Östermalm

Riddargatan 51

Fantastisk och exklusiv sekelskiftestvåa med perfekt genomgående och öppen planlösning på bästa adress invid Djurgårdsbron. Välkomna!

Adress

Riddargatan 51

Rum

2

Slutpris

5 100 000 kr

Avgift

1 528 kr/mån

Boyta

51 kvmOm bostaden

Med ypperligt Östermalmsläge och på mycket eftertraktad adress invid Strandvägen och Djurgårdsbron, bjuds en fantastiskt fin och fulländad sekelskiftestvåa i toppskick.

Lägenheten har med stil och finess totalrenoverats och den karaktäriseras av genomgående minimalistisk design, stilsäkra materialval, sober färgsättning samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och perfekt för paret eller för singeln som vill ha riktigt gott om plats. En välkomnande hall med plats för ytterkläder ansluter till öppna och härliga sällskapsytor där stilrent kök med komplett maskinell utrustning och vardagsrum integreras i ett. Välplanerat och rofyllt sovrum samt exklusivt badrum. Lägenheten har egen ingång från gatan vilket bidrar till bostadens genuina charm och hemtrevliga känsla.

Välkommen till ett unikt drömboende i en klass för sig med ett enastående läge och på bästa Östermalmsadress invid Strandvägen. Här bor du i Östermalms mysiga kvarter med närhet till pulsen kring Stureplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Djurgården, Nobelparken, och Gärdet.

Äldre, synnerligen välskött och i princip skuldfri bostadsrättsförening med låga avgifter och fastighet med alla stora renoveringar gjorda.

– Välkomnande hall med plats för avhängning och skor i garderob och hyllor. Snyggt golv från Slite i betonggrått, vitmålade väggar samt tak.

– Härligt öppna sällskapsytor mellan vardagsrum och kök. Här finns plats för önskad möblering med soffgrupp, tv-möbel och middagsbord. Genomgående vitoljad parkettgolv från Kährs.

– Utmärkt sällskaps-kök från Marbodal i svart ek med komplett maskinell utrustning i rostfritt utförande från Siemens. Här finns varmluftsugn, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys.

– Rofyllt sovrum vetter mot föreningens innergård. Plats för dubbelsäng samt bra förvaring i skjutdörrsgarderob.

– Snyggt badrum med golvvärme, handdukstork, wc, handfat på kommod, dusch med glasdörrar samt tvättmaskin.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 1 528 kr
Driftskostnader: Hushållsel ca 150-200:-/mån och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Andel i föreningen: 1,64833 %

Byggår: 1897

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, tvättstuga och cykelställ på gården.

Lägenhetsnummer: 29

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 0,5.

Energiförbrukning: 191 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lägret bildades 1925 och består av 24 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler upplåtna med hyresrätt.

Renoveringar och underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan
Hiss installeras i gårdshuset i samband med vindsbygget. Ny tvättstuga och förråd byggs i källaren. Alla byggnationer finansieras av utförsäljningen av råvind.
Fastigheten är i huvudsak stambytt under 2003 de stammar i källaren som inte byttes 2003 byttes under 2015/2016. Översyn av taken 2012. Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter har påbörjats vilket blir klart under 2017.

Föreningen har en god ekonomi med låga lån (drygt 3 mkr) och avgifter. Inga planerade avgiftsförändringar. P ga råvindsförsäljningen har föreningen kunnat amortera ner sina lån och samtidigt kunnat genomföra omfattande och nödvändiga renoveringar av båda husen.

Förening: Brf Lägret 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Riddargatan, alldeles invid Strandvägen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.