Östermalm

Brahegatan 23, 1 tr

Vackert och välbevarat 1880-tal i väldisponerad och genomgående tvåa med kakelugnar och möjlighet till balkong. Renoveringschans på bästa adress!

Adress

Brahegatan 23, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 600 000 kr

Avgift

3 127 kr/mån

Boyta

53 kvmOm bostaden

I hjärtat av Östermalm, lugnt belägen i kulturhistoriskt intressant fastighet från 1880 på Brahegatan 23, ges tillfälle att förvärva en unik och underbar tvårummare. Lägenheten är mycket välbevarad med vackra originaldetaljer från byggåret såsom högt till tak, fiskbensparkett, lister och paneler, stora fönsterpartier med speglade nischer, dekorativa originalmålningar, spegelmönstrade dörrar och två kakelugnar.

Lägenheten är ljus och genomgående mellan gård och gata, den är ytterst väldisponerad med hall som ger plats för ytterkläder och skor, badrum med badkar, vardagsrum med dubbla fönsterpartier och en kakelugn, kök med skåp och mindre matplats samt sovrum med kakelugn och fönster mot gården.
Möjlighet finns att bygga balkong från köket. Samtliga av lägenheterna ovan i raden har sedan tidigare byggt balkonger. Bygglov finns från 2007 och behöver förnyas.

Renoveringsbehov föreligger, men tack vare de sällsynt välbevarade detaljerna och utsmyckningarna från 1880-talet är möjligheterna stora för den som vill bevara den historiska känslan och karaktären. Eller för den som vill skapa ett modernt, stilrent hem efter eget tycke och smak på bästa Östermalmsadress mellan Karlavägen, Humlegården och Östermalmstorg. Välkommen!

– Välkomnande hall med plats för avhängning och skor, samt förvaring i inbyggd garderob. Originalmålingar på väggar från byggåret.

– Fräscht helkaklat badrum med WC, handfat, skåp, handdukstork och badkar.

– Luftigt vardagsrum med bra ljusinsläpp från två fönsterpartier samt vacker kakelugn. Plats för önskad möblering med soffgrupp, TV-möbel samt middagsbord. Fiskbensparkett.

– Utmärkt kök med bra arbetsytor och gott om förvaring. Här finns spis, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys samt gamla kallskafferi. Här har det även funnits bygglov för balkong i västerläge. Plats för matbord.

– Rofyllt sovrum vetter mot innergård med plats för dubbelsäng. Även här finns en fungerande kakelugn. Fiskbensparkett.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 3 127 kr

Andel i föreningen: 3,44000 %

Byggår: 1880

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 00112 (1101)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 194 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Humlegården förvärvade fastigheten Humlegårdsmästaren 8 2007-07-20. Fastigheten beskrivs bl.a. av författaren Per Wästberg i sin bok om Stockholm. Föreningen består av 13 bostadsrättslägenheter. Inga planerade avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar:
2015-2016: Takrenovering.
2006: Fastigheten totalrenoverades inkl. stammar och elstigare.

Kommande renoveringar:
Renovering av fasad på ena sidan av gårdshuset samt gatuhuset mot gården är planerat till 2017.

Hushållsel ca 200-250 kr/månad, hemförsäkring ca 100-150 kr/månad.

Förening: Brf Humlegården

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Det har tidigare funnits bygglov för balkong från köket.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Brahegatan invid Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.