Östermalm

Sturegatan 42, 3 tr.

Sekelskiftesdröm högst upp, 3 av 3 tr, med stor och solig balkong i sydväst, kakelugn, härlig takhöjd & furutiljor. Möjlighet att köpa råvind ovanför.

Adress

Sturegatan 42, 3 tr.

Rum

2

Slutpris

6 550 000 kr

Avgift

1 917 kr/mån

Boyta

52 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 52 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Underbart sekelskifte med högt till tak, generösa ljusinsläpp, furugolv, djupa fönsternischer samt snövita snickerier och spegeldörrar. Stor balkong i sydväst och fungerande kakelugn.

Läget är fantastiskt högst upp, 3 tr i ett lugnt och vackert gårdshus där fönster och balkong vetter mot den lummiga och pittoreska innergården. Trygg och klok förening med välskött fastighet och låga månadsavgifter. Det kan finnas möjlighet att köpa loss råvinden ovanför lägenheten.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Bra förvaring.
– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor, platsbyggd kökssoffa och naturlig matplats. Kyl/frys, diskmaskin, gasspis från Ilve, och fläkt.
– Lättmöblerat vardagsrum med delvis öppen planlösning mot köket. Fungerande kakelugn och utgång till balkongen.
– Stor balkong i sydväst med utsikt över den lummiga innergården med plats för bord och stolar.
– Snyggt nyrenoverat badrum (2017) med helkaklade väggar, dusch, WC och handfat. Klinker med golvvärme.
– Sovrum med plats för dubbelsäng. Suverän förvaring i garderobsvägg.

Genomgående högt till tak, furugolv samt vitmålade väggar, snickerier och spegeldörrar.

Pris: 5 890 000 kr

Månadsavgift: 1 917 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Beräknad driftkostnad/månad: hushållsström 250 kr, hemförsäkring 125 kr. Balkongavbetalning om 467 kr/månad. Balkongavbetalningen går att nollställa om man betalar ca 34.000 kr.

Andel i föreningen: 3,90000 %

Byggår: 1886

Lägenhetsnummer: 18

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Brf Sture 42 är en välskött förening som omfattar 18 lägenheter. Fastigheten uppfördes 1886.
Renoveringar
2020 Säkerhetsdörrar och vindsbyggnation i gathuset. Ställningar kommer endast att sättas upp mot Sturegatan för att innergården och gårdshuset ska störas minimalt.
2019 Omdragning av fjärrvärmerör och nya rör till gårdshuset samt byggnation av ny sopstation
2018 Installation av bredband via fiber
2016 Omläggning av plåttak, nytt bastuaggregat
2015 Fjärrvärmeinstallation, ny tvättstuga.
2014 Renovering fönster.
2013 Renovering trapphus, installation av ny elcentral.

Styrelsen diskuterar även en avgiftssänkning till följd av att vinden i gatuhuset säljs. Sänkningens nivå bestäms efter att vinden är såld och de planerade underhållen samt installationen av hiss är genomförd.

Vindsförsäljning
Under den extra stämman 5 februari 2020 beslutades att råvinden i gatuhuset ska säljas för att finansiera renovering av fasaden och taket i gatuhuset. I samband med försäljning av råvinden kommer även en hiss att installeras i gatuhuset. Styrelsens bedömning, baserad på en förstudie framtagen av Gleipnergruppen, är att försäljningen kommer stärka föreningens ekonomi genom att minska föreningens lån samt öka intäkterna till föreningen. Som ett resultat av detta bedömer styrelsen att avgifterna för samtliga medlemmar kan komma att sänkas.

Säkerhetsdörrar
Styrelsen har beslutade att installera säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter i föreningen 2020. Säkerhetsdörren är på plats och kommer att målas inom närmaste månaderna.

Föreningen har en stor gemensam festlokal med tillhörande kök som medlemmar kan använda samt en snickarverkstad där det finns tillgång till alla maskiner man kan tänkas behöva. De har även en metallverkstad samt en gemensam bastu med dusch för medlemmarna. Nyrenoverad tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Till lägenheten tillhör tre vindsförråd!

Förening: Sture 42

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Comhem.

Internet: Fiber.

Sammanställning: Stor balkong i sydväst mot den lummiga innergården. Plats för bord och stolar.

Välkommen till en av Stockholms bästa adresser invid Humlegården och direkt närhet till Östermalmstorg, Stureplan och Karlaplan med all tänkbar service. Utmärkt shoppingutbud erbjuds bland annat i Sturegallerian och i Fältöverstens köpcentrum.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.