ny säkerhetsstandard med talande våningsvisare, nödtelefon med pictogram mm 2014-06. OVK-besiktning senast utförd 2016. Digitalt inpasseringssystem (porttelefon) och bokning av tvättstuga och gästrum installerat 2015/2016. Värmedistributionssystemet har effektiviserats och balanserats med nya konstantflödestermostater på alla element 2017-2019 samt har förbättrad isolering av stamledningar i källarplan utförts. Förbättrad taksäkerhet med stegar och räcken 2019. Målning av taket mellan A och B sommaren 2019. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Det finns en gemensamhetslokal med tillhörande kök (som kan hyras av medlemmar 300:-/gång). Tvättstugan har 3 stora tvättmaskiner, 2 torktumlare, en centrifug, en mangel samt två mindre och ett större torkrum och bokas för tretimmarspass mot avgift. Tvättiderna bokas i ett digitalt passersystem med bokningstavla utanför tvättstugan, via webben eller mobilapp. Bastu finns och kan bokas och användas mot en mindre årsavgift. Det finns även ett gästrum med två bäddar i källaren intill bastun. Rummet kan bokas av medlem för sina gäster mot en smärre avgift, för närvarande 150 kr per natt.

Förening: Bf Hemgården u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Boxer eller via bredband.

Internet: Bredband med fiber, möjligt att få upp till 100 mbit, uttag finns i hallen. Anslutningen kan även användas för telefoni och TVmottagning. Anslutning via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Balkong med utgång från köket.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och grönskande promenadallé, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Karlaplan, Stadion eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl a), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) m.m. är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.