Östermalm

Cardellgatan 4, nb

Suverän sekelskifte anno 1881 med drömläge på Östermalm!

Adress

Cardellgatan 4, nb

Rum

2

Slutpris

2 740 000 kr

Avgift

2 825 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Här bor du i hjärtat av Östermalm belägen på en rofylld gata invid lummiga Humlegården och med ett stenkast från Östermalmstorg, Strandvägen, Stureplan och Karlaplan. Bevarade tidstypiska detaljer såsom högt i tak, furutiljor, fönster med djupa nischer och hela två kakelugnar samspelar med moderna materialval och en i övrigt ljus och behaglig färgsättning. Den genomgående planlösningen och de stora fönstren skapar ett härligt flödande ljus. Gott om förvarningsutrymmen i form av en inbyggd garderob i sovrummet och en walk in closet med ingång från vardagsrummet. Varenda kvadratmeter i denna fina lägenhet är utnyttjad och den känns mycket större tack vare den perfekta rumsdispositionen. Välkommen, här trivs man!

Lägenheten disponeras enligt följande;

HALL – Rymlig hall som sammanbinder lägenhetens olika utrymmen med varandra. Från hallen når du sovrum, badrum, vardagsrum och från vardagsrummet också köket. Hallens golv är belagt med Korkoplast plattor och väggarna ljusmålade. Här finns plats för avhängning av ytterkläder.

SOVRUM – Sovrummet som rymmer en dubbelsäng har ett stort fönster mot den lugna innergården. Här finner du en av lägenhetens två kakelugnar som för närvarande är plomberad. Golvet är belagt med fint furugolv och väggarna är ljusmålade. Bra förvaring i en inbyggd gardeob.

VARDAGSRUM – Det trevliga vardagsrummet har gott om plats för umgänge, middagar och kvällsmys framför kakelugnen. Två stora fönster ger ett generöst ljusinsläpp. Ljusmålade väggar ett fint furugolv, fungerande vitglaserad kakelugn. Härifrån når du en stor klädkammare.

KÖK – Med ingång från vardagsrummet når du det funktionella köket. Här finns gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Skåpluckor i ljust trä möter ett rostfärgat kakel över diskbänken. Köket har matplats för fyra till sex personer och vitvaruparken består av spis/ugn, kyl och frys samt kolfilterfläkt. Stort fönster, ljusmålade väggar och plastmatta på golv.

DUSCH/WC – Fräscht helkaklat duschrum med ljusa kakelplattor och ljust klinkergolv. Dusch, WC och tvättställ.

Pris: 2 650 000 kr

Månadsavgift: 2 825 kr

Andel i föreningen: 6,26000 %

Byggår: 1881

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Fräsch tvättstuga i gårdshus, föreningen debiterar 15 kr/tvätt. Cykelställ finns inne på gården.

Renoveringar: OVK och energideklaration 2008 Installation av rökgaskanaler 2001-2002 Rörstambyte 1988-1992 Elstambyte troligen på 1970-talet Omputsning av fasad 1980-talet Omläggning av tak 1980-talet

Lägenhetsnummer: 1

Hiss: Nej

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Nr 5 upa registrerades 1897-01-23. Fastigheten Rotundan 5 bebyggdes 1881 och består av 1 flerbostadshus, samma år förvärvade föreningen fastigheten. Föreningen upplåter 19 lägenheter fördelat på 11 st 1rok och 8 st 2rok. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 790 kvm vilket utgör lägenhetsyta. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2004 och sträcker sig till 2047.

Förening: Bostadsföreningen nr 5 upa

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Ansluten till kabelnät, kostnad 185 kr/mån.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Cardellgatan invid Humlegården.Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Fastigheten värms upp via direktverkande el. I månadsavgiften ingår således inte värme eller varmvatten, kostnad för uppvärmning av lägenheten.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.