Östermalm

Sibyllegatan 29, 4 tr

Härligt 20-tal med drömläge vid Östermalmstorg. Högt till tak, fiskbensparkett, spröjsade fönster och fina snickerier. Möjlighet att bygga balkong.

Adress

Sibyllegatan 29, 4 tr

Rum

2

Pris

5 850 000 kr

Avgift

2 453 kr/mån

Boyta

53 kvmOm bostaden

På uppdrag av Brf Östermalmstorg 5 har vi glädjen att saluföra denna 2:a om 53 ljusa och välplanerade kvm. Med ett perfekt och centralt Östermalmsläge bor man i attraktiva och trivsamma kvarter invid Östermalmstorg och Hedvig Eleonora kyrka. Lugnt och tyst med samtliga fönster mot innergården.

Möjlighet att bygga balkong finns för den som så önskar. Tidigare bygglov har gått ut, men går att förnya.

– Välkomnande hall med två inbyggda garderober i original och plats för ytterkläder. Fiskbensparkett.
– Badrum med kaklade väggar och handfat, handduksvärmare, WC och dusch. Delvis förberett för tvättmaskin.
– Kök med kyl/frys samt spis med ugn och fläkt.
– Lättmöblerat vardagsrum med fiskbensparkett.
– Sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Fiskbensparkett. Bra förvaring i stor klädkammare.

Välkommen till ett boende för dig som vill bo på en representativ adress mitt i Stockholm, direkt vid ”Torget” och med bekvämt promenadavstånd till Stureplan med dess restauranger och nattliv, Dramaten och skärgårdsbåtarna vid Nybrokajen m.m.

Lägenheten är uppmätt till 53 kvm, se bifogat mätbevis.
I föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 50 kvm.

Föreningen Brf Östermalmstorg 5 registrerades år 1998 och är en äkta förening och består av 46 bostadsrättslägenheter och tre hyresrättslägenheter (varav denna lägenhet är en av hyresrätterna). Den omfattar adresserna Östermalmstorg 5 samt Sibyllegatan 29. Föreningen har en god ekonomi, är lågt belånad 4060 kr/kvm och har ca 10 miljoner i kassan (2021-12-31). Ekonomin kommer att stärkas ytterligare i samband med denna upplåtelse.

Pris: 5 850 000 kr

Månadsavgift: 2 453 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400 kr. Hemförsäkring ca 200-300 kr. Indirekta nettoskuldsättningen är ca 52 762 kr (2021-12-31).

Andel i föreningen: 1,53000 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0345 (1404)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 87 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Östermalmstorg 5 är en äkta bostadsrättsföreningen efter en genomförd 3-D delning.
Föreningen registrerades 1998 och förvärvade tomträtten Krejaren 19 år 2010. Föreningen omfattar adresserna Sibyllegatan 29 och Östermalmstorg 5. I föreningen finns 49 lägenheter. 47 bostadsrätter, 3 hyresrätter (varav denna är en av hyresrätterna) samt 3 affärslokaler. Föreningen innehar en antennplats för uthyrning. Tomträtt som ägs av Stockholm stad. Tomträttsavgälden är förhandlad och gäller 10 år från och med nu, se bifogad årsredovisning för mer information. Föreningen godkänner delat ägande, Juridisk person godkännes ej.

Vid överlåtelse utgår en administrativ hanteringskostnad på 4.500 kronor för att täcka själva överlåtelsen men också byte av namnskyltar med mera. I förekommande fall tar föreningen därutöver också ta ut en pantsättningsavgift med 1% av gällande prisbasbelopp. Dessa kostnader debiteras köparen/pantsättaren via en särskild faktura.

Renoveringar:
Byggnaden är genomgripande renoverad omkring 1993.
Då byggdes det på 2 nya våningsplan på fastigheten, då den endast var 4 våningar hög innan.
2010-2011 Omfattande renoveringar av båda entréhallarna
2011-2012 Målning av fönster
2012 Målning i trapphus samt yttertak
2013 Installation av värmepump i källaren
2014-2015 Relining av avloppsrör i källarplanet
2015-2016 Utredning och kartläggning av fastighetens ventilationssystem
2017 Modernisering i hissarna i båda trapphusen
2018 Stamspolning

Det finns inga större renoveringar inplanerade just nu. Föreningen har ett pågående projekt om en större uppfräschning av innergården.

Tvättstuga finns på markplan med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och 2 manglar. Stor innergård med grill- och matplats, cykelställ och sopnedkast. Cykelförråd och grovsoprum finns i källaren.

Föreningen planerar en avgiftshöjning med 5% från oktober 2023 (inkluderad i månadsavgiften 2.453 kr.) För närvarande finns inget behov av ytterligare avgiftshöjningar men sådana kan inte uteslutas beaktat icke påverkbara händelser gällande såväl fastighet som omvärldsfaktorer. Sedan föreningens köp av fastigheten 2010 har avgiftshöjning skett enbart vid ett tillfälle utöver den nu planerade höjningen från hösten 2023.

För ytterligare information se årsredovisningen eller föreningens hemsida ostermalmstorg5.se

Förening: Brf Östermalmstorg 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 50

Antal lokaler: 4

Antal hyresrätter: 3

TV: Comhem/Tele 2 är leverantör av digitala tv-kanaler. För information om utbud och priser kan kontakt tas med Com Hem/Tele2.

Internet: Comhem/Tele 2 är leverantör av bredband. För information om utbud och priser kan kontakt tas med Com Hem/Tele2.

Sammanställning: Möjlighet finns att bygga balkong i västerläge med utgång från vardagsrummet. Tidigare bygglov har gått ut men kan förnyas.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge invid Östermalmstorg och Hedvig Eleonora kyrka. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Strandvägen, Karlaplan och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Utbudet av restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar) är gott.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.