Östermalm

Cardellgatan 5, 3 tr

Stiligt 1880-tal på Cardellgatan! Högst upp med ljuvlig känsla och drömläge vid Humlegården!

Adress

Cardellgatan 5, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 510 000 kr

Avgift

1 472 kr/mån

Boyta

51 kvmOm bostaden

I hjärtat av Östermalm, lugnt belägen på enkelriktad gata vid Humlegården och alldeles intill Stureplan och Östermalmstorg, ges nu tillfälle att förvärva ett underbart boende anno 1880. På det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför med ingång från Brahegatan 19), i äldre och i princip skuldfri förening på Cardellgatan 5, finns denna härliga lägenhet om 2 r o k med ljuvlig känsla. Fyra stora fönsterpartier i söderläge ger rikligt med sol- och ljusinsläpp och vy mot himmel och takåsar. Här bevaras tidsenliga detaljer såsom två kakelugnar, högt till tak om ca 3 meter, slipade furutiljor i original, spegelmönstrade dörrar, fönsternischer och väggpaneler. Lägenheten är väldisponerad med kök, vardagsrum och sovrum i fil. Hall och kaklat badrum.

Vi tror detta är ett efterlängtat boende för många med ett av Stockholms bästa och mest centrala lägen, alldeles intill Humlegården och Stureplan!

– Hall med plats för ytterkläder vid klädhängare. Originalskåp och liten klädkammare. Furutilljor i original.

– Kaklat badrum med klinkergolv, duschhörna med glasdörr, handfat, badrumsskåp och WC.

– Vardagsrum som flödar av ljus från två stora fönsterpartier med spegelmönstrade nischer och vy mot takåsar. Vitmålade väggar och tak, kakelugn (med viss otäthet i rökkanalen), väggpanel och furutilljor i original. Plats för soffa och matbord.

– Kök i klassisk stil med gott om skåp i dubbla rader till tak. Arbetsbänkar med kakel på väggen ovan. Kyl och frys, spis, microvågsugn, fläkt och ny diskmaskin. Stort fönsterparti med spegelmönstrad nisch och vy mot takåsar. Furutiljor i original.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Möblerbara väggytor för garderober samt generös förvaring i originalklädkammare. Vitmålade väggar och tak. Kakelugn (med viss otäthet i rökkanalen), furutilljor i original och stort fönsterparti med spegelmönstrad nisch och vy mot takåsar. Platsbyggda bokhyllor och plats för arbetsbord vid fönstret.

Pris: 3 490 000 kr

Månadsavgift: 1 472 kr

Andel i föreningen: 2,81330 %

Byggår: 1880

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd. I källaren finns gemensam tvättstuga, bastu, dusch och toalett. Lummig innergård med cykelställ, murad grill och trädgårdsmöbler. På gården finns en gårdsstuga som kan bokas av medlemmarna som gäststuga.

Renoveringar: Fastigheten renoverades under 2000-2002. Då installerades hiss på Brahegatan, trapphusen renoverades och målades, tvättstugan och bastuanläggningen rustades och innergården iordningställdes, stambyten skedde i samband med installation av varmvatten, elstigare byttes, vindarna byggdes om till lägenheter, förråd flyttades till källaren, taken och fasaden renoverades. Balkonger byggdes 2003. Central fastighetsboxar installerades 2008-2009. Täthetsprovning av rökkanaler och beslut om att installera bredband med fiberteknik har tagits (installation har skett i början av 2011).

Lägenhetsnummer: 21 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Komedianten 1 bildades och förvärvade fastigheten i korsningen Cardellgatan 5 och Brahegatan 17 år 1883. Föreningen består av 25 lägenheter, alla med bostadsrätt, och är i princip skuldfri med ca 990.000 i långfristig skuld och ca 920.000:- i kassa och bank per 2013-12-31. Avgiften höjdes 2014 med 10 %. Senaste avgiftsförändringen skedde för 10 år innan dess.

Fastigheten renoverades under 2000-2002. Då installerades hiss på Brahegatan, trapphusen renoverades och målades, tvättstugan och bastuanläggningen rustades och innergården iordningställdes, stambyten skedde i samband med installation av varmvatten, elstigare byttes, vindarna byggdes om till lägenheter, förråd flyttades till källaren, taken och fasaden renoverades. Balkonger byggdes 2003. Central fastighetsboxar installerades 2008-2009. Täthetsprovning av rökkanaler genomfördes 2010. Bredbandsbolaget installerade fiberteknik 2012. Enligt föreningen diskuteras/planeras en fönsterrenovering utvändigt.

Uppvärmning: Direktverkande el.

Uppvärmning inkl hushållsel är enligt säljaren ca 700-800 kr/månad. Hemförsäkring: 150-200 kr/månad.

Förening: Brf Komedianten 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Ownit (fiber).

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Cardellgatan invid Humlegården.Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.